Axel Towers

Nybygning af kontorbygning i København på 16 etager hvoraf 5 etager er unden jorden . Selve byggeriet er påbegyndt maj 2014 med en beregnet byggeperiode på 34 måneder til en anslået udgift på 550 mio.kr med et brutto areal på 38500 m².

Bygherren er Atp Ejendomme A/S og som arkitekt er valgt Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S. Projektet udføres i form af totalentreprise som håndteres af Züblin A/S som er totalentreprenør.

Kigger vi på andre firmaer, som er koblet på byggeprojektet i Byggefaktas database, finder vi for eksempel Procon Danmark ApS som har deltaget som konstruktør ,som ventilationskonsulent er NIRAS Virum A/S valgt og NIRAS Virum A/S blev valgt som VVS-konsulent. El-installationerne håndteres af Lindpro A/S Kemp & Lauritzen Lindpro A/S.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos Byggefakta Smart

Involverede firmaer

WindowMaster

For at integrere Axel Towers med bylivet valgte arkitekterne at trække de omkringliggende byrum med ind i ’byhaven’, et offentligt uderum placeret i midten af de fem tårne, og som nås via slyngede, brede trapper fra gadeplan.

Desuden har man valgt at lade vinduer dominere meget af facaden, hvilket giver et naturligt lysindfald indenfor. Og netop de mange vinduer har betydet, at Axel Towers kunne benytte naturlig brandventilation til at højne sikkerheden i tilfælde af brand.

Med WindowMasters intelligente modulopbyggede brandcentraler, FlexiSmoke™, samt overtryksventileringen holdes flugtveje samt adgangsveje røgfrie i bygningerne i tilfælde af brand.

Med sådan en naturlig brandventilationsløsning benytter man ganske simpelt de eksisterende vinduer til automatisk røgudluftning, uden at løsningen skærme for de æstetiske detaljer i bygningen. Arkitekterne valgte sortfarvede vinduesmotorer for at matche vinduesprofilet, hvilket sikrer en diskret og elegant løsning.


Sika Danmark A/S

Til projektet, Axel Towers, er det smukke sildebensparketgulv blevet leveret af Tæppeland Erhverv A/S og er blevet limet med Parkett Elastic Plus gulvlim og efterfølgende olieret med Synteko Natural.

Derudover er der anlagt en parkeringskælder i 5 etager, som er udført med SikaProof.  


Tæppeland Erhverv A/S

Axel Towers

9.000 m2 sildebensparket

De elegante tårne i Axel Towers er mindst lige så elegante indenfor. På alle etager blev der lagt sildebensparket, og det krævede både snilde, opfindsomhed og et stort planlægningsarbejde at holde mønstret, fordi det var umuligt at starte op fra en lige flade i de runde lokaler. Det stillede store krav til løbende kontrol for at få resultatet helt perfekt.


Villeroy & Boch Danmark A/S

Store krav til hygiejne og design var afgørende for valg af toiletter i det nyåbnede prestigebyggeri Axel Towers lige over for Tivoli i hjertet af København
Det nye prestigefyldte kontorbyggeri Axel Towers på Axeltorv i København med de fem markante runde tårne er i forbindelse med indvielsen blevet beskrevet som et arkitektonisk højdepunkt for København med et enestående design.Det markante design har også indflydelse på indretningen af de godt 18.000 m2 kontorlokaler, som bl.a. er domicil for advokatfirmaet Gorrissen og Federspiel, der havde helt specifikke krav til toiletterne.

Nemt at rengøre, smukt at se på
Ifølge afdelingschef hos ATP ejendomme, Bjarne Korsgaard, blev der derfor lagt meget energi i at finde de helt rigtige toiletter, der kunne matche huset design og lejernes krav til funktion.
”Det skulle først og fremmest være et toilet med et elegant design, og samtidig skulle det være nemt at rengøre. Jeg foreslog Subway 2.0 fra Villeroy & Boch, og det blev godkendt af lejerne med det samme. Og det samme gjorde det slanke toiletsæde, SlimSeat, som gør udtrykket endnu mere stilrent.”

Subway 2.0 er udstyret med DirectFlush- en innovativ skylleteknik, som mindsker antallet af bakterier efter hvert skyl. Dette optimerer hygiejnen, og reducerer den daglige rengøring markant.
Bjarne Korsgaard fortæller endvidere, at kummen slutter pænere til bagvæggen end de andre væghængte toiletter, der var i spil, og at Subway 2,0 sparer både sparer vand og rengør toilettet ved hvert skyl, som lejerne ønskede. Selvom det ikke er længe siden, at Axel Towers blev indviet, har Bjarne Korsgaard allerede fået mange tilfredse og positive tilkendegivelser vedrørende valget af toiletterne. I alt er der installeret 63 Subway 2.0 toiletter i Axel Towers i farven White Alpin CeramicPlus. Heraf er der tre toiletter i en varmere hvid, nemlig farvenuancen, Pergamon


Hudevad Radiator Design

Axel Towers består af 5 runde sammenvoksede tårne, der ligger frit på Axel Torv, tæt på Tivoli og Vesterbro.  Tårnenes cirkler danner mellemrum, der åbner bygningen mod byen med brede siddetrapper og en hævet plads, der trækker livet helt ind i bygningens midte. I stueplan findes restauranter, caféer og butikker.

Bag tårnenes kobberfarvede facader og dybe brise soleil-relieffer ligger arbejdspladser med udsyn over byen. De runde tårne giver et væld af dagslys til kontorerne. Trapper, elevatorer og teknikrum er samlet i tårnenes kerner. Det giver plads til store, attraktive arbejdsarealer, der kan indrettes frit langs facaderne.


DEKO p|s

DEKO har i forbindelse med indretningen af Axel Towers- Gorissen Federspiel stået for den indvendige tømrerentreprise, hvor der er blevet udført DEKO FG Nature glasvægge og døre. DEKO FG Nature er en fuldglasvæg med synlige, slanke træprofiler og trækarme i egetræ.

Everfloor

Everfloor har leveret eksklusiv sildebensparket til kontorarealerne.

De fem sammenbyggede tårne, der tilsammen danner det nye kontorhus Axel Towers, lige overfor Tivolis hovedindgang, er en af de mest spektakulære nybygninger i København i de senere år.

Tårnene varierer i højder fra 28 til 61 m i op til 16 etager og rummer tilsammen 23.000 m² over jorden og 17.200 m² under jorden i hele fem kælderplaner til parkering. Arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg A/S står bag det opsigtvækkende design, og advokatformaet Gorrissen Federspiel er hovedlejer af husets øverste 14.000 m².

EKSKLUSIVE PARKETGULVE

Et gennemgående tema i indretningen er de smukke egetræsgulve fra Everfloor A/S, der dækker hovedparten af kontorarealerne. Everfloor har leveret ca. 12.000 m² sildebensparket i eg, i form af Massiv Eg Select i format 22 x 70 x 500 mm.


LAMILUX Nordic

2,8 meter runde glasovenlys til Axel Towers

Runde glasovenlys med diameter op til 2,8 meter, rund karmkonstruktion og med 7° hældning i toppen.

Alle 5 glasovenlys blev leveret med integrerede solgardiner.

Derudover leverede LAMILUX Nordic 7 stk. ovenlyskupler til kombineret røgudluftning af trappeskakt samt tagadgang. 

Utotal-krav på glasplanlys <= 1,0 W/m2K (installeret og med karm over isolering).

 

Novoferm Danmark ApS

Novoferm Danmark ApS har leveret stål- og branddøre til kontorbyggeriet, Axel Towers, der med sine smukke runde tårne og fantastiske placering overfor Tivoli i København, næsten er umulig ikke at lægge mærke til.

Hos Novoferm producerer vi selv alle vores produkter i streng overensstemmelse med de gældende europæiske standarder og vi leverer energirigtige og energibesparende løsninger, der modsvarer byggeriets krav til bæredygtighed og arbejdsmiljø. Axel Towers har derfor ikke blot fået nogle stål- og branddøre, der er elegante at se på, men som også lever op til de gældende sikkerhedskrav og som ovenikøbet er bæredygtige.


Alu-/ Glasfacade
FKN FASSADEN GmbH & Co.
Arkitekt
Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S
Beton Entr.
POLTEC Sp. z. o. o.
Beton Entr.
Poltec Sp. Z.O.O.
Beton Entr.
Züblin A/S
Brandsikrings Entr.
Dansk Sprinkler Teknik A/S
Brandsikrings Entr.
Lindpro A/S Kemp & Lauritzen Lindpro A/S
Byggeleder
Züblin A/S
Bygherre
Atp Ejendomme A/S
Bygherre
Ejendomsselskabet Norden Iv K/S
Bygherre
Industriens Pensionsforsikring A/S
Bygherre
PFA Ejendomme A/S
Bygherrerådgiver
Rossenconsult A/S
El-entreprenør
Lindpro A/S Kemp & Lauritzen Lindpro A/S
Element
Jydsk Lynafleder A/S
Elevator/Lift Entr.
Schindler Elevatorer A/S
Entreprenør, øvrig
Jydsk Lynafleder A/S
Facade Entr.
FKN FASSADEN GmbH & Co.
Facade Entr.
FKN Group GmbH & Co
Fundering Entr.
Züblin A/S
Gravearbejde Entr.
Züblin A/S
Ingeniør
NIRAS Virum A/S
Ingeniør
Procon Danmark ApS
Ingeniør
Procon Danmark ApS
Ingeniør
Züblin A/S
Involveret i projektet
Atp Ejendomme A/S
Jord/kloak Entr.
M.J. Eriksson Aktieselskab
Jord/kloak Entr.
Züblin A/S
Landskabsarkitekt
Julie Kierkegaard A/S
Lejer
Core Property Management P/S
Lejer
Gorrissen Federspiel
Lejer
Klarlund A/S
Lejer
Peter Beier Chokolade A/S
Lejer
Salling Group A/S
Lejer
Tivoli A/S
Nedrivning Entr.
Søndergaard A/S
Projektleder
Züblin A/S
Rådg. Ing. Installationer
NIRAS Virum A/S
Rådg.ing. el
NIRAS Virum A/S
Rådg.ing. el
Procon Danmark ApS
Rådg.ing. konstruktioner
Procon Danmark ApS
Rådg.ing. konstruktioner
Züblin A/S
Rådg.ing. ventilation
NIRAS Virum A/S
Rådg.ing. ventilation
Procon Danmark ApS
Rådg.ing. VVS
NIRAS Virum A/S
Rådg.ing. VVS
Procon Danmark ApS
Sikringssystemer
Lindpro A/S Kemp & Lauritzen Lindpro A/S
Skitseprojekt
Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S
Stor Entreprise
Züblin A/S
Storkøkken
Oluf Brønnum & Co. A/S
Totalentreprenør
Züblin A/S
Totalrådgiver
Procon Danmark ApS

Produktkoblinger

Brandventilation – ABV anlæg

For at integrere Axel Towers med bylivet valgte arkitekterne at trække de omkringliggende byrum med ind i ...


Trægulve

Everfloor har leveret eksklusiv sildebensparket til kontorarealerne.

De fem sammenbyggede tår ...


Væghængte toiletter

Store krav til hygiejne og design var afgørende for valg af toiletter i det nyåbnede prestigebygg ...


Ovenlys

2,8 meter runde glasovenlys til Axel Towers

Runde glasovenlys med diameter op til 2,8 meter, ...


Stål - og branddøre

Novoferm Danmark ApS har leveret stål- og branddøre til kontorbyggeriet, Axel Towers, der med sine smukke ...


Trægulve

Axel Towers

9.000 m2 sildebensparket

De elegante tårne i Axel Towers er mindst li ...


Lim og spartel

Til projektet, Axel Towers, er det smukke sildebensparketgulv blevet leveret af Tæppeland Erhverv A/S og ...


Deko fg nature fuldglasvæg

DEKO har i forbindelse med indretningen af Axel Towers- Gorissen Federspiel stået for den indvendige tømrerent ...


Projektdetaljer

Kategori:
Opførelse af kontorbygning
Adresse:
Axel Towers
Axeltorv 2
KØBENHAVN V
København
Hovedstaden
Budget (Mio. ):
550 Mio.Kr
Entr. form:
Totalentreprise
Brutto kvm.:
38500
Etager:
16
Kælder:
5
Byggestart:
Maj 2014
Færdigt:
Februar 2017
Byggeperiode:
34 Måneder
Oprettet:
2009
Opdateret:
2018-06-25

Relaterede projekter

Aarhus Havn

Aarhus Havn

Nybygning | Aarhus | 200 Mio.kr

Nybygning af kontorbygning i Aarhus på 5 etager . Selve byggeriet er påbegynd...


Abeenraa ABENA

Abeenraa ABENA

Nybygning | Aabenraa | 100,0 Mio.Kr

Nybygning af kontorbygning i Aabenraa på 4 etager . Selve byggeriet er påbegy...

Al-Huset Dandy Park

Al-Huset Dandy Park

Vejle

Byggeår: 2019-2021 Arkitekt: Erik arkitekter Sted: DandyPark i Vejle (Inn...


Alfa Laval

Alfa Laval

Anlægsarbejde | Aalborg | 126 Mio.Kr

Anlægsarbejde af kontorbygning i Aalborg på 4 etager . Selve byggeriet er påb...