En ny pulveriserende bydel i Roskilde

Annonce – Dato 14 jun 2018

Musicon har et areal på omkring 250.000 m2 og er beliggende i centrum af Roskilde. Musicon rummer i dag blandt andet det nye pop og rock museum ”Ragnarock”, kollegier og en skaterhal.

Musicon er langt fra fuldt udbygget, Roskilde Kommune ønsker, det bliver en bydel med pulveriserende liv de fleste af døgnets 24 timer. Det skal opnås ved at etablere 1000 boliger og 1000 arbejdspladser herunder kontorer og restauranter. Planen er, at Musicon skal være et sted for alle; både unge og ældre og ikke mindst dem med særlige behov. Musicon har prioriteret handicapvenlighed højt for at sikre, at alle kan komme frem og tilbage uanset behov.

Ny skaterhal danner ramme for unge i Roskilde

Blandt mange sponsorer er Rockpanel, som har sponsoreret tag- og facademateriale til skaterhallens nye hovedindgang som skal anvendes til klubhus. I daglig tale kaldes bygningen for ”Koblingen”. Koblingen åbnede med succes, hvor sponsorer, fonde og Roskilde Kommune støttede op om projektet.

Koblingen er indgangspartiet til skaterhallen, der kobler det udendørs skaterareal sammen med skaterhallen. Indgangspartiet består af både billetsalg, omklædning og klubhus for bygningen brugere. Koblingen er til fri afbenyttelse for unge, børn og forældre, som er med til at skabe et nyt samlingspunkt. Koblingen skaber stor interesse, da det ikke blot er en lavenergi bygning, men også en diffusionsåben bygning. Koblingen er bygget på en trækonstruktion og er beklædt med en klimaskærm af Rockpanel Brilliant Oleo og Rockpanel Brilliant Karmini.

Byggerådgiver Marie Lundberg Hansen udtaler ”Der har været et godt samarbejde med Rockpanel, som har været en medspiller og hjulpet til med at skabe den udvendige beskyttelse, til den diffusionsåbne bygning. Det er blevet rigtig godt og en fin løsning med indfarvede lister i stedet for aluminiumslister”. Hun er tilfreds med de løsninger der har været mulige ved at benytte de klimaskærms beskyttende Rockpanel facadeplader.

Den diffusionsåbne konstruktion har gjort, at bygningen er åndbar, således at fugt kan trænge ud igennem bygningen. Dette gør det næsten umuligt at få fugt og skimmelsvamp skader. Koblingen er diffusionsåben og er samtidig en lavenergi bygning, som passer ind i den nye bydel. Endnu en positiv ting med den nye bygning er, at den er nem at udvide, hvilket man har gjort klar til, hvis behovet opstår. Derudover, kan bygningen også flyttes i to dele, såfremt dette skulle blive nødvendigt.

En fordel ved Rockpanel facadematerialet er, at facadepladerne har en anti-graffiti overfladebehandlingen, ProtectPlus. Denne overfladebehandling gør det nemmere at fjerne graffiti samt beskytter materialet bedre mod sollys. Dermed beholder Rockpanel facadematerialet den oprindelige farve. Derudover, er det en fordel ved Rockpanel facadematerialet, at snavs nemt bliver vasket væk af f.eks. regn. ProtectPlus er en god løsning til Musicon, der ofte er udsat for hærværk f.eks. graffiti.

Tømrermester Thomas Nicolaisen mener, at Rockpanel er nemt at arbejde med, blandt andet på grund af materialets lave vægt. Rockpanel materialet har været solidt trods dets tykkelse. I starten virkede materialet for tyndt til at være holdbart, men det har overrasket positivt. Derudover mener den daglige leder Bo Ejstrup at, ”Bygningen fremstår flot og man lægger mærke til den”.

Rockpanel har givet mange muligheder til Koblingen, hvilket både bygherre og tømrermester har fundet positivt, heriblandt den nemme bearbejdning; som har været i fokus. Derudover er muligheden for at kunne fræse materialet en fordel og noget der kan eksperimenteres med næste gang Rockpanel facademateriale benyttes.

Koblingen er med sit funklende design med til at sætte sit præg på Musicon, som er en pulserende bydel i udvikling.

Læs mere om Rockpanel Brilliant og bestil en gratis vareprøve

Referenceprojekter fra Rockpanel

Boserup Syd

Boserup Syd

Boserup

Projekt: Boserup Syd Lokation: Boserup, Danmark Arkitekt: Krilov Arkitekt...

De lichtenbergs Vej - Grenaa

De lichtenbergs Vej - Grenaa

Indv.renovering | Norddjurs | 125 Mio.kr

Indv.renovering af boligblokke i Norddjurs med 135 lejligheder på 3 etager . ...

Mazak

Mazak

Nybygning | Middelfart Kommune | 18 mio.kr

Nybygning af kontorbygning svarende til 1 bygninger i Middelfart Kommune på 2...

Samværket

Samværket

Nybygning | Kolding | 30 mio.kr

Nybygning af kirke/menighedshus i Kolding på 2 etager hvor den ene etage er u...