Bæredygtig udviklingsstrategi i Middelfart

Dato: 17 nov 2020

"Vandet viser vej" er mottoet for klimabyen Middelfarts bæredygtige udviklingsstrategi, og målet for projekt „Klimabyen“ er at finde nye måder at integrere klimasikring på i byudviklingen. Gennem målrettet regnvandshåndtering skabes ikke alene positiv gevinst for mangfoldigheden, men også nye aktive og rekreative områder til gavn for borgerne.

Bæredygtig styring af regnvandet

Byen Middelfart betragter klimatilpasning som hovedmotivation og vigtig finansieringskilde for den fremtidige byudvikling. Det innovative projekt „Klimaby“ koncentrerer sig om udviklingen af bæredygtige løsninger, som både integrerer klimatilpasning og byfornyelse, med hovedvægt på den multifunktionelle etablering af byrum og -strukturer. Projektløsningerne sigter mod at styre regnvandet på jordoverfladen som supplement til de underjordiske kanaler. 

Nye belægningsklinker på Vestre Kirkegård

Et af projektets centrale områder er Vestre Kirkegård, som ligger mellem Lillebælt og et boligområde. Arkitekterne fra LYTT Architecture valgte Hagemeister-klinker af typen Søndervig lys til belægning i projektet. Kirkegården har frit udsyn over vandet og er forsynet med grusstier, grønne områder og klinkebelagte passager. Her ledes regnvandet via en ny trappe og en vej, som begge er belagt med klinker, hen over kirkegården. Klimatilpasningen på en kirkegård stiller høje krav til anlæggets landskabsmæssige kvaliteter. 

Mange muligheder for farvesammensætninger med Hagemeister

Klinketypen Søndervig lys passer med sin lyse gråbrune farvesætning optimalt til omgivelserne.
”Vi valgte belægningsklinker fra Hagemeister, da der her er mange muligheder i forhold til farvesammensætninger, og vi søgte en speciel klinketype. Klinkens farve og struktur skal binde hele byen sammen“, siger arkitekt Jakob Fischer fra LYTT Architecture. 

Klinketypen Søndervig lys passer med sin lyse gråbrune farvesætning optimalt til omgivelserne.

Et forbillede for kommende bæredygtige udviklingsprokekter

Samlet dækker projektområdet mere end 450.000 m². Arealet strækker sig fra boligområder ved Middelfarts veststrand gennem bymidten og til de middelalderlige bydele ved den historiske havn. Områdetyper, som er karakteristiske for den skandinaviske region, er repræsenteret. Det gør projektet til et velegnet forbillede, som kan anvendes til lignende byområder i Mellem- og Nordeuropa.

ET FORBILLEDE FOR KOMMENDE BÆREDYGTIGE UDVIKLINGSPROKEKTER

Projektdata Klimabyen, Middelfart 

Arkitektur: LYTT Architecture a/s, København 
Belægningsklinker: Københavnerklinken/Søndervig lys 
Format: 296 x 71 x 71 mm 
Belagt areal: Ca. 4.000 m²

Hent nyhedsavis og årbøger fra Steffen Sten her.

Yderligere information: www.steffensten.dk, tlf. 65 91 64 30.

Referenceprojekter fra Steffen Sten

KUA – Karen Blixens Plads

KUA – Karen Blixens Plads

Anlægsarbejde | København S | 80 Mio.kr

Anlægsarbejde af universitet i København . Selve byggeriet er påbegyndt juli ...

Klimabyen Middelfart

Klimabyen Middelfart

Anlægsarbejde | Middelfart Kommune | 25 Mio.kr

Anlægsarbejde af boligbyggeri m.m. i Middelfart Kommune . Selve byggeriet er ...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår