Panasonics varmepumper med nanoe™ X har en hæmmende effekt på coronavirus (SARS-CoV-2)

Annonce – Dato 23 mar 2021

Uafhængige testresultater bekræfter, at Panasonics varmepumper med nanoe™ X har en hæmmende effekt på coronavirus (SARS-CoV-2)

København, Danmark - Panasonic Corporation har meddelt, at Texcell*1, en global kontraktforskningsorganisation, for første gang i Europa har certificeret en hæmmende effekt på coronavirus (SARS-CoV-2) ved hjælp af en varmepumpe med nanoe™ X. Texcell verificerede 91,4 procent hæmmende virkning på coronavirus i et rum på 6,7 m3 i løbet af 8 timer.

Nanoe™ X er en teknologi, der opsamler usynlig fugt i luften og tilfører høj spænding for at producere “hydroxylradikaler indkapslet i vand”. Hydroxylradikaler hæmmer væksten af forurenende stoffer såsom visse bakterier og vira. De er kendetegnet ved at være stærkt oxiderende og meget reaktive og har derfor en kort levetid. nanoe™ X, som forekommer i små vandpartikler, har en lang levetid og kan spredes over store afstande. Det har en hæmmende virkning på både luftbårne og klæbende forurenende stoffer.

I september 2020 og i samarbejde med Texcell*1 verificerede Panasonic nanoe™ X-teknologiens hæmmende effekt med af de gavnlige hydroxylradikaler på coronavirus i et lille testrum på 45 liter ved hjælp af en nanoe™ X-generator. I en yderligere undersøgelse testede Panasonic en varmepumpe med nanoe™ X i et større testrum. Selv under disse vanskelige forhold har Texcell nu konkluderet, at nanoe™ X har en hæmmende virkning på coronavirus på 91,4 procent i det faktiske rum på 6,7 m3 i løbet af 8 timer, hvor der blev anvendt en varmepumpe med nanoe™ X. Denne test blev udført i et lukket laboratoriemiljø og var ikke designet til, at effekten skulle kunne vurderes i et ukontrolleret levende miljø.

Panasonic har forsket i nanoe™-teknologi i de sidste 20 år siden 1997 og har bekræftet dens effektivitet på forskellige områder, herunder hæmning af patogene mikroorganismer (bakterier, svampe og vira) og allergener samt, at den nedbryder PM 2.5-komponenter, der har negativ indvirkning på menneskekroppen* 2.

Panasonic vil fortsætte med at udnytte potentialet i nanoe™ X-teknologien til at tackle potentielle risici forbundet med luftforurenende stoffer, såsom nye patogene mikroorganismer, for at skabe sunde miljøer for mennesker over hele verden.

Panasonic vil fortsætte med at udnytte potentialet i nanoe

Reference

Test af den hæmmende effekt af klimaanlæg med nanoe™ X på coronavirus (SARS-CoV-2) i et rum på 6,7 m3.

Oversigt

En sammenlignelig verifikation blev foretaget i et rum på 6,7 m3 indeholdende coronavirus. (SARS-CoV-2)

Resultat

Over 91 procent af aktiviteten i coronavirus (SARS-CoV-2) blev hæmmet inden for 8 timer.
Note: Denne verifikation blev udført for at generere grundlæggende forskningsdata omkring effekten af nanoe™ X på coronavirus under laboratorieforhold, der adskiller sig fra dem, der findes i normale miljøer, hvor mennesker opholder sig. 

Metode og data

Organisation: Texcell (Frankrig)
Emne: Coronavirus (SARS-CoV-2)
Enhed: Varmepumpe med nanoe™ X (Etherea, model CS-Z25VKEW)

Metode:

  • Etherea varmepumpe med nanoe™ X installeret i et rum på 6,7 m3.
  • Mættet gaze med SARS-CoV-2-virussuspension blev udsat for en varmepumpe med nanoe™ X i en afstand på 0,7 m3 i et rum på 6,7 m3 i 24 timer.
  • Det virusinficerede koncentrat blev målt og brugt til at beregne graden af hæmning.

TestresultatTESTRESULTAT

Noter:

*1: Texcell er en global forskningsorganisation, der er specialiseret i virustest, virusclearing, immunitetsprofilering og R&D eller GMP cellebanker til R&D, GClP-, GLP og GMP-projekter.
Texcell har over 30 års erfaring og rødder inden for Pasteurinstituttet i Paris og dermed en omfattende, veletableret ekspertise inden for virustestning samt et bredt udbud af protokoller til påvisning af fremmedlegemer.
Texcell er den første filial af Pasteurinstituttet i Paris og blev grundlagt i 1997.

*2: Hovedpublikationer på verificerede sager

  • 12. maj 2009: Positive effekter af ladede vandpartikler på vira, bakterier og jordbrugskemikalier er blevet verificeret.
  • 20. oktober 2009: Den nye influenzavirushæmmende effekt på ladede vandpartikler er blevet verificeret.
  • 20. februar 2012: Den hæmmende effekt af ladede vandpartikler på kæledyrsrelaterede allergener, bakterier, svampe og vira er blevet verificeret.
  • 16. januar 2014: Elektrostatiske forstøvede vandpartikler i nanostørrelse nedbryder effektivt PM2.5-komponenter og hæmmer væksten af svampe bundet til gult sand.

Om Panasonic

Panasonic Corporation er verdensførende inden for udvikling af forskellige elektroniske teknologier og løsninger til kunder inden for forbrugerelektronik, boliger, køretøjer og B2B-virksomheder. Virksomheden, der fejrede sit 100-års jubilæum i 2018, har ekspanderet globalt og driver nu 528 datterselskaber og 72 associerede virksomheder over hele verden og har registreret et konsolideret nettosalg på 7,49 billioner yen i regnskabsåret, der sluttede den 31. marts 2020. Virksomheden har forpligtet sig til at stræbe efter nye værdier gennem innovation på forskellige niveauer og anvender sin teknologi til at skabe et bedre liv og en bedre verden for sine kunder. Læs mere om Panasonic her

For yderligere information kontakt venligst

Charlotte Greve Holdt
Presseansvarlig for Panasonic Heating & Cooling Danmark
Tlf. +45 27285754, mail: charlotte@morsingpr.dk

Referenceprojekter fra Panasonic Heating & Cooling Solutions

Totalbank

Totalbank

Baggrund: Omkring 250.000 danske familier har stadig oliefyr. Det er dårlig...

Nybyggeri i Herlev

Nybyggeri i Herlev

Herlev

System: Aquarea All-in-One-løsning – Panasonic 5kW split (WH-UD05EE5) Inst...

Brabrand Boligforening

Brabrand Boligforening

Brabrand

System: Panasonic luft-til-vand varmepumper Installationskapacitet: 5 x 24...