Fra miljøvision til grøn virkelighed

Annonce – Dato 7 okt 2021

Hos Nordens førende moduludlejer er bæredygtighed mere end bare et buzzord – den dokumenteres hvert år i en 36 sider lang miljørapport.

Den svenske moduludlejningsvirksomhed Expandia har en klar miljøvision, som virksomhedens mere end 80 medarbejdere hver dag arbejder på at gøre til grøn virkelighed. Miljøtiltag skal kunne måles og dokumenteres – og bruges af kunderne i en grøn og bæredygtig omstilling.

Expandia, moduludlejer

TÆNK LANGSIGTET

- Har du nogensinde tænkt over, hvor meget træ man bruger, når der skal laves et nyt modul? Eller hvad der sker med alt den plastfolie, der beskytter modulerne under transporten? Eller hvor meget energi man for eksempel kan spare ved at skifte fra sparepærer til LED?

Det er ikke alle, der tænker over, hvor meget deres produktion og produkter belaster miljøet – og hvor meget selv små ændringer kan gavne på den lange bane, lyder det fra Expandias adm. direktør i Danmark, Torben Færch.

Transport af moduler er et af de miljøaspekter, som Expandia har skarpt fokus på. For eksempel bliver mange hundrede moduler hvert år transporteret med tog i stedet for lastbil. Det giver en CO2-besparelse på hele 99 procent. I løbet af 2020 har Expandia også udviklet et nyt tagkoncept, der indeholder en anden type isolering, som sænker u-værdien og dermed også energiforbruget med omkring 35 procent. Den nye type tagisolering bruges i renoveringen af alle ældre moduler i dag.

Expandia, modul

CIRKULÆR TANKEGANG

De moduler, Expandia udlejer, og som bruges til blandt andet daginstitutioner, skoler, kontorer eller boliger, er gode eksempler på byggeri, der bygger på en cirkulær tankegang. Modulerne udlejes og bruges igen og igen. Kigger man på Expandias værdikæde, kan et modul faktisk runde de 30 år, hvis det løbende holdes ved lige og opdateres, så det opfylder både gældende lovgivning og brugernes krav og ønsker til funktionalitet.

De seneste år har vi skruet kraftigt ned på vores investeringer i nyproduktion og i højere grad fokuseret på at vedligeholde og opgradere den eksisterende modulflåde. Det giver nemlig rigtigt god mening ud fra både et rentabilitets- og bæredygtighedsperspektiv, forklarer Torben Færch.

Expandia, bæredygtige moduler

MILJØRAPPORT FRA A-Z

- Vores CO2-aftryk skal kunne dokumenteres, vurderes og bruges af vores kunder i deres eget arbejde med at skabe bæredygtige løsninger. Derfor startede vi vores målrettede miljøarbejde for seks år siden. I dag kan vores kunder og brugere få svar på langt de fleste miljøspørgsmål i vores årlige miljørapport, fortæller Torben Færch og fortsætter:

Det er en årsberetning på 36 sider, som kommer omkring alt fra miljøstyring og certificeringer til visioner, planer, mål og risikohåndtering. Og også arbejdsmiljø, socialt ansvar og etik er en del af rapporten, som frit kan downloades på vores hjemmeside. Så er den opfordring givet videre, slutter han med et smil.

Du kan finde Expandias miljørapport her

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår