En skole forklædt i grøn

Dato: 12 okt 2017

Skole for børn med særlige behov får levende facade

En skole forklædt i grøn

En skole forklædt i grøn

Skole for børn med særlige behov får levende facade

Nem, attraktiv og lav vedligeholdelse – var kravene til facaden på tilbygningen til skolen i Bayern. Løsningen blev en ventileret facade med Rockpanel Colours facadebeklædning.

Med fokus på særlige uddannelsesbehov er Betty-Greif et vigtigt element i distriktets uddannelsessystem. Opgaven kom i udbud, og valget faldt på konceptet fra COPLAN AG. Projektet omfatter en udvidelse med fladt tag, bestående af to fløje. Vestfløjen har forbindelse til den eksisterende bygning, mens nordfløjen blev hævet for at give plads til en ekstra etage, som fortsætter fra den eksisterende bygning.

Risikoen for høje driftsomkostninger på lang sigt med en facade af træ bekymrede entreprenøren, og derfor søgte man efter andre løsninger. Desuden mente entreprenøren, at et livligt og børnevenligt facadedesign havde stor betydning. Valget faldt på Rockpanel på grund af det varierede udvalg af farver, den nemme håndtering og bæredygtigheden. "Det var det helt rigtige produkt til Betty-Greif" understreger Torsten Mehlsteibl, statscertificeret tekniker med ansvar for planlægning og byggepladsledelse. Planlæggerne var på sikker grund med hensyn til brandsikring: Standard Rockpanel facadeplader opfylder europæisk brandklasse B-s1, d0 (i henhold til EN 13501-1).

Afgørende farvesortiment

Arkitekt Dietmar Wöhler blev overbevist af det brede sortiment, den varierede farvepalet og de mange designmuligheder med Rockpanel Colours facadebeklædning, hvor 50 standardfarver kan leveres fra lager.

Resultatet blev en facade i tre forskellige grønne nuancer. De blev monteret uregelmæssigt for at give en varieret og levende facade. De skrå samlinger underbygger effekten, så man undgår en mere spartansk og monoton klimaskærm løsning. "Rockpanel facadebeklædningen leveres i stort set alle RAL-farver, og de er meget nemme at arbejde med. Derfor kunne facaderne installeres som planlagt," forklarer Dietmar.

Ekstra beskyttelse: ProtectPlus

Coatingen ProtectPlus er et vandafvisende lag der forstærker pladernes selvrensende egenskaber. Snavs sætter sig ikke fast på overfladen, men skylles væk af regn eller vand. Pladerne forbliver rene, og selv graffiti, fjernes let.

Læs mere om Rockpanel Colours facademateriale og bestil en gratis vareprøve

Referenceprojekter fra Rockpanel

Thors Bakke

Thors Bakke

Nybygning | Randers | 67,0 Mio.Kr.

Nybygning af tæt/lav i Randers med 50 lejligheder på 6 etager hvor den ene et...

Sydhavnsskolen

Sydhavnsskolen

Nybygning | København SV | 170 Mio.Kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i København på 5 etager . Selve byggeriet er ...

Klostermarkskolen

Klostermarkskolen

Udv.renovering | Roskilde | 97,0 Mio.Kr

Udv.renovering af skole 0-10, klasse i Roskilde . Selve byggeriet er påbegynd...

Vestegnen HF og VUC

Vestegnen HF og VUC

Nybygning | Rødovre | 45 Mio.Kr

Nybygning af universitet i Rødovre på 5 etager. Selve byggeriet er påbegynd...

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår