Øget efterspørgsel på kalkfrit vand

Dato: 13 mar 2017

Blødgøringsanlæg er godkendt til drikkevand

Øget efterspørgsel på kalkfrit vand

Øget efterspørgsel på kalkfrit vand

Blødgøringsanlæg er godkendt til drikkevand. Nu kan både det varme og kolde vand blive kalkfrit. Det betyder at blødgøringsanlæg med fordel også kan medtænkes i byggeprojekter.

Der vil fremover komme mere fokus på BWT’s blødgøringsanlæg, efter at de er blevet godkendt til drikkevand. Ifølge Steen Mikkelsen, teknisk konsulent, BWT er det nemlig boligejerne og brugerne, der bliver de helt store vindere, når de slipper for besværlig rengøring, afkalkning af elektriske apparater med varmelegemer og dyre reparationer som følge af kalkbelægninger.

Besparelser uden kalk i vandet

Med et blødgøringsanlæg vil brugerne opleve mange besparelser. Uden kalkbelægninger på varmelegemerne spares der el på bl.a. elkedlen, kaffemaskinen, opvaske- og vaskemaskinen. Der er også besparelser på skrappe rengørings- og afkalkningsmidler, som helt kan undlades. Hertil kommer, at kaffemaskine, elkedel, vaskemaskine mv. holder længere, da varmelegemerne ikke kalker til.

Lavere drifts- og vedligeholdelsesudgifter

Med blødgjort vand i større ejendomme undgås kalkbelægninger på varmefladerne i varmevekslere, kedler og varmtvandsbeholdere. Det giver markant længere levetid på ejendommens varmeanlæg og vandinstallationer. Der er også store besparelser på serviceudgifterne med færre beholderrensninger og mindre vedligehold.

Energibesparelser med kalkfrit vand

Uden kalk i vandet øges virkningsgraden i varmtvandsbeholderen, som betyder et bedre energiforbrug. Der vil samtidig være et lavere energiforbrug på cirkulationspumper på grund af et mindre modtryk, når rørene ikke kalker til. Har ejendommen fjernvarme, kan det undgås at betale tillægsafgift på grund af høj returtemperatur på fjernevarmevandet.

Godkendt til drikkevand

BWT’s blødgøringsanlæg har DVGW-certifikat fra Tyskland og må dermed anvendes til drikkevand i Danmark. Produktet testes regelmæssigt for overholdelse af regler vedrørende sikkerhed, hygiejne og miljøbeskyttelse. Sådan virker et blødgøringsanlæg Et blødgøringsanlæg fra BWT fungerer ved at vandet ledes gennem en såkaldt ionbytter som fjerner kalcium- og magnesiumioner og dermed blødgør vandet. Blødgøringsanlæg er en anerkendt teknologi og har været anvendt industrielt i mere end 50 år.

Du kan høre nærmere om blødgøringsanlæg på VVS-messen, stand D-6546 i Odense Congress Center den 26.-28. april 2017.

For løsninger til villaer se her

For løsninger til større ejendomme se her

Referenceprojekter fra BWT Danmark

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår