Facader af cedertræ skiller sig markant ud

Annonce – Dato 7 nov 2019

Skab visuelt flotte facadeløsninger med PEETZ Ceder som et kreativt og alsidigt element. Det smukke, knastfrie canadiske cedertræ kan enten olieres og derved bevare sin mørke glød eller stå ubehandlet og med tiden udvikle en smuk, sølvgrå patinering.

Facader af cedertræ fra Södra skiller sig markant ud

En facade skal gerne sætte et markant og varigt aftryk. Med PEETZ Ceder fra Södra som kreativt element til beklædning har man et yderst alsidigt, arkitektonisk værktøj, der kan give enhver facade et løft og skabe en æstetisk oplevelse udtrykt med en af de smukkeste træsorter, vi kender. Södra kan levere cedertræet færdigskåret i alle tænkelige dimensioner, så facadebeklædningen kan monteres på kortere tid og med reducerede udgifter til byggeriet.

Smukt cedertræ uden knaster

Når man anvender cedertræ til facadebeklædning, er det vigtigt at vælge en så fejlfri kvalitet som overhovedet muligt for at give et smukt resultat, der behager øjet. PEETZ Ceder bærer #2 clear-betegnelsen, hvilket er den fineste kvalitetssortering for ægte canadisk cedertræ uden de fejl og knaster, der ellers kan virke ødelæggende for helhedsindtrykket. Træet er PEFC-certificeret.

Oliebehandlet eller med sølvgrå patinering

Ceder er en meget alsidig træsort til facadebeklædning, som man kan vælge at oliebehandle for at bevare træets smukke, mørke, gyldne glød. Det kræver dog, at man regelmæssigt gentager behandlingen. Man kan også vælge at lade cedertræet stå ubehandlet, så det patinerer og får en smuk, sølvgrå nuance, der giver byggeriet en helt anden karakter.

Økonomisk løsning uden behov for vedligeholdelse

Uanset hvad er der god økonomi i at anvende PEETZ Ceder som facadebeklædning. Træet er selvpræserverende, eftersom det fra naturens side har et højt indhold af thujaplicin, som gør cedertræet modstandsdygtigt overfor nedbrydning forårsaget af råd, svamp, sollys og insektangreb. Det er ikke nødvendigt at overfladebehandle en facade beklædt med PEETZ Ceder. Den kan stå ubehandlet år efter år og effektivt modstå det skiftende vejrlig, vi har her i Skandinavien.

Bevarer formen og er let

Cedertræ har lav densitet, hvilket indebærer, at træet vejer en del mindre end andre træsorter og derfor er lettere at håndtere, når man monterer det. Samtidig er cedertræ formstabilt, så selv ved relativt store, sæsonbestemte udsving i luftens fugtindhold bevarer PEETZ Ceder sin facon, hvor andre træsorter har en tendens til at vride sig. Det har afgørende betydning, når man anvender træet til beklædning af facader.

PEETZ Ceder fra Södra som kreativt element til beklædning

Kan leveres med vejrbestandig brandimprægnering

PEETZ Ceder kan også leveres i en brandimprægneret version, der er CE-certificeret og overholder samtlige krav til brandsikkerhed. Cedertræet imprægneres med et brandhæmmende middel, der udvikler C02, når det kommer i kontakt med en ildkilde. Brandimprægneringsmidlet er beskyttet af specielle polymerer, som binder det brandhæmmende middel til træets cellestruktur, så det ikke kan udvaskes af nedbør og fugt. Brandimprægneringsmidlet er ikke baseret på salte og suger derfor heller ingen fugt ind i træet. Dette er afgørende for brandimprægneringens vejrbestandighed. Godkendt i henhold til CEN/TS 15912 svarende til DS/EN 16755:2017.

Du kan læse mere om PEETZ Ceder her

Du kan også ringe til Södra på tlf. 4848 8200 og hør mere om de mange fordele ved PEETZ Ceder og brandimprægnering.

Referenceprojekter fra Södra Wood A/S

Geiserne i Horsens, opførelse af boliger

Geiserne i Horsens, opførelse af boliger

Nybygning | Horsens | 90 Mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Horsens med 40 lejligheder på 11 etager . Se...

Hotel Fårup, Fårup Sommerland, Blokhus

Hotel Fårup, Fårup Sommerland, Blokhus

Nybygning | Jammerbugt | 45 Mio.kr

I THY, et af Danmarks mest vejrbelastede steder, ligger Fårup Sommerland. Her...

CPH Village

CPH Village

Nybygning | København | 50 mio.kr

Södra har leveret facadebeklædning til Københavns største træboligbyggeri ...

Solsikkevænget 17-19

Solsikkevænget 17-19

Aarhus N

Fer og not med et twist - og minimalt spild Beklædningen er leveret i fald...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår