Med ZIPZAP glider fer og not sammen hver gang

Annonce – Dato 23 mar 2017

Det går hurtigt med at lave undertag når man kan lægge 4 brædder af gangen. Se her

Med ZIPZAP glider fer og not sammen hver gang

Med ZIPZAP glider fer og not sammen hver gang

Det går hurtigt med at lave undertag når man kan lægge 4 brædder af gangen.

Tre skridt foran akkorden med ny type fer og not undertag

”Det går langt hurtigere med at lave undertag, når vi kan lægge helt op til fire tagbrædder ad gangen og samle dem med et enkelt slag i hver ende. Vi oplever ikke længere problemet med, at fer og not ikke passer sammen,” siger tømrer Preben Madsen fra Hovedstadens Bygningsentreprise A/S. Tag med til Pontoppidansvej i Helsingør og op på ejendommen Rolighedens tag og få syn for sagen.

Alle kender til problemet med, at brædderne ikke passer sammen, fordi de har suget fugt og slået sig, så feren ikke kan komme ind i noten. Med møje og besvær får man med en hammer eller en lægtestump slået feren ind i den ene ende, men så snart man slår i den modsatte side, hopper den ud igen. Det er spild af tid og gør arbejdet dyrere i sidste ende, men det findes der råd for.

ZIPZAP med konisk fer og not

Løsningen på problemet, som koster i spildt arbejdstid, er en konisk formet fer og not. Denne detalje gør, at man nu kan føre den tilspidsede fer ind i noten, som er tilsvarende bredere i bunden. Det giver en langt større tolerance og dermed bevægelighed end med en klassisk fer og not. Først når ferens spids bliver presset helt op i toppen af noten, låser brædderne sammen og sidder helt fast. Det svarer til at bruge en tragt frem for at hælde direkte ned i flaskehalsen.

Hurtigere og billigere

”Med de nye tagbrædder, som vi anvender, kan vi lægge op til fire tagbrædder ad gangen og slå alle brædderne sammen med et enkelt slag i hver ende,” forklarer tømrer Preben Madsen fra Hovedstadens Bygningsentreprise A/S og viser, hvordan feren ubesværet glider ind i noten. Hans unge kollega, tømrersvend Casper Axelsen, er akkurat lige så begejstret for de nye brædder. ”De passer helt perfekt uanset hvad, og det er aldrig et problem at samle brædderne,” siger Casper og giver en demonstration af, hvor hurtigt det kan klares. Han anbringer fire brædder på spærrene, slår dem sammen med to slag og sømmer. Det tager ikke mange sekunder.

Undertag med ”indbygget skumslukker”

ZIPZAP-tagbrædderne fra Södra udmærker sig desuden ved at være C260 brandimprægneret med en miljøvenlig brandimprægneringsvæske, der ikke udvikler røg og skadelige gifte men udelukkende sikrer, at træet ikke kan brænde. Hvis undertaget bliver udsat for en en varmekilde, udvikler imprægneringen C02, der virker som en skumslukker og kvæler flammerne.

Vil du vide mere,

om C260 brandimprægneret træ, certificeringer og alt det du skal være opmærksom på, når du er ansvarlig for beskyttelse mod brand og tab af værdier og menneskeliv. Kontakt Jørgen Geel Projektsælger, T: 4045 4561, jorgen.geel@sodra.com

Referenceprojekter fra Södra Wood A/S

Geiserne i Horsens, opførelse af boliger

Geiserne i Horsens, opførelse af boliger

Nybygning | Horsens | 90 Mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Horsens med 40 lejligheder på 11 etager . Se...

Hotel Fårup, Fårup Sommerland, Blokhus

Hotel Fårup, Fårup Sommerland, Blokhus

Nybygning | Jammerbugt | 45 Mio.kr

I THY, et af Danmarks mest vejrbelastede steder, ligger Fårup Sommerland. Her...

CPH Village

CPH Village

Nybygning | København | 50 mio.kr

Södra har leveret facadebeklædning til Københavns største træboligbyggeri ...

Solsikkevænget 17-19

Solsikkevænget 17-19

Aarhus N

Fer og not med et twist - og minimalt spild Beklædningen er leveret i fald...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår