Klimavenlige belægninger i nyt attraktivt boligområde i København

Dato: 11 maj 2021

Klimavenlige løsninger vægtes højt i flere og flere moderne boligområder – heriblandt også projektet Enghave Brygge i København, hvor DOB har udført belægninger.

Udover at have et positivt CO2-aftryk har Vegecol også den særlige egenskab, at bindemidlet er transparent

Enghave Brygge består af 11 boligøer, bygget som gennemgående karréstruktur og omgivet af kanaler. Området består af blandet bolig- og erhvervsbebyggelse, og gennem et grønt område er der adgang til H.C. Ørstedværkets arealer. Området ligger langs den 700 meter lange Enghave Kanal. Masterplanen for hele området er udarbejdet af Gröning Arkitekter, som også har tegnet tre af boligøerne. De øvrige er tegnet alene eller i samarbejde med Danielsen Architecture og Juul | Frost Arkitekter.

Det tidligere havne- og industriområde ved H.C. Ørstedværket i København, der nu kaldes Enghave Brygge, er i de senere år blevet omdannet til en sand perle for tilflyttere og lokale, som ønsker at bo centralt i København.

Enghave Brygge består af 11 boligøer omgivet af kanaler, der tilsammen udgør en karakteristisk bydel med nærkontakt til vandet. Området er en dynamisk blanding af bolig og erhverv, og det ligger tæt på skole, havnebad, indkøb og offentlig transport, så det kan ikke undre, at det er et af hovedstadens mest attraktive nye boligområder.

Klimavenlig udvikling

Københavns Kommune har haft fokus på, at udviklingen af området skulle være klimavenlig, og det har blandt andet haft stor betydning for valget af vej- og stibelægningerne i området: Til boligøen Sivholm på Enghave Brygge er valget således faldet på Vegecol, som er en klimavenlig belægningstype.

Vegecol fremstilles med et bindemiddel, der udelukkende er baseret på plantematerialer. CO2 fra plantematerialet bindes i belægningen i hele dens levetid – 1 ton Vegecol binder hele 1,3 tons CO2.

Dansk Overfladebelægning (DOB) har været en del af den danske asfaltbranche siden 1981 og har dermed 40-års jubilæum i årDOB råder over en alsidig og moderne maskinpark, og virksomheden har specialiseret sig i etablering og reparation af veje og stier i Danmark og de øvrige nordiske lande

Dansk Overfladebelægning (DOB) har været en del af den danske asfaltbranche siden 1981 og har dermed 40-års jubilæum i år. DOB råder over en alsidig og moderne maskinpark, og virksomheden har specialiseret sig i etablering og reparation af veje og stier i Danmark og de øvrige nordiske lande. Virksomheden er ejet af Pankas A/S og Colas Danmark A/S.

Smukt, bæredygtigt – og praktisk

Udover at have et positivt CO2-aftryk har Vegecol også den særlige egenskab, at bindemidlet er transparent.

Det betyder, at farven og strukturen i de særligt udvalgte lokale perlesten på Sivholms stier og pladser fremstår tydeligere og at belægningen ved første øjekast fremstår som en smuk og rustik perlegrusbelægning. Men hvor almindeligt perlegrus både er svært at bevæge sig på og giver betydelige gener i form af blandt andet løse sten, er Vegecol-belægningen fast. Derfor er belægningen ikke kun smukt afstemt til omgivelserne – det er også nemt for både fodgængere, kørestole, cyklister og andre at bevæge sig rundt i området.

En ekstra fordel er, at Vegecol-belægninger er meget robuste og har en lang levetid. Men skulle der opstå skader, er belægningen i modsætning til f.eks. asfalt nem at reparere, uden der opstår farveforskelle.

Vegecol er dermed en god løsning til alle projekter, hvor der er fokus på både klimaet, det æstetiske udtryk og den praktiske anvendelse – uanset om det er belægninger til et nyt boligområde, en virksomhed eller din private bolig.

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår