Akademisk blodklub øger levetid på investeringer med kalkfrit vand

Annonce – Dato 28 okt 2019

Med 2000 brusebade og vask af kamptøj hver uge, er vandforbruget stort hos Akademisk Boldklub (AB), der både har amatører og professionelle sportsudøvere inden for idrætsgrene som fodbold, håndbold, tennis og cricket.

I forbindelse med renovering af AB’s varmtvandsbeholder, hvor man måtte udskifte varmelegemet grundet kalkaflejringer og en fremtidig investering i et nyt professionelt vaskeri, besluttede klubben at få et blødgøringsanlæg fra BWT. Valget faldt på Rondomat Duo 10, der bygger på ionbytterteknologien, der kun skal tilsættes salt.

Mindsker vedligehold og øger levetiden

”Vores primære mål var at reducere tidsforbrug, vedligehold og øge levetiden på alle vores VVS-installationer. Men det var naturligvis også vigtigt, at selve blødgøringsanlægget er nemt at drive. Vi bruger ca. ½ time hver 14. dag på at påfylde salt, så det er nemt og hurtigt. Allerede nu kan man se på vores perlatorer og luftblandere på armaturerne, at vi har fået blødgøringsanlæg, så der er ikke tvivl om, at vi kommer til at spare tid og penge på vedligehold og øget levetid,” siger Jan Lindgaard, der er halinspektør hos AB.

blødgøringsanlæg sparer forening både tid og penge med vandbehandling

”Medlemmerne er jo også vores kunder og uden medlemmer ingen klub, så det betyder også noget, at de oplever, at vi følger med tiden og giver vores faciliteter et løft. Når man først har prøvet at bade i blødgjort vand, så er det få, der ikke bliver begejstret over den oplevelse. Man sparer også på sæbe- og shampooforbruget med blødgjort vand,” fortsætter Jan Lindgaard.

BWT Rondomat Duo-anlæg giver en kort tilbagebetalingstid, når man ser på de besparelser, der er på både tidsforbrug til rengøring og drift samt reducerede omkostninger til vedligehold og ikke mindst længere levetid på alle installationer og armaturer m.v.

”Rondomat Duo 10 er et rigtigt godt anlæg til sportshaller, skoler og ejendomme med 100-200 lejligheder. Det monteres efter vandmåleren til bygningen og giver herefter blødt vand på alle tappesteder og i varmesystemet. Det er en meget enkel installation, som er nem at drive i større ejendomme,” slutter Christian Jensen, der er rådgiver hos BWT.

Læs mere om vandbehandling til større ejendomme her

Mød BWT på Building Green

Mød BWT Danmark på stand 49 på Building Green i Forum fra den 30.-31. oktober 2019.

Vores eksperter står klar til at rådgive dig om løsninger til dit projekt, der udføres ved hjælp af innovative, økonomiske og miljøvenlige behandlingsteknologier.

Referenceprojekter fra BWT Danmark

Grundfos – demineraliseringsanlæg
VEKS – katalystisk afiltning