Facaderenovering transformerer boligblokke i Roskilde

Annonce – Dato 2 Feb 2021

I Roskilde har A/B Tårnparkens tre boligblokke fået nyt liv med en facaderenovering, der vinker farvel til afskallet facadepuds og byder velkommen til et moderne udtryk. 

- Facaderne trængte til en opgradering, og derfor er den gamle beklædning fjernet og de eksisterende facader energioptimeret. Der er monteret ny facadeisolering med uorganiske stålregler. Boligblokkene er isoleret med Redair Multi fra ROCKWOOL, og efterfølgende er facaden beklædt med facadeplader fra Rockpanel, fortæller Mikkel Mikkelsen, tilbudsleder hos PNP-BYG A/S.

I Roskilde har A/B Tårnparkens tre boligblokke fået nyt liv med en facaderenovering,

Lette facadeplader gav effektiv montering 

Til en fjerdedel af pladerne er der valgt to lysere nuancer af grå, og det giver et elegant farvespil. Men det er ikke blot de visuelle takter, der har været afgørende:

- Valget faldt på facadeplader fra Rockpanel grundet det komplette og gennemtænkte montagesystem, der også egner sig til ældre ejendomme, hvor der nu engang kan forekomme skævheder. Pladerne er meget lette i vægt, hurtige at skære til på pladsen, og resultatet er en nemmere og hurtigere montering. Drift og vedligehold er også en vigtig parameter, og skulle en plade blive beskadiget, er det relativt nemt at udskære en ny, fortæller Christian Bodekær Thomsen, projektchef hos Rambøll.

Renoveringen blev udført, mens beboerne stadig boede i deres lejligheder, og dermed slap de for genhusning. Takket være den effektive installation var arbejdsplatformene oppe i en begrænset periode, og beboerne oplevede derfor så få gener som muligt under renoveringsarbejdet.

Holdbart materiale - lang levetid

Der er kræset for detaljerne omkring Tårnparkens døre og vinduer,:
- Der er tænkt over detaljerne med formalede afslutningsprofiler samt ventilationsstudsende, som blev malet i præcis den farve, som de blev indbygget i. Kombinationen af facadeplader og indfarvede afslutningsprofiler ved vindueslysninger og bygningshjørner er med til at give facaden et eksklusivt udtryk, fortæller Christian Bodekær Thomsen.

Andelsboligforeningen får glæde af den nye, flotte facade i mange år fremover – facadepladerne scorer nemlig højt på holdbarhedsskalaen, og behovet for vedligeholdelse er minimalt:

- Pladerne er overfladebehandlet, og det gør dem selvrensende overfor skidt og snavs og nemmere at rengøre, hvis der kommer graffiti på. De kan dermed modstå lidt af hvert og har en lang levetid foran sig, fortæller Allan Lindboe, Business Manager hos Rockpanel.

Mere information om Rockpanel Colours.

Referenceprojekter fra Rockpanel

Viby Gymnasium

Viby Gymnasium

Nybygning | Aarhus | 10,0 Mio.Kr

Nybygning af undervisning & institution i Aarhus på 1 etager . Selve byggerie...

Brønderslev Banegård

Brønderslev Banegård

Nybygning | Brønderslev | 85 mio.kr

Nybygning af boligblokke i Brønderslev med 48 lejligheder på 8 etager . Selve...

Pantstation Vejle

Pantstation Vejle

Vejle

Bygningstype: Industribyggeri Projektype: Nybyggeri Anvendelse: Facade Å...

De lichtenbergs Vej - Grenaa

De lichtenbergs Vej - Grenaa

Indv.renovering | Norddjurs | 125 Mio.kr

Indv.renovering af boligblokke i Norddjurs med 135 lejligheder på 3 etager . ...