Kend dit co2-tal fra start

Annonce – Dato 2 mar 2023

Knauf oplyser som første gipsproducent nu CO2-aftryk på færdiginstallerede vægkonstruktioner i gips. Samtidig får du en skræddersyet LCAByg fil på konstruktionen, som du nemt og hurtigt kan anvende i din klimaberegning.

Knauf - Færdiginstallerede vægkonstrukioner

CO2-AFTRYK PÅ FÆRDIGINSTALLERET VÆG

Som første gipsproducent i Danmark oplyser Knauf nu CO2-aftryk på færdiginstallerede vægkonstruktioner. Når du søger mellem forskellige vægsystemer i Knaufs nye projekteringsværktøj Planner Suite oplyses du om det præcise CO2-aftryk på en komplet væg allerede fra start, hvor de forskellige byggevarer og mængder er indregnet.

Ved at kende CO2-aftrykket på en færdiginstalleret konstruktionsdel i de helt spæde projekteringsfaser, giver Knauf dig nu de bedste forudsætninger for at træffe bæredygtige materialevalg til dit byggeri.

Knauf - Korrekt co2 aftryk fra startKORREKT CO2-AFTRYK FRA START

De indledende LCA-beregninger til et byggeri foretages som oftest på branchedata og generiske værdier på byggematerialer. Disse data er baseret på gennemsnitsværdier og giver derfor både upræcise og ofte højere CO2-tal end produktspecifikke data - som i langt de fleste tilfælde først indsættes i den afsluttende LCA-beregning på et byggeri.

Ved at anvende Knauf vægkonstruktioner i de indledende faser i din projektering, bliver din LCA-beregning derfor så valid som mulig, fordi de korrekte værdier er indregnet fra start.

 

 

 

CO2-tallet angiver kg CO2e pr. kvadratmeter færdiginstalleret Knauf konstruktion på en betragtningsperiode på 50 år.

LCABYG FILER PÅ HELE KONSTRUKTIONER

Foruden at oplyse om CO2-aftryk på hele konstruktioner, tilbyder Knauf skræddersyede LCAByg filer til brug i din klimaberegning i LCAByg. Du sparer altså både tid på oprettelse af byggevare inkl. indtastning af EPD-data samt sammensætning af byggevarer til færdig konstruktion.

Knaufs egne efterprøvninger viser, at det tager op til 1,5 time at sammensætte en færdig vægkonstruktion i LCAByg til sammenligning med et par minutter for import af en LCAByg fil. Du sparer derved både tid og penge og fjerner risikoen for fejlindtastninger ved at anvende LCAByg filer i din klimaberegning.

Læs mere og hent Knauf LCAByg filer her.

Referenceprojekter fra KNAUF A/S

Musikkens Hus

Musikkens Hus

Nybygning | Aalborg | 780,0 Mio.Kr.

Nybygning af musikhus i Aalborg på 6 etager . Selve byggeriet er påbegyndt ju...

Company House

Company House

Nybygning | Vallensbæk | 150 Mio.Kr

Nybygning af kontorbygning i Vallensbæk på 6 etager . Selve byggeriet er påbe...

Slagtehuse - 1. Etape Rugårdsvej, Grønløkkevej

Slagtehuse - 1. Etape Rugårdsvej, Grønløkkevej

Ombygning | Odense Kommune | 110 Mio.Kr

Ombygning af kollegier/ungdomsboliger i Odense Kommune med 119 lejligheder på...

Aarhus Havn

Aarhus Havn

Nybygning | Aarhus | 200 Mio.kr

Nybygning af kontorbygning i Aarhus på 5 etager . Selve byggeriet er påbegynd...