CASE STUDY: Munters tørrerumskoncept i daginstitution

Dato: 11 Feb 2021

I København ligger denne integrerede institution, hvor 124 børn mellem 1⁄2 år og 6 år er fordelt på 3 vuggestuegrupper og 4 børnehavegrupper. Institutionen, der har åbent alle hverdage mellem 6-18 ligger i et nyt boligområde og blev indviet i 2013. Da institutionen blev opført, installeredes Munters-tørrerumskoncept til tørring af børnenes overtøj. Ét mindre tørrerum i afdelingen med vuggestuebørn, og et større til børnehavegrupperne. Institutionens pædagogiske leder fortæller om tørrerummene, at de er blevet institutionens ”pralerum”. Institutionen har med tørrerummene fået lokaler, som er blevet MULTIRUM, der giver mulighed for mange andre ting end tøjtørring.

CASE STUDY: Munters tørrerumskoncept i daginstitution

Effektiv tøjtørring og nem håndtering

Selve tøjtørringen foregår både effektivt, hurtigt og med et meget lavt energiforbrug i forhold til konventionelle tørremetoder som elektriske tørreskabe og/eller tørretumblere. Børn, der vender våde tilbage efter en formiddag på institutionens legeplads, er sikret tørt overtøj og fodtøj, når de om eftermiddagen skal hjem. Børnehavegruppernes tørrerum er tilstrækkelig stort til at børnene tager overtøjet af i selve tørrerummet, så gangarealer og garderober holdes fri for vand og snavs. De største børn kan selv hænge overtøjet på bøjle i tørrerummet, og ophængningen er hurtigt overstået i forhold til ophængning i elektriske tørreskabe, som de fleste ansatte har været vante til fra andre institutioner. Affugtningsudstyret er placeret sikkerhedsmæssigt forsvarligt, højt på væggen og udenfor børnenes rækkevidde.

Munters tørrerum

Soveposer og dyner

Ofte, og under covid-19 pandemien flere gange om ugen, vaskes børnenes soveposer og dyner, som anvendes til de børn, der sover til middag. Soveposerne og dynerne hænges op til tørring i tørrerummet og er klar til brug igen næste morgen.

Betjening

Betjeningen af tørrerummet er meget enkelt, da et simpelt tryk på en vippekontakt først aktiverer én eller flere cirkulationsventilatorer, der frigiver vandet fra det ophængte tøj. Når luftfugtigheden i rummet stiger til et fastlagt niveau, aktiveres affugteren, der har kapacitet til at tørre det ophængte tøj i løbet af få timer.

Vandpjask og kunstmaling

Institutionen har fået øjnene op for, at det store tørrerum er ideelt til mange andre ting. Mindre grupper børn kan anvende lokalet til sanseoplevelser f.eks. med vand, hvor vand på flisegulvet ikke er et problem, da rummet tørrer hurtigt op igen efter brug. I institutionen gør man meget ud af at dyrke børnenes kreative sider. Når der er kunstprojekter, laver børnene malerier i tørrerummet, hvor de efterfølgende kan lade malerierne ligge uforstyrret og hurtigt derefter kan de tørre malerier afhentes.

Effektiv tøjtørring og nem håndtering fra Munters

Covid-19 har gjort tørrerummet endnu mere afholdt

Institutionen er under Covid-19 pandemien underlagt mange nye regler og restriktioner. Legetøj anvendt i løbet af dagen skal hver dag vaskes, ligesom det generelle rengøringsniveau er øget. Både vasket legetøj og rengøringsudstyr tørres hver dag effektivt i tørrerummet.

Lettere hverdag, også for forældre

Ikke bare børn og ansatte har glæde af tørrerummene. Forældre, der afhenter børnene, skal ikke bøvle med vådt og koldt overtøj og støvler, der skal hænges til tørre når de kommer hjem. Desuden skal der ikke tages hensyn til om overtøjet er følsomt overfor høje temperaturer, som tilfældet er i tørreskabe og tørretumblere, da temperaturen i tørrerummet ikke overstiger almindelig rumtemperatur.

Tørrerummene sikrer:

  • Hurtig og energieffektiv tørring af børnenes overtøj og fodtøj
  • Nem betjening for både børn og voksne
  • Mulighed for inddragelse af tørrerum til f.eks. vandaktiviteter og maling
  • Ekstra kapacitet under Covid-19

ServiceCaire™ aftale giver tryghed

Affugtere, ventilatorer og styringer i tørrerummet er omfattet af en serviceaftale, hvor Munters én gang om året gennemgår udstyret og sikrer, at det fungerer efter hensigten. Institutionens personale skal ikke bekymre sig om filterskift eller andet vedligehold, men er sikret optimal drift og indstillinger, der også garanterer at energiforbruget er lavest muligt.

Læs mere om Munters tørrerum på www.munters.dk/toerrerum og www.munters.com/da/munters/case-studies/daycare-munters-drying-room-dk/

Referenceprojekter fra Munters A/S

Kalvebod Brygge

Kalvebod Brygge

Nybygning | København | 1000 mio.kr

Nybygning af kontorbygning i København på 9 etager hvoraf 2 etager er unden j...

Hillerød Forsyning

Hillerød Forsyning

Projektet er Hillerød Forsynings nye faciliteter , Solrødgårds Allé 6, 3400 H...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår