Kalkfrit vand med blødgøring

Dato: 10 okt 2016

Højeffektive og miljøvenlige blødgøringsanlæg fra BWT

Kalkfrit vand med blødgøring

Kalkfrit vand med blødgøring

Højeffektive og miljøvenlige blødgøringsanlæg fra BWT

I Danmark er vi vant til et højt kalkindhold i vores vand, men faktisk er der rigtig mange fordele ved at sænke kalkindholdet i vandet. Med blødgøring slipper man for at bruge tid på at fjerne kalk i hverdagen, fx på fliser og i brusenicher på badeværelset, i vandhaner og perleatorer, og ved afkalkning af husholdningsapparater. Endvidere vil man opleve op til 50 % reduceret forbrug af rengøringsmidler, sæbe, shampoo, og skylle- og vaskemidler. 

Store besparelser i større beboelsesejendomme 

Anvendelsen af blødgjort vand har vist sig at give en bedre driftsøkonomi i større beboelsesejendomme, fordi det giver en bedre lavdeling og en bedre afkøling i varmtvandsbeholderen, og dermed også en mere konstant varmtvandstemperatur. Den optimale afkøling gør at fjernvarmen udnyttes optimalt, så man undgår at skulle betale ekstraafgift. Boligselskabet FSB anvender nu konsekvent vandbehandling, når de udskifter varmt- og koldtvandsledninger i ældre byggerier.

Funktion

Blødgøringsanlægget installeres hvor stikledningen kommer ind i huset, således at kalken bliver fjernet inden vandet bliver sendt rundt i huset som drikke- og brugsvand eller ind i varmesystemet.

Et blødgøringsanlæg fra BWT fungerer ved at vandet ledes gennem en såkaldt ionbytter, som fjerner kalcium- og magnesiumioner og dermed blødgør vandet. Blødgøringsanlæg er en anerkendt teknologi og har været anvendt industrielt i mere end 50 år. Anlægget regenereres automatisk med en mild saltopløsning og det eneste, man skal gøre er at påfylde salttabletter. 

Fordele ved et blødgøringsanlæg fra BWT

  • Anlægget fjerner kalken fra vandet.
  • Skånsom for miljøet: Op til 50 % reduceret forbrug af sæbe, shampoo, rengøringskemikalier mm.
  • Lavt vandforbrug.
  • Præcis saltdosering og lavt saltforbrug.
  • Lave driftsomkostninger.
  • Kort tilbagebetalingstid.
  • Pålidelig drift.
  • Minimale vedligeholdelsesomkostninger.

 Anvendelsesområder

Blødgøring anvendes til vaskeprocesser, kølevand, fødevand til kedler, varmt brugsvand m. fl. BWT blødgøringsanlæg anvendes allerede med succes i parcelhuse, større boligejendomme, vaskerier, sports- og svømmehaller, sygehuse, kraft- og fjernvarmeværker, levnedsmiddelindustrien, bryggerier m. fl. 

BUILDING GREEN´16
 
BWT deltager på BUILDING GREEN´16, og de er til at finde på stand nr. 21

Referenceprojekter fra BWT Danmark

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår