BaseCamp fletter sig ind i Lyngbys natur med facader i Rockpanel Woods

Dato: 19 nov 2020

Naturen udgør inspirationskilden til studieboligbyggeriet BaseCamp

Naturen udgør inspirationskilden til studieboligbyggeriet BaseCamp i Lyngby, der med sine organiske former og facader er designet til at falde ind i den omgivende natur. BaseCamp består af 639 ungdomsboliger, 48 seniorboliger, 99 company apartments og et rundt fælleshus i midten. Projektet, der har hentet flere arkitekturpriser hjem, er tegnet af Lars Gitz Architects:

- Med afsæt i visionen om at skabe et byggeri, der fletter sig ind i naturen, er formerne inspireret af naturen. Byggeriet er derfor hverken lige eller symmetrisk, det er organisk og snoet i formen – akkurat ligesom naturen er det, fortæller Jon Clausen, arkitekt MAA og partner hos Lars Gitz Architects.

Fælles faciliteter opfordrer til fællesskab

Når beboerne har brug for luft til hovedet, kan de gå en tur på taget af deres bolig. Det er nemlig muligt at gå fra park til tag, hvorpå der er skabt grønne oaser:

- Det karakteristiske for BaseCamp er blandt andet det forbundne forløb, der starter på terræn i den ene ende og bevæger sig gennem et bugtet forløb og op på taget. Man går via en sti med opholdsterrasser og udkigspunkter, hvorfra man kan nyde udsigten til Lyngby Sø, fortæller Jon Clausen og fortsætter:

- Desuden er studieboligerne skabt med tanke på fællesskab. Med fællesområder, fælleskøkkener og opholdsarealer er der plads til at være sammen med andre. Her kan de studerende koble af, når de ikke er på skolebænken. Byggeriet bringer derfor ikke blot beboerne tættere på naturen, men også på hinanden. Og det har netop været afgørende at skabe et campusmiljø, fremfor almindelige lejligheder.

Bæredygtige facadeplader skaber autentisk trælook

Naturen er ikke mindst indtænkt i byggeriets facader, der er beklædt med Rockpanel Woods. Facadepladerne består af stenfibre, men ligner træ, og til BaseCamp er der anvendt de tre forskellige farver Carbon Oak, Ceramic Oak og Rhinestone Oak:

- Facadepladerne fra Rockpanel gør det muligt at lege med forskellige farver. Igen for at afspejle naturen er vi gået efter et tilfældigt look, hvor der er valgt en kombination af forskellige træfarver. Pladernes overflade minder om træ og opleves organisk, og det giver et naturtro udtryk. Samtidig er Rockpanel-pladerne valgt, fordi de leverer det ønskede udtryk inden for en økonomisk realistisk ramme, fortæller Jon Clausen.

Pladerne har en ProtectPlus overfladecoating, der gør dem robuste og letter vedligeholdelsen, så graffiti kan renses af og alger ikke sætter sig på pladerne og gør dem mere eller mindre selvrensende. 

Naturen er ikke mindst indtænkt i byggeriets facaderBÆREDYGTIGE FACADEPLADER SKABER AUTENTISK TRÆLOOK

Studieboligbyggeriet BaseCamp, der har organiske former og facadeplader i trælook, er designet med udgangspunkt i den omgivende natur.

Mere information om Rockpanel Woods eller bestil en vareprøve

Mere om produktet Rockpanel Woods

Rockpanel Woods

Levende som træ- Robust som sten.

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning

Retningslinjer for bearbejdning og montering

Læs mere

Rockpanel Håndbog

Rockpanel Håndbog

Facadeløsninger - Designhåndbog

Læs mere

Rockpanel Produktprogram

Rockpanel Produktprogram

Se vores produktprogram inden for Facadeløsninger

Læs mere

Rockpanel Woods

Rockpanel Woods

Produktdatablad - Rockpanel Woods

Læs mere

Rockpanel BIM Portal

Rockpanel BIM Portal

Download Rockpanel BIM-datafilern

Læs mere

Referenceprojekter fra Rockpanel

Thors Bakke

Thors Bakke

Nybygning | Randers | 67,0 Mio.Kr.

Nybygning af tæt/lav i Randers med 50 lejligheder på 6 etager hvor den ene et...

Sydhavnsskolen

Sydhavnsskolen

Nybygning | København SV | 170 Mio.Kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i København på 5 etager . Selve byggeriet er ...

Klostermarkskolen

Klostermarkskolen

Udv.renovering | Roskilde | 97,0 Mio.Kr

Udv.renovering af skole 0-10, klasse i Roskilde . Selve byggeriet er påbegynd...

Vestegnen HF og VUC

Vestegnen HF og VUC

Nybygning | Rødovre | 45 Mio.Kr

Nybygning af universitet i Rødovre på 5 etager. Selve byggeriet er påbegynd...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår