Køl og frys med miljøvenlige CO2-kondenseringsenheder til erhverv

Annonce – Dato 2 Dec 2021

Panasonic er klar til at levere en løsning i Europa med CO2-kølesystemer for at forhindre global opvarmning og støtte miljøvenlig detailhandel.

Panasonic, kølesystemer for at forhindre global opvarmning

Hvorfor CO2? Naturligt kølemiddel

CO2 er en miljøvenlig løsning. En værdi på nul "ODP" (potentiale for ozonnedbrydning) og en værdi på 1 "GWP" (globalt opvarmningspotentiale) (se tabellen) betyder, at CO2 er en naturlig substans i atmosfæren. Kuldioxid (R744/CO2) genvinder sin berettigelse på køleområdet. Drevet af miljøhensyn kræver lovgivningen øget anvendelse af "alternative" kølemidler, såsom CO2.

Nedenstående tabel viser, hvor godt R744 (CO2) præsterer med hensyn til miljøpåvirkning og sikkerhed.

Panasonic, et bæredygtigt kølesystem til dagligvarebutikker, supermarkeder m.m.

Et bæredygtigt kølesystem til dagligvarebutikker, supermarkeder m.m.

CO2 er det foretrukne kølemiddel til at begrænse CO2-aftrykket for enhver virksomhedsorganisation. Panasonics CR-serie af C0-kondenseringsenheder giver den ideelle løsning til supermarkeder, dagligvarebutikker og tankstationer. At kunne holde maden frisk og altid ved den rigtige temperatur i montrer eller kølerum er et meget kritisk punkt. CO2-kølemiddel er valget til at begrænse CO2-aftrykket, især for fødevaredetailhandlere, der får store fordele:

 • Meget fleksible og holdbare CO2-køleløsninger - Kompakt enhedsprofil og 100 m rørlængde leverer uovertruffen fleksibilitet til butikker med begrænset plads til installation. Hver enhed har bestået den strenge kvalitetskontrol hos Panasonic for at sikre lang produktlevetid.
 • Altid friske fødevarer uden risiko for forurening - CO2 er et ikke-giftigt kølemiddel. Der er ingen risiko for madforurening i tilfælde af lækage i køle- og fryserum og/eller montrer.
 • Sikkerhed først for arbejdsmiljøet - Som et ikke-giftigt og ikke brændbart kølemiddel sikrer CO2 et højt sikkerhedsniveau, fra idriftsættelse til vedligeholdelse uden nogen stor administrativ arbejdsbyrde.
 • Fjernovervågning for at sikre din virksomhed - Panasonic samarbejder med store overvågningssystemer, som Carel, Danfoss, Dixell, Eliwell og RDM.

De sikre kølesystemer til din sundhedsvirksomhed

Som et ikke-brændbart og ikke-giftigt kølemiddel er CO2 er det det ideelle kølemiddel i risikostyringstilgang til sundhedsapplikationer. Panasonics CR-serie af C0-kondenseringsenheder giver den ideelle løsning til sundhedspleje. Derudover er der fordele specielt til sundhedsvirksomheder og sundhedssektoren:

 • Farmaceutiske produkter uden risiko for forurering - Farmaceutiske produkter skal håndteres og opbevares med det højest mulige sikkerhedsniveau. Som et ikke-giftigt og ikke-brændbart kølemiddel er CO2 det valgte kølemiddel for at undgå enhver forurening i tilfælde af lækage.
 • Meget fleksible og holdbare CO2-kondenserende enheder - Kompakt enhedsprofil og maksimal 100 m rørlængde giver den rette fleksibilitet til de store installationer, såsom hospitaler og medicinske laboratorier. Hver enhed har bestået streng kvalitetskontrol fra Panasonic, så det kan leve op til arbejdsforholdene, der er specifikke for sundhedsindustrien.
 • Sikkerhed først for arbejdsmiljø - Som et ikke-giftigt og ikke brændbart kølemiddel sikrer CO2 et højt sikkerhedsniveau, fra idriftsættelse til vedligeholdelse, uden nogen tung administrativ arbejdsbyrde.

Panasonic, køle- og fryseløsninger

CR-Serien: CO2 transkritiske køleløsninger

Den nye tilføjelse til CR-serien, 7,5kW MT/LT Type, tilbyder en bred vifte af kølesystemer, der imødekommer de specifikke behov hos små detailforhandlere.

CO2 transkritiske kondenseringsenheder har en høj kølekapacitet ved hvert indstillingspunkt. CO2 2-trinskompressoren er designet til at komprimere CO2-kølemiddel to gange; det halverer belastningen i drift (sammenlignet med 1-trinskølemiddelkompression) og giver øget holdbarhed, effektivitet og pålidelighed. Enheder kan programmeres til at køre ved lave og mellemhøje temperaturer ved den indledende konfiguration. Standardindstillingerne kan nemt ændres ved hjælp af den brugervenlige drejeomskifter, så der kan opnås endnu større energibesparelser.

Læs mere her i kataloget

Pålidelig CO2-teknologi fra Panasonic

 • Pålidelig kvalitet, japansk ingeniørarbejde
 • Over 10.000 enheder solgt og installeret i 3700 butikker, såsom dagligvarebutikker og supermarkeder i Japan
 • I dag omkring 1000 enheder solgt og installeret i Europa
 • Fremragende kvalitetskontrol etableret af dygtigt fabrikshold
 • Panasonic yder 5 års garanti på kompressorer og 2 år på komponenter
 • Kompressorgarantien på 5 år matcher produktets lange levetid

Ny online beregner

I Panasonics PRO Club har Panasonic lanceret en ny online beregner og designværktøj til at hjælpe ingeniører, installatører og teknikere med hurtigt at foretage beregninger, når de specificerer løsninger til køling til erhvervsbrug.

Få adgang til Panasonics onlineværktøj her: Cold Chain CO2 beregner

Få yderligere information om Panasonic køle- og fryseløsninger her, tlf. 4320 2225.

Referenceprojekter fra Panasonic Heating & Cooling Solutions

Totalbank

Totalbank

Baggrund: Omkring 250.000 danske familier har stadig oliefyr. Det er dårlig...

Nybyggeri i Herlev

Nybyggeri i Herlev

Herlev

System: Aquarea All-in-One-løsning – Panasonic 5kW split (WH-UD05EE5) Inst...

Brabrand Boligforening

Brabrand Boligforening

Brabrand

System: Panasonic luft-til-vand varmepumper Installationskapacitet: 5 x 24...