Munters lander dobbelt-ordre til datacenter køling

Dato: 9 nov 2017

Klimaløsning til avancerede datacenterfaciliteter

Munters lander dobbelt-ordre til datacenter køling

Munters lander dobbelt-ordre til datacenter køling

Munters Group (MTRS), én af verdens førende leverandører af energieffektive luftbehandlings- og klimaløsninger, har netop lukket to europæiske og opsigtsvækkende datacenterordrer til en samlet værdi af ca. MSEK 450.

Munters offentliggjorde i dag, at firmaet har indgået aftale om levering af køleløsninger til to Facebook datacentre i Europa. Den samlede værdi af de to ordre er ca. MSEK450, lidt afhængig af de endelige produktdetaljer og on-site services. Munters har allerede afsluttet leveringen af anlæg til de første 2 etaper af Facebooks projekt i Clonee, Irland og er i øjeblikket i gang med levering af anlæg til Facebooks nye datacenter i Odense. Den nye ordre omfatter levering af Oasis™ Indirekte Evaporative Kølesystemer til fase 3 i Irland og fase 2 i Odense.

Facebooks datacentre er blandt de mest avancerede og energieffektive i verden, og begge de nye datacentre drives 100% af vedvarende energi. Datacentret i Odense har desuden infrastrukturen til at opsamle den varme der genereres af serverne for at genanvende den i det lokale fjernvarmenet, administreret af Fjernevarme Fyn. Når byggeriet er fuldført forventer man at genvinde op til 100.000 MWh/år, svarende til varmeforbruget i næsten 7.000 hjem.

”Vi er stolte over at have vundet den største ordre nogensinde i Munters’ historie – projektet omfatter en kundetilpasset klimaløsning til vor kundes avancerede datacenterfaciliteter. Oasis™ varmevekslerkoncept, bygget op omkring en kerne af polymerrør, blev opfundet og patenteret af Munters for omkring 10 år siden. Vi har siden konstant forfinet og videreudviklet konceptet og opnået endnu højere effektivtet og driftsikkerhed. Munters har været frontløber i et decideret skift i forbindelse med køleteknik til datacentermarkedet, hvor brugen af indirekte evaporative køling vokser i voldsom takt og gradvist afløser den traditionelle kompressorbaserede køleteknik” siger Neil Yule, President Munters Data Center Business Area.

Om Munters Group

Munters er global leder af energieffektive luftbehandlings- og klimaløsninger. Ved at anvende innovative teknologier skaber Munters det perfekte klima for kunder i en stor vifte af industrier, hvoraf de største er fødevare-, pharmaceutisk- og datacenterbranchen.

Munters har været frontløber for luftbehandling siden 1955 og har i dag omkring 3.500 ansatte fordelt i produktions-, salgs- og serviceafdelinger i mere end 30 lande. Munters rapporterede i 2016 en omsætning på SEK 6 mia og er registeret på Nasdaq Stockholm.

Se mere på www.munters.dk

Referenceprojekter fra Munters A/S

Kalvebod Brygge

Kalvebod Brygge

Nybygning | København | 1000 mio.kr

Nybygning af kontorbygning i København på 9 etager hvoraf 2 etager er unden j...

Hillerød Forsyning

Hillerød Forsyning

Projektet er Hillerød Forsynings nye faciliteter , Solrødgårds Allé 6, 3400 H...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår