Nyt bio byggeprojekt i Sorø

Annonce – Dato 28 sep 2021

Bæredygtigt materialevalg med et super-optimeret CO₂-aftryk.

RIAS, facadepaneler

I dette spændende, helt nybyggede projekt, Sorø Fjernvarme, ses RIAS’ facadepaneler som store vinduespartier i bygningens facade. Da projektet lå godkendt på tegnebordet, var der i de arkitektoniske linjer indtegnet mange forskellige størrelser af vinduespartier, der nogle steder fulgte de skæve/dynamiske vinkler i bygningens konstruktion. Der var derudover skabt grundlaget for en industribygning, hvor looket er råt samt meget stilrent, hvilket materialet til vinduespartierne også skulle kunne indgå i.

Facadepaneler er et fleksibelt materiale

Valget faldt på facadepaneler af flere årsager, primært fordi det er et yderst fleksibelt materiale. Det at skabe vinduespartier, hvor stort set ingen vinduer er ens kan være en dyr affære, men det gør sig ikke gældende med facadepanelerne. Her kan tilpasningen nærmest ske i nuet, da det er muligt for håndværkerne selv at skære og tilpasse materialet. Derudover er facadepaneler et bæredygtigt materiale, hvilket også har en prioritet for projektets miljøregnskab.

Ved at tænke panelerne ind i projektets øverste del af facaden kan dagslyset trænge igennem væggen med et diffust lys, som får livet indendørs til at være behageligt, lyst og godt for ens mindset.

RIAS, facadepaneler

Fra haveaffald til biomasse

STARK Holstebro har indgået i projektet ved leveringen af facadepanelerne til Sorø Fjernvarme, der er et A/S datterselskab af AffaldPlus, som er ejet af seks sydvestsjællandske kommuner.

Ved at AffaldPlus går fra naturgas til biomasse, via dette nye fjernvarmeanlæg, sparer de hver eneste år 10.000 tons CO₂, hvilket bidrager til at nå målet med at reducere Danmarks udledning og opnå klimaneutralitet. Samtidig med denne grønne omstilling får borgerne 15 % billigere varmeudgifter ene og alene ved at producere energi af have- og parkaffaldet.

Et vellykket miljømæssigt projekt, som RIAS er stolt af at være en del af.

RIAS, bæredygtigt materiale, facade

Bæredygtigt materialevalg

Sorø Fjernvarme, et helt igennem klimamæssigt vellykket projekt, kan bryste sig af at have anvendt bæredygtigt materiale til deres facadevinduespartier.

Facadepaneler er nemlig et bæredygtigt byggemateriale med et super optimeret CO₂-aftryk på grund af, at det er produceret af Polycarbonat (PC).

Det ses ved:

 • Andelen af genanvendt plast
 • Produktets relativt lave energiomkostninger i produktion
 • Transporten pga. vægten
 • Færre/mindre bærende konstruktioner
 • Færre antal mandetimer på byggepladsen
 • Mindre hjælpemateriel og tid for håndtering og montering på byggepladsen

Hertil kommer de byggeteknisk gode egenskaber ved RIAS’ Facadepaneler

 • Høj slagstyrke. Her er PC 30 gange stærkere end akryl, og over 200 gange stærkere end glas
 • Facadepaneler har en isoleringsevne ned til 0,69 W/m²K
 • Sammenlignet med vægten af glas, så vejer facadepaneler kun omkring 20%
 • Fer og not samling giver 100 % tæthed samt en plan overflade på slutresultatet
 • Facadepaneler har et UV-filter, som ikke bare beskytter produktet mod den helt naturlig ældningsproces, men yder også UV-beskyttelse til alt og alle, der bliver ramt af solens stråler igennem panelet
 • Brandteknisk er PC klassificeret EN 13501-1 som B-s1, d0 og udmærker sig ved, at det ikke bidrager til branden, dvs. er selvslukkende og smelter uden at branddryppe. Det betyder, at hvis der opstår brand, så smelter PC og åbner op for ventilation. Dermed holdes varmeudviklingen i branden nede, så der ikke opstår en overtænding i rummet, hvilket er enhver brandmyndigheds værste scenarie.
 • Facadepaneler kan indfarves i alverdens farver, hvilket kan medvirke til et behageligt lysindfald.

RIAS, facadepaneler

Yderligere information og projektservice: RIAS A/S projektsalg

Projektkoordinator Qemal Kurtesi, tlf. 51 36 51 65, e-mail: qku@rias.dk.

Mere om produktet Facadepaneler

Facadepaneler

Facadepanelerne kan anvendes som en hel eller delvis facadeløsning

Facadepaneler

Facadepaneler

RIAS Facadepaneler anvendes som hel eller delvis facadeløsning

Læs mere

Facadepanel brochure

Facadepanel brochure

Et unikt og spændende facadekoncept

Læs mere

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår