En speciel grund- og overfladebehandling

Dato: 9 nov 2017

gør Petz Xteriør ekstremt vejrbestandig. Lige det der er brug for i det danske klima.

En speciel grund-  og overfladebehandling

Klædt på til Vesterhavet:
Facaderne skal først vedligeholdes om 15 år
trods ekstreme vejrforhold

Hvidbjerg Strands Feriepark med hotellet og de eksklusive, tilstødende strandvillaer er beklædt med C260-brandimprægneret Peetz Xteriør. Den specialudviklede, ekstremt vejrbestandige overfladebehandling beskytter træet så effektivt, at facaderne kan klare de første 15 år uden vedligeholdelse.

Et af Danmarks mest vejrbelastede feriesteder er Hvidbjerg Strand Feriepark, som ligger i første klitrække ved Vesterhavet. Derfor er det alt andet end tilfældigt, at man har valgt Peetz Xteriør træbeklædning til strandhotellet samt til de eksklusive strandvillaer, der smyger sig ind i klitterne. Kombinationen af bagende sol, hård vind, havgus og slagregn, som netop Vesterhavsklimaet byder på, stiller enorme krav til træbeklædningens overfladebehandling.

Nordsvensk gran er meget hårdfør
”Der er anvendt nordsvensk gran af absolut højeste kvalitet, så det er i forvejen en yderst hårdfør træsort, såvel hotellet som strandvillaerne er beklædt med. Men det er en kombination af en helt speciel grundbehandling og overfladebehandlingen af træet, som gør det ekstremt vejrbestandigt”, forklarer Jørgen Geel, teknisk chef hos Södra, der markedsfører Peetz Xteriør.

Facaderne kan klare 15 år uden vedligeholdelse
”Først får en træet en effektivt vandafvisende grundbehandling (hydrofob-behandling) af alle flader med blandt andet kinesisk træolie, som trænger dybt ind i træet. Denne forbehandling er med til at beskytte mod råd og svamp”, siger Jørgen Geel. Den efterfølgende overfladebehandling er så vejrbestandig, at den selv under de ekstreme skandinaviske vejrforhold først skal vedligeholdes om 15 år. Det er derfor, Peetz Xteriør er så velegnet til træbeklædning af bygninger, der står udsat.

Elastisk men åndbar maling
Overfladebehandlingen er elastisk og følger derfor de mindste af træets naturlige bevægelser, så der ikke opstår revner i malingen, hvor vand og fugt kan trænge ind. Samtidig er malingen diffusionsåben, så træet kan ånde. ”En anden vigtig og afgørende detalje er, at de påførte lag er tre gange tykkere end traditionelle overfladebehandlinger”, tilføjer Jørgen Geel. Kombinationen af disse egenskaber har gjort Peetz Xteriør efterspurgt hos arkitekter, entreprenører og bygherrer, som altid efterlyser træbeklædning med minimal vedligeholdelse.

Brandsikret med den efterspurgte C260-brandimprægnering
Hvidbjerg Strand Feriepark huser mange gæster, og da der er helt specifikke brandsikkerhedsforskrifter, der skal følges, er den anvendte Peetz Xteriør-beklædning også C260-brandimprægneret i henhold til den brandtekniske klassifikation B-s1,dO.

Du kan finde flere oplysninger om Södras Peetz Xteriør her.

Du kan finde flere oplysninger om C260-brandimprægnering her.

Direkte kontakt
Du er også velkommen til at tage direkte kontakt til teknisk chef Jørgen Geel
på tlf. 4045 4561 M: jorgen.geel@sodra.com, hvis du ønsker at få endnu mere at vide.

Referenceprojekter fra Södra Wood A/S

Plejecenter Birkehøj

Plejecenter Birkehøj

Nybygning | Høje-Taastrup | 130,0 Mio.Kr

Nybygning af plejehjem/plejecenter svarende til 6 bygninger i Høje-Taastrup m...

Knuthenlund

Knuthenlund

Udv.renovering | Lolland

Udv.renovering af industri i Lolland . Selve byggeriet er påbegyndt december ...

Ringsted Gymnasium

Ringsted Gymnasium

Nybygning | Ringsted | 58,0 Mio.Kr

Nybygning af gymnasium i Ringsted på 3 etager hvor den ene etage er under jor...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår