Fra små tørrerum og arkiver til gigantiske datacentre

Dato: 24 Aug 2017

Munters benytter naturens egne teknikker til affugtning, befugtning og køling

Fra små tørrerum og arkiver til gigantiske datacentre

Fra små tørrerum og arkiver til gigantiske datacentre

Munters benytter naturens egne teknikker til affugtning, befugtning og køling

Mange af verdens største datacentre benytter Munters indirekte evaporative køleløsninger (Oasis™ IEC) til energirigtig køling og opnår dermed energibesparelser på mere end 70% sammenlignet med traditionelle kølesystemer.

Oasis™ IEC køleløsningen er gentagne gange blevet præmieret, senest med prisen “Industry Energy Innovation” ved uddelingen af 2017 Europe Datacloud Awards.

Den evaporative køleteknik er baseret på naturens egen måde at skabe køling på, nemlig ved at blæse luft over en fugtig overflade. Hermed elimineres behovet for energikrævende kompressorkøling.

Denne miljøvenlige form for køling anvendes også i Munters FA6 evaporative kølere, der er specielt designede til integrering i ventilationssystemer. NB Ventilation benytter bl.a. hos Danfoss dette FA6 kølekoncept, som har sikret Danfoss overordentlig store energibesparelser. I visse tilfælde kører anlæggene helt uden varmeforbrug helt ned til en udetemperatur på -2°C, hvilket har medført en meget kort tilbagebetalingstid på mellem 1-3 år.

Også i forbindelse med affugtning anvender Munters en miljøvenlig proces helt uden kølemidler. Teknikken anvendes i stor udstrækning i fødevare- og medicinalindustrien, men også små anlæg til affugtning i tørrerum er blevet meget udbredt. Et stort antal daginstitutioner, materielgårde, politistationer og private virksomheder installerer i dag Munters’ tørrerumskoncept for at sikre en energirigtig tøjtørring, helt uden brug af varme.

Samme teknik sørger for at opmagasinerede råvarer, produkter og genstande ikke udsættes for ødelæggende fugtpåvirkninger. Med affugtning kan lagre og depoter eliminere behovet for opvarmning fuldstændigt og dermed nedsætte energiforbruget betragteligt. Desuden vil et affugtet lager opretholde et konstant og fuldt kontrolleret klima året rundt, helt upåvirket af de udendørs forhold.

Her finder du Munters casestudies om Datacentre.

Se casestudies om lager, arkiver mv.

Referenceprojekter fra Munters A/S

Kalvebod Brygge

Kalvebod Brygge

Nybygning | København | 1000 mio.kr

Nybygning af kontorbygning i København på 9 etager hvoraf 2 etager er unden j...

Hillerød Forsyning

Hillerød Forsyning

Projektet er Hillerød Forsynings nye faciliteter , Solrødgårds Allé 6, 3400 H...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår