Ti år med digitalt værktøj: Teknologi forhindrer arbejdsulykker

Annonce – Dato 15 sep 2022

Det er vigtigt ikke at gå på kompromis med de løsninger, der har med ens arbejdssikkerhed at gøre. Derfor tyer en lang række virksomheder til en online konfigurator, som designer trapper og arbejdsplatforme ud fra gældende regler. Konfiguratoren kan i år fejre ti års jubilæum.

Skræddersyede løsninger kan være svaret på mange problemstillinger. Det gælder også, når det det handler om at optimere sikkerheden på landets arbejdspladser. Her kommer en online konfigurator for trapper og platforme ind i billedet. Et værktøj, som i år fejrer ti år som branchens kærkomne hjælper.

Det digitale værktøj giver virksomheder mulighed for at designe trapper, vægstiger, overgangsbroer eller andre former for arbejdsplatforme ud fra konkrete behov. Det kan f.eks. være, at standardløsningerne ikke passer helt i længden, eller der er behov for et bestemt gelænder, stødbeskyttelse eller andet. Og så er hjælpen bare et klik væk.

Det er vigtigt at taenke i sikre loesninger, når man har behov for overgangsbroer som på denne fabrik. Her kan teknologi og 3D-tegninger være en altafgoerende hjaelp på vejen
Det er vigtigt at tænke i sikre løsninger, når man har behov for overgangsbroer som på denne fabrik. Her kan teknologi og 3D-tegninger være en altafgørende hjælp på vejen.

Design dig til et mere sikkert arbejdsmiljø

Konfiguratoren er udviklet af stige- og stilladsproducenten ZARGES og har i år været på markedet i ti år. Den blev for nyligt blevet opdateret, så brugervenligheden er helt i top. Udover at skræddersy produkterne gennem det intuitive system sikrer den, at alle løsninger lever op til gældende sikkerhedskrav.

- Mange af Danmarks største produktionsvirksomheder benytter sig af værktøjet. De sætter pris på den fleksibilitet, de får ved at kunne tilpasse produktet, så det har den helt rigtige højde og hældning på arbejdsstationen. Det optimerer sikkerheden. Samtidig får de en trappe eller arbejdsplatform, der er ISO-certificeret og lever op til alle sikkerhedskrav, fortæller Jan Fahlgren, adm. direktør i ZARGES.

Han uddyber:
- Det er en meget omstændelig proces at sætte sig ind i gældende lovgivning om sikker brug af trapper, stiger og andre arbejdsplatforme. Derfor vælger mange virksomheder den nemme, midlertidige løsning: at opstille af en stige for at kunne tilgå maskiner, rør og ventilationsanlæg. Det er desværre også en løsning, der øger risikoen markant for arbejdsulykker. Her er det digitale værktøj et vigtigt alternativ.

Virksomheder sparer tid og ressourcer

Værktøjskassen er samtidig en foranstaltning, der sparer virksomhederne for både tid og ressourcer:
- Vi har modtaget en masse positiv feedback fra vores kunder gennem årene. Værktøjet gør det nemmere og hurtigere for dem at projektere med den rigtige løsning, som bliver vist i en 3D-tegning. Og den tegning kan importeres direkte over i et tegneprogram, som betjenes af én person.

Jan Fahlgren forklarer afsluttende, at alternativet kan være noget mere besværligt:

- Bruger du ikke værktøjet, er alternativet at ringe til en smed. Her får du ikke mulighed for at se en digital visualisering af produktet, inden du vælger at investere i det. Og dét er alfa og omega, når det kommer til logistikløsninger som dem her. Samtidig vil leveringstiden højst sandsynligt være længere end de fire uger, vi kan tilbyde med den online konfigurator.

Med den online konfigurator kan man blandt andet designe sin næste overgangsplatform.

Find og brug værktøjet her

For yderligere information, kontakt: Jan Fahlgren | Direktør, ZARGES Danmark | T +45 4364 0200 | E-mail: jan@zarges.dk

Mere om produktet Trapper, platforme og overgangsbroer

Trapper, platforme og overgangsbroer

Se vores store udvalg af trapper. platforme og overgangsbroer

Trapper
Trappe med platform
Overgangsbro
Mobile platforme
Gelænder
Faste stiger
Skaktstiger
Katalog

Katalog

Se vores katalog her!

Læs mere

Brochure - Godt arbejdsmiljø
Treppen & Plattformen online konfigurieren. ZARGES Konfigurator.

Referenceprojekter fra Zarges Danmark

Rybners

Rybners

Tilbygning | Esbjerg | Ansl. 90 mio.kr.

Tilbygning af gymnasium i Esbjerg på 5 etager . Selve byggeriet er påbegyndt ...