Ikonisk café skifter dyrt flaskevand ud med bæredygtigt BWT vand

Annonce – Dato 17 Aug 2021

Den Københavnske restaurant Café Dan Turèll, der er opkaldt efter digteren af samme navn, valgte at skifte den dyre flaskevandsløsning ud med en bæredygtig vandbar fra BWT. Nu har de filtreret postevand døgnet rundt, så besværet og omkostninger ved flaskevand væk spares helt væk!

BWT, bæredygtigt vand

En kvalitetsbevidst investering

Café Dan Turèll har siden 1977 haft en plads i mange københavneres hjerter og blev i 2019 købt på ny og gennemgik 5 måneders renovering, der bragte stedets ånd og mangeårige historie tilbage til caféen. Men med et moderne kvalitetsbevidst twist, der blandt andet kommer til udtryk i cafeens nyeste investering: vand.

Undgår nu besværlig håndtering og opbevaring

Hele restaurationsbranchen er afhængige af at kunne servere vand til sine gæster, hvor spørgsmålet: "med eller uden brus?" er et gentagende spørgsmål. Ofte ender løsningen i køb af flere tons flaskevand, der kræver tidskrævende bestillinger, unødvendige lange transportture fra produktionssted til leverandør og restaurant - og ikke mindst kræver de mange flasker vand uanede mængder af opbevaring og timevis af håndtering for personalet.

BWT, vandbar

Flaskevand er en dyr løsning

Med besøgende fem dage om ugen bliver der hurtigt sendt mange flasker vand over disken. Aleksander Haugstrup, der er bar manager på Café Dan Turéll, fortæller også at køb af flaskevand hurtigt koster mellem 4-15 kroner stykket, hvilket hurtigt løber op i et stort beløb på bare vand. Derfor kiggede Aleksander også ind i alternative løsninger, der kunne matche cafeens nye identitet.

Sparer tusindvis af kroner om måneden

En vandbar fra BWT blev installeret i cafeen. Vandbaren kan levere både vand med og uden brus, så flaskevand fuldstændig kan spares væk. Desuden kan vandbaren nemt indstilles til at fylde en hel karaffel ad gangen, hvilket frigiver en masse tid til personalet, der nemt kan løse andre opgaver i mellemtiden. "Nu sparer vi 5000 kroner om måneden på bare vand", fortæller Aleksander Haugstrup, der også lægger vægt på at cafeen har fået meget mere plads, eftersom de ikke længere skal opbevare pallevis af flaskevand.

Personalet skal ikke længere håndtere hverken tomme flasker eller tunge varemodtagelser - noget som de før brugte flere timer på hver uge. Nu er opbevaring, lager og køleplads væsentligt nemmere, efter de har investeret i et automatisk system, som AQA drink vandbaren fra BWT.

Gratis vand

Foruden de praktiske fordele, er der en anden værdi, der står tydeligt frem. "Den klare værdi for cafeen er helt klart, at vi kan tilbyde vand i et marked, hvor vand ellers er relativt dyrt," fortæller Aleksander, der samtidig understreger at de slet ikke tager penge for vand længere. Det koster kun cafeen 2000 kroner om måneden at have vandbaren kørende - og her tæller også lejeudgiften samt service, hvis der skulle opstå problemer.

BWT, gratis vand

900 gode grunde til at filtrere postevandet

I Danmark drikker vi over 120 millioner liter flaskevand om året. Det er både dyrt for pengepungen, men også på miljøkontoen. Det er især produktion og transport af flaskevandet, der koster energi og dermed et stort CO₂-udslip. En undersøgelse foretaget af Hofor viser også, at postevand er 900 gange mere miljøvenligt end flaskevand af netop samme grund. Derfor kan det hurtigt betale sig for økonomien og samvittigheden at filtrere vores postevand, så vi får det bedste ud af det, vi allerede er beriget med fra naturens side.

Læs mere om BWT vandbarer til alle brancher: AQA drink vandautomater til alle brancher - BWT

Find yderligere information her, tlf. 43 600 500.

Mere om produktet RESTAURANT, KANTINE, CAFÉ OG KAFFE

RESTAURANT, KANTINE, CAFÉ OG KAFFE

BWT behandler vandet på forskellige måder alt efter applikation og behov

KAFFE, ESPRESSO OG VENDING

KAFFE, ESPRESSO OG VENDING

Den perfekte vandkvalitet skal hjælpes på vej

Læs mere

OPVASKEMASKINER

OPVASKEMASKINER

Perfekt vandkvalitet giver resultater, der taler for sig selv

Læs mere

KOMBI-​ OG KONVEKTIONSOVNE

KOMBI-​ OG KONVEKTIONSOVNE

Få et bedre resultat med den reneste damp til din ovn

Læs mere

ISTERNINGMASKINER

ISTERNINGMASKINER

Vandfiltre til isterningemaskiner sikrer krystalklare isterninger

Læs mere

DRIKKEVAND

DRIKKEVAND

BWT’s filtre til vandhaner tilføjer mineralet magnesium til drikkevandet

Læs mere

Perfekt opvaskeresultat med BWT bestaqua omvendt osmoseanlæg
Vand fra BWT giver skinnende rene glas i restauranter

Referenceprojekter fra BWT Danmark

Grundfos – demineraliseringsanlæg
VEKS – katalystisk afiltning