Brandimprægnering af træ til facader – vildledning eller fakta?

Annonce – Dato 1 jun 2021

Hvorfor stilles der igen og igen spørgsmål samt rejses tvivl til holdbarheden af brandimprægneret træ til bl.a. udendørsbrug?

Fakta er, at standarden EN 16755, ikke kræves efterlevet og dokumenteret ifølge gældende danske bygningsreglement.

Standarden definerer et klassificeringssystem til verificering af holdbarheden af brandbeskyttelsen af brandhæmmende behandlede træprodukter til inden-og udendørs brug, vores til dags dato standardiserede mulighed for at dokumentere brandhæmmerens effekt efter den accelererede vejrtest.

Hos Bergsten Timber samarbejder vi med Danish Anti-fire og deres brandhæmmer fra Burnblock®, det eneste Cradle to Cradle Certificerede produkt til Guld niveau på det europæiske marked til dato.

Vi og vores samarbejdspartnere følger på ordentligvis projektmarkedets efterspørgsel og standarden EN 16755 og tidligere er vores mulighed for at dokumentere Burnblock® brandhæmmer i forhold til udvaskning samt hygroskopiske egenskaber.

Med Burnblock® brandhæmmer kan vi trygt fortsætte med at vejlede og dokumentere!

Brandimprægnering af træ til facader Burnblock® og Bergsten Timber

”Det vi siger, er hvad vi kan dokumentere”

Burnblock® har senest med stolthed meddelt, at deres brandhæmmende behandling af Western Red Cedar også opfylder holdbarhedskravene både hygroskopisk og reaktion på brand efter eksponering af vejret jf. standarden EN 16755. Til igangværende og fremtidens byggesager vil vi og vore samarbejdspartnere altid på foranledning fremsende et enkeltstående entydigt dokument der uden tvivlsspørgsmål dokumentere rigtigheden af den leverede Burnblock® imprægnerede Western Red Cedars optag af brandimprægneringsvæske er i overensstemmelse med fakta jf. det testede.

Viden og dokumentation findes her:

burnblock.com/durability/

burnblock.com/cradle-to-cradle-certified-tm/

burnblock.com/certificates/

www.antifire.dk/

www.protrae.dk/

bergstentimber.dk/

For yderligere informationer kontakt Bergsten Timbers ”Projektteam” tlf.: +45 5663 0017

Bergsten Timber A/S er forhandler af træ og træprodukter til tømmerhandlere og den træforbrugende industri i Danmark såvel som i resten af Europa.

Igennem vores nøje udvalgte samarbejdspartnere tilbyder vi et bredt sortiment samt individuelle løsninger til vores kunder.

Burnblock® brandimprægneret Western Red Cedar, 2 clear and better

Projekt med Burnblock® brandimprægneret Western Red Cedar, 2 clear and better