Knauf udgiver 15 nye EPD’er

Annonce – Dato 29 mar 2022

Et markant lavere CO2-aftryk på gipsplader og akustiklofter.

Knauf A/S udgiver 15 nye miljøvaredeklarationer på gipsplader, akustiklofter og stålprofiler efter EPD Danmarks nyeste standard EN15804+A2:2019. De seneste års grønne omstilling hos virksomheden bliver nu dokumenteret i produktspecifikke EPD’er, som viser et signifikant reduceret CO2-aftryk på samtlige gipsprodukter.

Knauf, et markant laverer co2-aftryk på gipsplader og akustiklofter

De 15 nye miljøvaredeklarationer er udgivet efter EPD Danmarks standard: EN15804+A2:2019 og er tilgængelige på knauf.dk, epddanmark.dk og lcabyg.dk.

CO2-aftryk reduceret med op til 57,4 %

Samtlige EPD’er på Knaufs gipsplader og akustiklofter dokumenterer signifikante fald i det såkaldte GWP-tal (Global Warming Potential), sammenlignet med tidligere EPD’er. Den væsentligste reducering af GWP blandt gipsplader findes på Knauf Secura Board, som falder med hele 57,4%. Mens Knaufs mest solgte akustikloft Designpanel opnår en reducering på hele 37,2 %. Se den fulde liste på www.knauf.dk/epd. De markante fald i CO2-aftryk skyldes løbende produktoptimeringer og energirenoveringer - herunder investering i et nyt anlæg, som sender overskudsvarme fra gipsproduktionen videre til de danske forbrugere.

Genanvendelse belønnes med negativt CO2-aftryk

Som noget nyt indeholder de nye EPD’er fasen ’potentialer i næste produktsystem’, hvor produkternes genanvendelsespotentiale dokumenteres.

Her opnår Knaufs gipsplader og akustiklofter et negativt CO2-aftryk, da gipsmaterialets cirkulære egenskaber gør, at det efter endt levetid kan nedknuses og genanvendes i produktion af nye gipsplader. Faktisk består en Knauf gipsplade i dag af op til hele 30 % genbrugsgips.

Knauf, Certificerede gipsplader og akustikløsninger

Ved endt levetid sendes brugte Knauf gipsplader og akustiklofter til genanvendelse, hvor de nedknuses og anvendes i produktion af nye gipsplader.

Dokumenteret bæredygtighed

Knaufs nye EPD’er er et vigtigt element i at dokumentere virksomhedens bidrag til det bæredygtige byggeri. Det er med til at skabe større gennemsigtighed og troværdighed omkring virksomhedens produkter. Ligeledes gavner det også kunderne at anvende Knaufs EPD’er, da der kan opnås flere point i bæredygtighedscertificeringer ved at anvende produktspecifikke miljødata fremfor generiske.

LCAByg-filer til brug i DGNB-certificering

De nye EPD’er indgår som en del af LCAByg. Dette værktøj gør det nemt for de projekterende at anvende produktspecifikke miljødata på Knaufs gipsplader og akustiklofter i LCA-beregning af bygninger. LCAByg-filerne gør det ligeledes nemmere at beregne Knaufs produkters positive aftryk i anerkendte bæredygtighedscertificeringer som DGNB.

Find de nye EPD’er og læs mere her

 Yderligere information: knauf.dk, tlf. 9657 3000.

Referenceprojekter fra KNAUF A/S

Musikkens Hus

Musikkens Hus

Nybygning | Aalborg | 780,0 Mio.Kr.

Nybygning af musikhus i Aalborg på 6 etager . Selve byggeriet er påbegyndt ju...

Company House

Company House

Nybygning | Vallensbæk | 150 Mio.Kr

Nybygning af kontorbygning i Vallensbæk på 6 etager . Selve byggeriet er påbe...

Slagtehuse - 1. Etape Rugårdsvej, Grønløkkevej

Slagtehuse - 1. Etape Rugårdsvej, Grønløkkevej

Ombygning | Odense Kommune | 110 Mio.Kr

Ombygning af kollegier/ungdomsboliger i Odense Kommune med 119 lejligheder på...

Aarhus Havn

Aarhus Havn

Nybygning | Aarhus | 200 Mio.kr

Nybygning af kontorbygning i Aarhus på 5 etager . Selve byggeriet er påbegynd...