Alle parter kan drages til ansvar i tilfælde af brand,

Annonce – Dato 12 okt 2017

hvis det brandhæmmende træ ikke er dokumenteret efter forskrifterne. Læs her

Alle parter kan drages til ansvar i tilfælde af brand,

Badehotellets brandsikrede træfacade
redder alles nattesøvn

Alle involverede parter i byggeriet, lige fra tømmerhandel og bygherre til arkitekt, kan sove roligt om natten, fordi Hotel Hvidbjerg Strand er beklædt med C260-brandimprægneret Peetz Xteriør fra Södra. Læs videre om brandsikkerhed, ansvarsplacering og CE-certificering.

Den brandsikrede træbeklædning på badehotellet i Hvidbjerg Strand giver ro i sindet og tryg nattesøvn hos alle, der har været involveret i det omfattende byggeprojekt. Hotellet er beklædt med C260-brandimprægneret Peetz Xteriør, der indenfor byggebranchen betragtes som en af de mest brandsikre løsninger overhovedet. Valget faldt på Södras C260-brandimprægnering af en enkelt årsag, nemlig at producenten kunne fremlægge den påkrævede dokumentation for træets brandhæmmende egenskaber.

Valg af forkert løsning er ansvarspådragende
Det er helt afgørende, at samtlige krav til brandsikkerhed er overholdt, når man vælger træbeklædning til et hotel, hvor mange mennesker opholder sig på en gang. Man får kostbare minutter forærende, som kan redde menneskeliv og værdier.
”Som arkitekt og bygherre skal man vide, at alle parter i en byggesag kan drages til ansvar, hvis det brandhæmmende træ ikke er dokumenteret efter forskrifterne,” forklarer Jørgen Geel, som er teknisk chef hos Södra.

Skal være CE-certificeret
En del leverandører af brandhæmmende træ har ikke ordentlig styr på deres dokumentation. Det problem kan enkeltpersoner og virksomheder, der er involveret i byggesager, let gardere sig imod ved at tage en simpel forholdsregel. ”Vælg kun brandimprægneret træ, som er CE-certificeret. C260-brandimprægneret træ kan garantere, at alle gældende krav til brandsikkerhed er overholdt, og derved har man sin ryg fri,” siger Jørgen Geel.

Træ med ”indbygget skumslukker”
Når det brandimprægnerede træ bliver udsat for en ildkilde, udvikler C260-brandimprægneringen CO2, som øjeblikkeligt kvæler flammerne. Lidt forenklet kan man kalde det for træ med ”indbygget skumslukker”, da det virker på samme måde.

C260-brandimprægnering bliver i træet
Ved en kombination af tryk og vakuum trænger Södras C260-brandimprægneringsmiddel ind i træet. Den brandhæmmende væske bliver ikke udvasket, da den er non-hygroskopisk og ikke suger fugt. Mange brandimprægneringsmidler er saltbaserede og suger fugt ind i træet, som fremmer udviklingen af råd og svamp. Det problem undgår man med C260-brandimprægneringen, der netop ikke er bundet til salte.

Miljøvenlig og let at arbejde med
Södras C260-brandimprægnering er miljøvenlig, og fraskær kan blot kasseres som almindeligt brændbart materiale. Der er også den fordel, at man ikke behøver værn, når man arbejder med det brandimprægnerede træ. Hvis kunden ønsker det, kan Södra levere det C260-brandimprægnerede træ skåret i færdige mål for at lette arbejdet.

15 år uden vedligeholdelse
Peetz Xteriør modstår effektivt de vekslende skandinaviske vejrforhold, og overfladen skal ikke vedligeholdes de første 15 år efter montering af træbeklædningen. En helt unik grundbehandling med blandt andet kinesisk træolie gør træet vandafvisende, og den elastiske men åndbare overfladebehandling smyger sig om træet og følger dets bevægelser. Derved undgår man sprækker i malingen og indtrængende vand, der nedbryder overfladen og i sidste ende træet.

Vil du vide mere
Jørgen Geel rådgiver og vejleder arkitekter, entreprenører og bygherrer om, hvilke faldgruber de især skal være på vagt overfor, når det gælder brandimprægnering.
Vil du vide mere, kan du kontakte Jørgen Geel på 4848 4200 eller jorgen.geel@sodra.com.

 

Læs mere om brandimprægneret træ, klik her

Referenceprojekter fra Södra Wood A/S

Geiserne i Horsens, opførelse af boliger

Geiserne i Horsens, opførelse af boliger

Nybygning | Horsens | 90 Mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Horsens med 40 lejligheder på 11 etager . Se...

Hotel Fårup, Fårup Sommerland, Blokhus

Hotel Fårup, Fårup Sommerland, Blokhus

Nybygning | Jammerbugt | 45 Mio.kr

I THY, et af Danmarks mest vejrbelastede steder, ligger Fårup Sommerland. Her...

CPH Village

CPH Village

Nybygning | København | 50 mio.kr

Södra har leveret facadebeklædning til Københavns største træboligbyggeri ...

Solsikkevænget 17-19

Solsikkevænget 17-19

Aarhus N

Fer og not med et twist - og minimalt spild Beklædningen er leveret i fald...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår