Ny idrætshal med kunst i facaden lyser op i både by og foreningsliv

Annonce – Dato 8 okt 2019

Ny idrætshal

Sala, en lille by nord for Stockholm, har et meget aktivt lokalmiljø med mange sportsklubber, og behovet for en ny idrætshal var derfor stort. Som noget nyt valgte man at bygge den nye hal med bæredygtige designelementer og kunst i fokus, så det ikke kun var sportsudøverne der ville få glæde af den nye hal, men også de omkringboende ville få noget pænt at kigge på.

Bare et år efter det første spadestik, slog Sala kommune dørene op til den nye idrætshal, ”Lærken”. Med spændende lyseffekter i facaden er idrætshallen mildest talt unik i sit design. Byens nye idrætshal vil fremover ikke bare skabe glæde for byens idrætsudøvere, men den vil også bidrage til byens arkitektoniske udtryk.

Valg af byggematerialer

Projektet er udført i tæt samarbejde mellem alle involverede parter igennem hele processen. Derfor var man også fælles i beslutningerne omkring materialevalg. Blandt kravene til facaden var at den skulle være robust og holdbar – samtidig med at det skulle være let og hurtigt at montere. Valget af facadebeklædning faldt derfor på Rockpanel Stones i to designs, Mineral Rust og Basalt Iron.

renoveringsprojekter

Kunstværk udskåret i facaden

Sala kommune har indført en kunstpolitik, der foreskriver at 1% af den totale byggesum for alle nybyggerier eller renoveringsprojekter i kommunen skal anvendes til kunst. Dette gav plads til et 13 meter langt og 2,5 meter højt lysende kunstværk udskåret direkte i Rockpanel Stones facadepladerne. Anne-Charlotte Broman, projektleder i Sala kommune fortæller: ”I tilfældet med idrætshallen Lærken, valgte vi at få en kunstner til at skabe et mønster der kunne udskæres i facadepladerne. Vi fik installeret lys bag ved motivet, så kunstværket kan lyse op om aftenen og på den måde bidrage med et æstetisk element til omgivelserne”.

Rockpanel - kunstværk udskåret i facadenFacader fra Rockpanel

Læs mere om Rockpanel Stones eller bestil en gratis håndprøve

Referenceprojekter fra Rockpanel

Viby Gymnasium

Viby Gymnasium

Nybygning | Aarhus | 10,0 Mio.Kr

Nybygning af undervisning & institution i Aarhus på 1 etager . Selve byggerie...

Brønderslev Banegård

Brønderslev Banegård

Nybygning | Brønderslev | 85 mio.kr

Nybygning af boligblokke i Brønderslev med 48 lejligheder på 8 etager . Selve...

Pantstation Vejle

Pantstation Vejle

Vejle

Bygningstype: Industribyggeri Projektype: Nybyggeri Anvendelse: Facade Å...

De lichtenbergs Vej - Grenaa

De lichtenbergs Vej - Grenaa

Indv.renovering | Norddjurs | 125 Mio.kr

Indv.renovering af boligblokke i Norddjurs med 135 lejligheder på 3 etager . ...