Ny norm for stiger

Annonce – Dato 13 Dec 2018

Zarges går forrest med ny norm for arbejdssikkerhed

Pr. 1. januar 2018 trådte en revideret udgave af stigenormen EN 131 i kraft. Zarges er som de første i Europa klar med produkter, der overholder normens reviderede krav. Produkterne lanceres et halvt år inden, reglerne gør sit indtog.

Zarges stigerPå byggepladser er fald ved arbejde i højden den hyppigste årsag til alvorlige arbejdsulykker. Det er en tendens, som stillads- og stigeproducenten Zarges vil være med til at minimere. Derfor er Zarges med helt fremme, når der opstår nye regler på området, hvilket sker den 1. januar 2018, hvor en revideret udgave af stigenormen EN 131 træder i kraft.

- Vi er de første på det europæiske marked til at lancere en række produkter, der overholder de reviderede regler. For os er sikkerhed på arbejdspladsen alfa omega, og derfor har vi valgt at lancere produkterne allerede fra 1. juni i 2017 – altså et halvt år i forvejen, siger Zarges’ direktør Jan Fahlgren.

De nye regler betyder, at stiger skal opfylde flere og strengere krav. Enkelt, skyde og hejsestiger længere end 3 meter skal være monteret med stabilisator, stigeskoene skal være ekstra skridsikre, mens normen EN-131 bliver delt op i kategorierne professionelle og ikke professionelle (private).

- Det er ændringer, der virkelig batter. Ud over at ændre på det visuelle udtryk skydes sikkerheden endnu mere i vejret. Og det er vi jo ekstremt glade for, lyder det fra Jan Fahlgren.

Grundige forberedelser

Hvert år anmeldes mere end 40.000 arbejdsulykker til Arbejdstilsynet, og håbet er, at de nye regler kan få det tal til at falde.

Zarges vil være med til at fremme udviklingen i en positiv retning. Derfor har forberedelserne inden regelændringerne været grundige og stået på i en længere periode.

- Vi har i løbet af 2016 udviklet vores produkter, så de svarer til de nye standarder. Derudover har vi sikret god kommunikation til vores største samarbejdspartnere, så de også er opmærksomme på regelændringerne, slutter Jan Fahlgren af.

Zarges har en folder om revisionen af EN 131. Den finder du her.

For yderligere information, kontakt: Jan Fahlgren | Direktør, Zarges Danmark | T +45 4364 0200 | E-mail: jan@zarges.dk

Mere om produktet Trapper, platforme og overgangsbroer

Trapper, platforme og overgangsbroer

Se vores store udvalg af trapper. platforme og overgangsbroer

Trapper
Trappe med platform
Overgangsbro
Mobile platforme
Gelænder
Faste stiger
Skaktstiger
Katalog

Katalog

Se vores katalog her!

Læs mere

Brochure - Godt arbejdsmiljø
Treppen & Plattformen online konfigurieren. ZARGES Konfigurator.

Referenceprojekter fra Zarges Danmark

Rybners

Rybners

Tilbygning | Esbjerg | Ansl. 90 mio.kr.

Tilbygning af gymnasium i Esbjerg på 5 etager . Selve byggeriet er påbegyndt ...