Bæredygtige besparelser på drift og energi med kalkfrit vand til byggeri og ejendomme

Annonce – Dato 12 nov 2020

Bæredygtige besparelser på drift og energi med kalkfrit vand til byggeri og ejendomme

Gode erfaringer med blødgøring på det varme vand ledte til kalkfrit drikkevand

I den ikoniske Langelinie-ejendom, der består af 100 lejligheder, er både beboere og driftspersonalet glade for at slippe af med kalk. Efter det blev tilladt at fjerne kalk fra drikkevand, besluttede bestyrelsen sig for at indhente tilbud på en vandbehandlingsløsning fra BWT.
”Vi havde i næsten tre år fjernet kalken fra det varme vand, og havde på den måde gode erfaringer med blødgøringsanlæg, så for os var springet ikke så stort,” fortæller formanden for ejerforeningen på Langelinie.

Se mere om vandbehandling til ejendomme her

blødgøringsanlæg fra BWT

Inden hele ejendommen fik glæde af de mange fordele, mødte ejerforeningen flere udfordringer med vandets høje kalkindhold. ”Før vi begyndte at fjerne kalken, måtte vi hvert år servicere kedlerne for at fjerne kalkaflejringer. I dag har vi stort set ingen problemer med kalk. Jeg bruger 10-15 minutter om ugen på at servicere anlægget,” fortæller viceværten for Langelinie-ejendommen.

Kun 10 kroner pr. lejlighed for at få en nemmere hverdag

Et blødgøringsanlæg fjerner kalken fra vandet og leverer blødt vand til hele ejendommen. Når anlægget ikke kan optage mere kalk, skal det regenereres ved hjælp af salt. Saltforbruget varierer med vandforbruget, men for ejendommen på Langelinie lå saltforbruget på ca 100 kg salt om ugen. Det svarer til en driftsudgift på ca 12.000 kroner om året for ejendommen. Lejlighederne i ejendommen giver derfor ikke meget mere end 10 kroner om måneden for at slippe af med kalk.
”Vi sparer som beboere en masse tid og besvær i det daglige, når vi ikke skal kæmpe med kalken fra det hårde vand, som vi har i København. Men vi sparer naturligvis også el, når der ikke sidder kalk i elkedlen,” siger formanden om de mange fordele uden kalk, som også understreger at både sæbe og rengøringsmidler kan reduceres. Det betyder at driftsudgiften hurtig bliver tjent hjem igen.

Vil du høre mere?

Udfyld formularen for rådgivning

Referenceprojekter fra BWT Danmark

Grundfos – demineraliseringsanlæg
VEKS – katalystisk afiltning