Metal – et cirkulært byggemateriale

Annonce – Dato 29 okt 2020

Genanvendelse og eliminering af spild er essentielt, når der tales cirkularitet og bæredygtighed. Hos metalloftsproducenten DAMPA, handler dette specielt om at udnytte metallernes enestående bæredygtige egenskaber, igennem troværdighed, dokumentation og stærke partnerskaber, for at bidrage til en grønnere byggebranche.

Genanvendelse og eliminering af spild er essentiel

”Metal giver en unik mulighed for at eliminere spild. Pga. metallernes egenskaber, har vores lofter en dokumenteret levetid på minimum 50 år. Desuden er der minimal risiko for at loftet bliver beskadiget og æstetikken ødelagt igennem dets levetid pga. metallernes robusthed.” Fortæller Michael Nykjær adm. direktør hos DAMPA. 

Stærke partnerskaber

Selvom metal som udgangspunkt er et ressourcetungt materiale at udvinde, er der vigtige bæredygtige gevinster at hente og er en vigtig brik i en grønnere byggebranche: ”Når der genanvendes et ton stål spares der 50% energi og et ton CO2, uden at miste metallets mekaniske egenskaber. På den måde kan metallerne bruges igen og igen, uden at gå på kompromis med kvalitet.”

Selvom metal som udgangspunkt er et ressourcetungt materiale at udvinde

Genbrug er derfor essentielt hos DAMPA, hvorfor der også holdes fokus på optimering af interne processer og fleksibilitet igennem stærke partnerskaber fortæller Michael:
”Al metal, der kommer ind ad døren hos os, bliver enten et færdigt produkt eller sendt til genbrug igennem vores partner H.J Hansen, der sørger for at holde metallet i et cirkulært kredsløb.”

Før virksomheden når dertil, er leverandører af råmateriale også en vigtig del af værdikæden. F.eks. kommer al virksomhedens stål fra en skandinavisk virksomhed, der ligesom DAMPA selv, har EPD’er og målrettede bæredygtighedsambitioner. På den måde holdes bæredygtig dokumentation i fokus med udgangspunkt i metallernes unikke egenskaber.

Før virksomheden når dertil, er leverandører af råmateriale også en vigtig del af værdikæden.

”Vi er privilegerede at arbejde med metal, hver gang vi producerer en loft- eller vægløsning. Det er en ressource vi ikke løber tør for, så længe vi behandler den med respekt – det uanset om det er coladåser eller metallofter, så længe vi ikke smider det ud, men sørger for genanvendelse, kan ressourcerne bruges langt ud i fremtiden og samtidig bidrage til den bæredygtige dagsorden.” slutter Michael 

Referenceprojekter fra DAMPA ApS

Udbygning af Panum Instituttet - Mærskbygningen

Udbygning af Panum Instituttet - Mærskbygningen

Nybygning | København | 1542,9 Mio.Kr

Nybygning af undervisning & institution i København på 14 etager . Selve bygg...

BORGERNES HUS

BORGERNES HUS

Ombygning | Odense Kommune | 25 Mio.kr

Ombygning af bibliotek i Odense Kommune på 3 etager hvor den ene etage er und...

SUND OG BÆLT - Reception

SUND OG BÆLT - Reception

København V

Arkitektgården tegnede og ledede byggeriet af en ny flot reception til Sund &...

Royal Arena i Ørestad Syd

Royal Arena i Ørestad Syd

Nybygning | København | 820 Mio.Kr

Nybygning af idrætshal/gymnastiksal i København på 4 etager . Selve byggeriet...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår