Genbrugscenter fremviser varmebehandlet og brandimprægneret fyrretræ på bedste vis

Annonce – Dato 4 mar 2022

Genbrug går op i en højere enhed på Fredericia Genbrugscenter. Bergsten Timber har leveret trælameller i kvalitetstræ.

Genbrug er fremtiden på Fredericia Genbrugscenter, hvilket tydeligt ses i bygningernes form og brugsværdi. Det nye 60.000 m2 store genbrugscenter samler genbrugsplads og -center samt affaldsadministration på nye faciliteter, som også rummer en helt ny genbrugsbutik.

Bergsten Timber trælameller i kvalitetstræ Alle trælameller fra Bergsten Timber og Protræ er af varmebehandlet og brandimprægneret kvalitetsfyrretræ, der går under navnet ThermoFyr.

Facaderne på alle bygninger på pladsen er beklædt med ThermoFyr, der er varmebehandlede og brandimprægnerede trælameller leveret af Bergsten Timber. ThermoFyr er forarbejdet hos Protræ A/S i Skodborg og brandimprægneret med det Cradle to Cradle Certificerede produkt til Guld-niveau Burnblock® hos Danish Anti-fire i Holsted.

Træet, der også er brugt på den ovale toiletbygning, kommer typisk fra de midt-og nordfinske skoveTræet, der også er brugt på den ovale toiletbygning, kommer typisk fra de midt-og nordfinske skove

TANKEN OM GENBRUG

Det er arkitekterne fra Arkitema Architects K/S – Aarhus og ingeniørerne fra Cowi A/S – Vejle, der har formået at forme og designe bygninger, der arkitektonisk fremstår tidssvarende og samtidig har en stor brugsværdi for både de ansatte og borgerne i Fredericia, der sikkert kan bevæge sig rundt på pladsen.

Den lokale tømrer- og snedkervirksomhed Egil Rasmussen a/s har opført det nye genbrugscenter i hovedentreprise. Byggeleder Jan Hansen og hans team har varetaget bygningernes tilblivelse.

Tanken om genbrug går igen på alle niveauer - også i udførelsen, bl.a. ved brug af genbrugsmaterialer såsom genbrugsmursten og betonelementer genbrugt fra lokale nedrivningsprojekter.

Det topmoderne genbrugscenter lever op til fremtidens skrappere krav på både affalds- og miljøområdetDet topmoderne genbrugscenter lever op til fremtidens skrappere krav på både affalds- og miljøområdet

FACADEN VIL PATINERE TIL NATURLIG GRÅ

Detaljegraden i den udvendige facadebeklædning, der med tiden vil patinere til naturlig grå, er der heller ikke gået på kompromis med. Lamellerne er monteret med stor hensyntagen til den konstruktive træbeskyttelse.

Alt facadetræ er varmebehandlet kvalitetsfyrretræ typisk fra de midt-og nordfinske skove og leveret af Bergsten Timber; træet er forarbejdet til de ønskede dimensioner og med stor hensyntagen til råvaremål og udbudsbeskrivelsen.

- Bergsten Timbers arkitekt-og projektkonsulent Jan Warming har fra første kontakt udvist en professionel tilgang til vores udfordringer med træfacadernes kompleksitet, dokumentation, prissætning, kvalitet og leveringssikkerhed. Jeg kan kun udtrykke min største respekt for Bergsten Timbers projektteam, der har løst opgaven til perfektion. Vi har kunnet aflevere projektet til en yderst tilfreds bygherre og det er absolut ikke det sidste projekt, vi vil samarbejde om, siger byggeleder Jan Hansen.

bergsten timber facadeØverst nordisk kvalitetstræ, nederst genbrugte mursten. Bag ruderne kan man se genbrugsbutikken, hvor borgerne kan aflevere deres endnu funktionsdygtige ejendele.

På baggrund af det vellykkede resultat med genbrugscenteret har Egil Rasmussen a/s og Jan Hansens team igen valgt træprodukter fra Bergsten Timber, Protræ og Danish Anti-fire til et igangværende projekt i Sydjylland.

Genbrug er fremtiden på Fredericia GenbrugscenterDet nye 60.000 m2 store genbrugscenter samler aktiviteterne genbrugsplads og -center samt affaldsadministration på nye faciliteter.

Kontaktinfo

www.bergstentimber.dk, tlf.nr.: 56630017, email: info@bergstentimber.dk