WEHOLITE PE-RØR SIKRER KONDENSFRI VENTILATION PÅ ÅRHUS UNIVERSITETSHOSPITAL

Annonce – Dato 4 mar 2021

Weholite plastrør sikrer kondensfri udluftning på ny hospitals- og forskningsenhed

Uponors Weholite-plastrør, har en isolerende effekt

Når Aarhus Universitetshospitals nyeste hospitals- og forskningsafdeling, AUH Forum, står klar, er det med store krav til konstante temperaturer, god luftkvalitet og godt indeklima. Underjordiske PE-ventilationsrør sikrer en kondensfri ventilationsløsning.

Den sidste store brik i opbygningen af det nye Aarhus Universitetshospital er undervejs. Bygningen skal efter planen stå færdig medio 2022, og allerede nu sættes fundamentet til bygningens omfattende ventilationsanlæg i jorden.

En bygning på 14 etager kræver et stort udvendigt luftindtag for at leve op til myndighederne høje krav til ventilationen. Valget faldt på Uponors Weholite-plastrør, som har en isolerende effekt, der modvirker kondensdannelse og dermed skimmelsvamp.

Fokus på leveringstid og volumen

Byggeleder fra KPC, Nikolaj Laustsen Kæmsgaard, fortæller om valget af Uponors ventilationsrør til AUH Forum.

Det stod hurtigt klart i projekteringsfasen, at der var brug for store og sikre ventilationskanaler til projektet, da der var meget skrappe krav til mængden og kvaliteten af luft, der skal tages ind og til rørenes tæthed, så luften holdes ren. Uponor kunne levere en løsning, som lever op til kravene med hensyn til isolans og tæthed, forklarer Nikolaj Laustsen Kæmsgaard. Han uddyber:

Leverings- og monteringstiden var også en afgørende faktor. De præfabrikerede Weholite-fittings blev leveret færdige på byggepladsen, så der skulle kun ganske få svejsninger til, for at færdiggøre systemet. Monteringen tog kun to dage, hvilket er markant hurtigere end for eksempel tilsvarende elementer i beton, hvor støbningen på pladsen alene kan tage to uger.

Sikkerhed og materiale er afgørende

For monteringen er det en fordel, at Weholite-rørene er af plast. Det gælder også for rengøringen og sikkerheden, fortæller Torben Juler, der er ansvarlig for planning og design hos Sweco, som har været rådgiver på projektet.

For at kunne sikre luftkvaliteten og indeklimaet i bygningen, er det helt afgørende, at ventilationsrørene er godt isolerede, holder tæt og at der ikke står vand i bunden eller opstår fugt og kondens. Plast er et godt materiale til det formål, fordi det er glat, sikkert og har en meget lang levetid, fortæller Torben Juler og tilføjer:

Vi har gode erfaringer med Uponor fra tidligere projekter, og vi havde en god dialog med dem om AUH Forum. Kombinationen af det pålidelige produkt, og den nemme håndtering af de lette rør under transport og installation samt en troværdig samarbejdspartner gjorde udfaldet. Uponor var de rigtige til at levere rørene.

DOWNLOAD BROCHURE OM WEHOLITE PE-LETVÆGTSRØR

DOWNLOAD BROCHURE OM WEHOLITE VENTILATIONSSYSTEMER

Kontakt os på tlf. +45 46 40 53 11

Referenceprojekter fra Uponor Infra A/S

Jyllingevej

Jyllingevej

Anlægsarbejde | Rødovre | 20 mio.kr

Anlægsarbejde af fjernvarme-/gasledninger i Rødovre . Selve byggeriet er påbe...

Nicolinehus

Nicolinehus

Nybygning | Aarhus | 1000 mio.kr

Bricks A/S opfører boliger og erhverv mellem Bassin 7 og lystbådehavnen, Aa...

Pilemølle Erhverv – Erhvervsudstykning i Ishøj

Pilemølle Erhverv – Erhvervsudstykning i Ishøj

Anlægsarbejde | Ishøj | 30 mio.kr

Anlægsarbejde af fjernvarme-/gasledninger i Ishøj . Selve byggeriet er påbegy...

Syvstjernen Bassin

Syvstjernen Bassin

Anlægsarbejde | Furesø Kommune | 10 mio.kr

Anlægsarbejde af fjernvarme-/gasledninger i Furesø Kommune . Selve byggeriet ...