Ikonisk ejendom på Langelinie blev kalkfri

Annonce – Dato 24 okt 2017

Kun en 10'er pr. lejlighed for at få en nemmere hverdag

Ikonisk ejendom på Langelinie blev kalkfri

Ikonisk ejendom på Langelinie blev kalkfri

Beboerne i ejendommens 100 lejligheder er glade for, at de slipper helt for kalk i elkedler, kaffe- og vaskemaskiner. Samtidig slipper de for kampen mod kalk i badeværelset og køkkenet. En nemmere hverdag uden kalk koster kun en 10'er pr. lejlighed om måneden i drift.

De fleste, der har besøgt Langelinie, har bemærket den ikoniske murstensejendom fra 1997 på Langeline Allé, der ligger med vandudsigt på begge sider af ejendommen mellem selve Langelinie og Pakhuskaj. Ejendommen består af 100 lejligheder på mellem 60-200 kvadratmeter.

Flere beboere i ejerforeningen havde sidste år bemærket, at det var blevet tilladt at fjerne kalk i drikkevandet fra sommeren 2016. Derfor besluttede bestyrelsen at indhente tilbud på en løsning fra BWT, og anlægget blev installeret i december 2016.

- Vi havde i næsten tre år fjernet kalken fra det varme vand, og havde på den måde gode erfaringer med blødgøringsanlæg, så for os var springet ikke så stort, siger formanden for ejerforeningen, Michael Sund-Nielsen. Vicevært Frank Schultz supplerer:

- Inden vi begyndte at fjerne kalken fra det varme vand, måtte vi hvert år servicere kedlerne for bl.a. at fjerne kalkaflejringer. I dag har vi slet ikke problemer med kalkaflejringer. Jeg bruger 10 til 15 minutter om ugen på at servicere anlægget, primært påfyldning af salt og måling af vandets hårdhed.

Kun en tier pr. lejlighed for at få en nemmere hverdag

Når vandet løber gennem blødgøringsanlægget, fjernes kalken fra vandet, og der leveres blødt vand til hele ejendommen. Når blødgøringsanlægget ikke kan optage mere kalk, skal det regenereres. Regenereringen sker ved hjælp af salt. Så det eneste man skal gøre, er at tilføre BWT-salttabletter i saltbeholderen, som står i nærheden af blødgøringsanlægget.

Saltforbruget varierer med vandforbruget, men ligger i ejendommen på ca. 100 kg om ugen eller 4 tons om året. Det svarer til en driftsudgift på ca. 12.000 kroner om året plus et lavt elforbrug på anlægget. Det betyder, at en lejlighed i gennemsnit giver 10 kr. om måneden for at slippe af med kalken i hele husstanden.

- Vi sparer som beboere en masse tid og besvær i det daglige, når vi ikke skal kæmpe med kalken fra det hårde vand, som vi har i København. Men vi sparer naturligvis også el, når der ikke sidder kalk i elkedlen, og vi kan også dossere mindre sæbe og rengøringsmiddel. Holder kaffemaskinen bare lidt længere uden kalk, så tjener vi hurtigt driftsudgiften hjem igen, slutter ejerforeningens formand Michael Sund-Nielsen.

Faktaboks:
I Danmark måles vandets kalkindhold i tyske hårdhedsgrader (°dH), som opdeles i niveauer efter, hvor hårdt vandet er:

Meget blødt: < 4 °dH Blødt: 4 – 8 °dH
Middelhårdt: 8 – 12 °dH
Temmelig hårdt: 12 – 18 °dH
Hårdt: 18 – 24 °dH
Meget hårdt: 24 – 30 °dH
Særdeles hårdt: > 30 °dH

BWTs blødgøringsanlæg kan indstilles til at levere en hårdhedsgrad helt ned til 0. Vi anbefaler dog, at blødgøringsanlægget indstilles til en hårdhedsgrad på omkring 6. Det gør det nemmere at skylle sæben af hænder, krop og tøjet i vaskemaskinen. Når du har blødgjort vand, reduceres besværlig afkalkning til et absolut minimum.

Vi udstiller på Building Green i Forum. Mød os på stand nr. 21

 

Referenceprojekter fra BWT Danmark

Grundfos – demineraliseringsanlæg
VEKS – katalystisk afiltning