En helt ny sportshal med en autentisk træfacade

Dato: 15 Aug 2019

Siden februar 2019 har beboere i Celles-en-Hainaut i Belgien kunnet dyrke sport, danse eller tage yogatimer i en splinterny sportshal med et udseende, der skiller sig markant ud fra omgivelserne. Hvad gør dette kompleks så unikt? Det gør bygningens facade og de facadeplader, den er blevet beklædt med. Facadepladerne varierer i forskellige farver og størrelser.

Kreativ anvendelse af Rockpanel Woods facadeplader

Lige ved siden af Maison de l'Entité i Celles – en kommunal park og fem udendørs sportsområder – stod en gammel, faldefærdig bygning, der havde brug for et ansigtsløft. Arkitekten Michael Meyrant ønskede et moderne design, der samtidig var godt integreret i de landlige omgivelser. Dette var noget af en udfordring, da de to hovedbygninger var opført i traditionelle materialer som mursten og klassiske tagfliser, mens en anden nyere bygning var opført i beton og havde et bølget plasttag.

Kreativ anvendelse af Rockpanel Woods facadeplader

Der blev brugt fire Rockpanel Woods designs til den nye sportshal: Ceramic oak, Carbon oak, Rhinestone oak samt Slate oak. Inspirationskilden til dette design kom fra ”Træhytteskolen” i Holland (). Facadepladerne blev monteret på facaden i forskellige bredder og længder for at skabe en levende og legende effekt. Et facadedesign af denne type havde entreprenørvirksomheden A3MENUISERIE ikke oplevet før: "Monteringen var mere end usædvanlig. Vi skar pladerne ud i forskellige størrelser i vores værksted (bredder på 30, 27, 21 og 14 cm) og blandede derefter farver og størrelser. Dette resulterede i et helt unikt facadedesign."

Bygningen er virkelig iøjnefaldende både morgen og aften! Michel En helt ny sportshal med en autentisk træfacade

Et ekstraordinært projekt

Bygningen er virkelig iøjnefaldende både morgen og aften! Michel Meyrant: "Indvendigt er sportshallen naturligt oplyst af store aluminiumsvinduer udstyret med markiser. Dette giver bygningen et moderne udseende og et godt lys for brugerne. Om aftenen er facaderne oplyst med LED-spotlamper." Sportshallen indeholder et multifunktionsrum til de forskellige sportsaktiviteter (dans, yoga, gymnastik, osv.), tre omklædningsrum, en bar med et opbevaringsrum, offentlige toiletter samt et handicaptoilet.

Alle involverede i projektet er yderst tilfredse med slutresultatet. "Det er en rigtig dejlig bygning og en god reference for vores virksomhed", afslutter A3MENUISERIE.

Referenceprojekter fra Rockpanel

Thors Bakke

Thors Bakke

Nybygning | Randers | 67,0 Mio.Kr.

Nybygning af tæt/lav i Randers med 50 lejligheder på 6 etager hvor den ene et...

Sydhavnsskolen

Sydhavnsskolen

Nybygning | København SV | 170 Mio.Kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i København på 5 etager . Selve byggeriet er ...

Klostermarkskolen

Klostermarkskolen

Udv.renovering | Roskilde | 97,0 Mio.Kr

Udv.renovering af skole 0-10, klasse i Roskilde . Selve byggeriet er påbegynd...

Vestegnen HF og VUC

Vestegnen HF og VUC

Nybygning | Rødovre | 45 Mio.Kr

Nybygning af universitet i Rødovre på 5 etager. Selve byggeriet er påbegynd...

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår