DAMPA® akustikpaneler til væg

Dato: 2 Feb 2021

Akustikoptimering med robuste vægpaneler

Kom dårlig akustik til livs med DAMPA® Silent Board, akustikpaneler til væg. Med de væghængte paneler kan akustikken let optimeres i eksisterende såvel som i nye projekter, tilpasset dine designønsker og rummets brug.

Selvom vi hverken kan se eller røre ved akustikken, er det tydeligt, hvis den ikke er optimal. Vi skruer vi højere op for lyden, så vi oplever, rummet fyldes med støj og bliver ubehageligt at være i. Akustik har derfor stor indflydelse på vores generelle well-being og ikke mindst vores koncentrationsevne, hvorfor det er en vigtig faktor i det store indeklimapuslespil.

Kom dårlig akustik til livs med DAMPA® Silent Board, akustikpaneler til væg

Skræddersy din akustik 

”Vi oplever ofte at vi får forespørgsler på optimering af akustik i lokaler, hvor man efter rummet er taget i brug oplever dårlig akustik, da efterklangstiden ikke er optimal” fortæller Miki Hendriksen, akustikansvarlig hos DAMPA. ”Det er bl.a. på baggrund af dette vi har udviklet DAMPA® Silent Board med absorptionsklasse A og i robuste, hygiejniske materialer. Det betyder at akustikken let kan optimeres uanset rummets brug og designudtryk – både som eftermontering og i de akustiske beregninger inden projektstart.” 

For at opnå en optimal akustik med den rette efterklangstid anbefales det, at der på rummets vægge monteres akustiske elementer svarende til ca. 20% af rummets gulvareal, afhængig af rummets form og formål, hvorfor DAMPA® Silent Board, der let og æstetisk tilføjes væggene, er ideel at indtænke i nye som eksisterende byggerier. 

SKRÆDDERSY DIN AKUSTIK 

Udnyt metallets unikke designmuligheder

Panelerne produceres i tre størrelser i stål, der sikrer et robust, rengøringsvenligt produkt med fleksibel designfrihed. Designfriheden kommer specielt til udtryk i de naturlige metaloverflader, der er mulige at opnå ved udnytte stålets egenskaber til overflader med udtryk i rust, galvanisering og lign. Samtidig er der mulighed for overflader i alle NCS- og RAL-farver, samt digitalprint.

Hos DAMPA bliver designet desuden vakt til live igennem perforationsmønstre, som er essentielt i at skabe vægpanelernes akustiske absorptionsevne og sænke efterklangstiden i rummet. 

Det robuste materiale sikrer desuden et cirkulært bæredygtigt produkt med lang levetid selv i travle områder som skoler og gangarealer. 

Læs mere om DAMPA® Silent Board og se udvalgte billeder af de unikke metaloverflader på virksomhedens hjemmeside her

Kontakt DAMPA direkte på dampa@dampa.dk eller telefon 63 76 13 00 og find din akustikløsning.

Mere om produktet Vægabsorbenter

Vægabsorbenter

Regulér akustikken med DAMPA® vægpaneler i bæredygtige materialer

Referenceprojekter fra DAMPA ApS

Udbygning af Panum Instituttet - Mærskbygningen

Udbygning af Panum Instituttet - Mærskbygningen

Nybygning | København | 1542,9 Mio.Kr

Nybygning af undervisning & institution i København på 14 etager . Selve bygg...

BORGERNES HUS

BORGERNES HUS

Ombygning | Odense Kommune | 25 Mio.kr

Ombygning af bibliotek i Odense Kommune på 3 etager hvor den ene etage er und...

SUND OG BÆLT - Reception

SUND OG BÆLT - Reception

København V

Arkitektgården tegnede og ledede byggeriet af en ny flot reception til Sund &...

Royal Arena i Ørestad Syd

Royal Arena i Ørestad Syd

Nybygning | København | 820 Mio.Kr

Nybygning af idrætshal/gymnastiksal i København på 4 etager . Selve byggeriet...