Fleksible håndværkercamps til Femern Bælt-byggeriet

Annonce – Dato 8 sep 2022

Hvordan huser man håndværkerne til landets største anlægsprojekt?

Fleksible håndværkercamps til Femern Bælt-byggeriet

Ved Femern Bælt-projektet blev svaret en fleksibel håndværkerby. Byggeriet af den længste jernbane- og motorvejstunnel under vand, fortsætter. Byggeriet begyndte for omkring et halvandet år siden, selvom planerne om at bygge denne tunnel startede for årtier siden. Men med et projekt af denne volumen er planlægning essentiel. For eksempel – hvor skal alle håndværkerne bo?

"I dag har vi mere end 700 arbejdere, der bor her", siger projektleder hos Adapteo, Jens Schmidt.

Opgaven med at huse alle de arbejdende på byggepladsen, som kommer ind fra flere forskellige lande, blev overdraget til Adapteo, og den fleksible FLC-village på 30.000 kvadratmeter blev løsningen. Campen sørger for både indkvartering og rekreative rum til de arbejdende. "Indtil videre har vi opsat over 670 bygningsenheder. Det er i alt godt 770 værelser og 24 bygninger i alt”, uddyber Jens Schmidt.

Læs mere om håndværkerbyen FLC

adapteoNår bygningerne ankommer til byggepladsen, er de omkring 90 procent færdige og udstyret med møbler, linned og badeværelse. Projektteamet på grunden sætter dernæst bygningsenhederne sammen, før det sidste touch og prikken over i'et sættes.

"Takket være det gode samarbejde med FLC, støtten fra vores svenske kolleger, vores Site Manager; Ole Christensen, og alle vores underleverandører, kører projektet planmæssigt. Men der er stadig mange bygninger tilbage, som vi skal installere, og målet er at være færdige i 2023”, afslutter Jens.

FLC-village vil derefter forsyne arbejderne med boliger indtil slutningen af Femern Bælt-projektet, som forventes at være færdigt i år 2029

Adapteo er specialister i midlertidige og fleksible håndværkercamps af høj kvalitet, der sikrer solide og hjemlige indkvarteringsmuligheder med godt indeklima. Udover Femern Bælt-projektet, har Adapteo også håndværkercamps stående i både Køge og Ølsted, hvor der udlejes værelser til de håndværkere, der arbejder på de tætliggende superhospitaler.

”Det handler om at sikre solide indkvarteringsmuligheder for virksomhedernes håndværkere, så de ikke er spredt ud i små lejligheder eller enkeltværelser på et hotel. Vi stiller mulighed og faciliteter klar til for eksempel et helt sjak, som kan være tættere på det sted de arbejder, slippe for at pendle mange kilometer og følges på arbejde”, siger Mathias Christiansen, Head of Projekt hos Adapteo.

Læs mere om Adapteos Camps

midlertidige og fleksible håndværkercamps

Derudover, er vi hos Adapteo også i gang med opsættelsen af endnu en stor håndværkercamp med 500 boliger på 18m2 eller 34m2 med eget køkken og bad, samt fællesaktiviteter i Rødbyhavn tæt på Femern-projektet, som de næste mange år kan huse alle de håndværkere, der strømmer til og fra for at arbejde på anlægsprojektet. Adapteos nye camp i Rødbyhavn forventes at stå klar primo 2023.

Læs mere om Adapteos kommende håndværkerby i Rødby

Mere om produktet PAVILLONER TIL HÅNDVÆRKER-CAMPS

PAVILLONER TIL HÅNDVÆRKER-CAMPS

Adapteo skaber håndværkerbyer og små samfund

Adapteo’s cirkulære konstruktionskoncept
Fremtiden er fleksibel