639 studieboliger får træfacade af sten

Annonce – Dato 12 nov 2019

Der i øjeblikket bygges på livet løs ved Skovbrynet i Lyngby. Her vokser et af de største danske studieboligbyggerier i nyere tid frem. BaseCamp Skovbrynet, som området hedder, består af 639 studieboliger, 69 gæsteboliger, 48 seniorboliger, 30 kommunale udlejningsboliger og et 1.300 kvm stort fælleshus.

 639 studieboliger får træfacade

- Vi er færdige med råhusene og er nu gået i gang med facadelukningerne. Det er jo et stort projekt, så montagen af facadepladerne sker i forskellige i etaper. Sidste del af montagearbejdet afsluttes i løbet af foråret 2020, hvis alt går planmæssigt, fortæller Carl Helnæs Jakobsen. Han er projekteringsleder hos Jørgen Friis Poulsen, der i et joint venture med tyske Max Bögl opfører de mange nye boliger for BaseCamp Students Real Estate.

Sparer tid på byggepladsen

Det er arkitekterne Lars Gitz Architects, der står bag det unikke byggeri. De har valgt, at facaderne skal iklædes Rockpanel Woods, som blandt andet sparer tid på byggepladsen. Det er noget, som bemærkes af de udførende, der har deres daglige gang på det kommende campus-område:

- Pladerne er meget nemme at sætte op, og så snart man er i gang, kører det gnidningsfrit. Det er rart, når man har et så stort antal, der skal monteres, og hvor tid en afgørende faktor, lyder det fra Casper Andersen, der er ansat hos tømrerfirmaet Lund & Refsgaard.

Rockpanel Woods-pladerne vejer kun 8,4 kg. pr. kvm. Det betyder, at de er lette at løfte, hvilket har en stor betydning for montagehastigheden. Ved BaseCamp skal de op i fem etagemeters højde, så jo lettere pladen er, jo lettere er den selvsagt at arbejde med.

Levende som træ – robust som sten

Rockpanel Woods består af stenfibre – men ligner træ. Til BaseCamp har man valgt de tre forskellige farver, hvilket giver bygningerne et helt særligt udtryk, som falder godt ind i det omkringliggende landskab. Og så er det bæredygtige materiale ikke kun en visuel gevinst – det er ganske nemt at skære i:

- Vi skærer pladerne til og forborer dem på vores værksted, og så tilpasser vi dem ude på pladsen. De er nemme at skære i og kræver ikke en dyr klinge, som mange andre materialer ellers gør. Her kan vi nøjes med en træklinge, fortæller tømrer Casper Andersen.

På trods af, at man let kan skære igennem pladerne, er de ganske robuste. De er slagfaste, vedligeholdelsesfrie med en certificeret levetid på minimum 60 år, og så har overfladen en anti-graffiti-behandling.

I DTUs baghave i LyngbyHer vokser et af de største danske studieboligbyggerier

Læs mere om Rockpanel Woods eller bestil en gratis håndprøve.

Referenceprojekter fra Rockpanel

Viby Gymnasium

Viby Gymnasium

Nybygning | Aarhus | 10,0 Mio.Kr

Nybygning af undervisning & institution i Aarhus på 1 etager . Selve byggerie...

Brønderslev Banegård

Brønderslev Banegård

Nybygning | Brønderslev | 85 mio.kr

Nybygning af boligblokke i Brønderslev med 48 lejligheder på 8 etager . Selve...

Pantstation Vejle

Pantstation Vejle

Vejle

Bygningstype: Industribyggeri Projektype: Nybyggeri Anvendelse: Facade Å...

De lichtenbergs Vej - Grenaa

De lichtenbergs Vej - Grenaa

Indv.renovering | Norddjurs | 125 Mio.kr

Indv.renovering af boligblokke i Norddjurs med 135 lejligheder på 3 etager . ...