Undgå farlige og dyre fugtskader

Dato: 5 sep 2019

Fugt i kælderen og andre dele af boligen kan være farlige og gøre os syge. Samtidig er fugtskader dyre at udbedre. Alligevel sjusker mange og er for længe om at løse problemet.

Hver 8. bolig har skimmelsvamp

Drænering og efter-isolering er vejen frem

Her kommer nogle konkrete tips og gode råd fra isoleringsproducenten Jackon: Konsekvenserne af ikke at drænere ordentligt rundt om husets fundament kan være store. Fugt og råd kan hurtigt opstå - og ifølge flere undersøgelser koster fugtskader på bygningers og boligers ydervægge millioner hvert eneste år.

Hver 8. bolig har skimmelsvamp

Kun få husejere er optaget af fundamentets tilstand og om der er risiko for fugt og dermed et usundt indeklima. En undersøgelse fra Statens Byggeforskningsinstitut har vist, at cirka hver 8. bolig har skimmelsvamp, der kan forårsage udvikling af luftvejssygdomme, astma, allergi og eksem.

- Uisolerede kældervægge er kolde flader, hvor naturlig fugtighed i den varme indeluft kondenserer og giver grobund for farlige mikroorganismer. Dette er noget, man bør tage alvorligt, og heldigvis findes der enkle tiltag for at undgå dette, siger Martin Bendix, som er teknisk rådgiver hos isoleringsproducenten Jackon. – Men venter du for længe, bliver arbejdet både større og dyrere.

Slå to fluer med et smæk

Formålet med drænering er at lede overfladevand bort fra huset, og effektiv drænering er en forudsætning for at undgå fugt. Når du alligevel drænerer, er det en oplagt anledning til også at forbedre og isolere kældervæggen.

- Mange glemmer at tænke på helheden, når de graver rundt om huset for at lægge drænrør. Når jobbet med at grave fundamentet fri først er gjort, er det enkelt at fastgøre isolerende plader på ydersiden af kældervæggen. Så man undgår, at kælderen bliver en fugtfælde, siger Martin Bendix.

Isolerede kældervægge har en naturlig fugtvandring indefra og ud gennem kældervæggen. Samtidig sikrer isoleringen, at muren holder samme temperatur som kælderrummet og derfor forbliver tør.Sådan undgår man farlige og dyre fugtskader.
Draenering og efter-isolering er vejen fremgode raad fra isoleringsproducenten Jackon

5 tips til at undgå fugtskader i kælderen:

  • SØRG FOR GOD DRÆNERING AF FUNDAMENT OG AT TERRÆNET SKRÅNER VÆK FRA HUSMUREN
  • ISOLÉR BÅDE OVER OG UNDER TERRÆNNIVEAU PÅ YDERSIDEN AF KÆLDERVÆGGEN.
  • TJEK AT VAND FRA TAGRENDER LEDES BORT FRA FUNDAMENTET.
  • MOS PÅ KÆLDERVÆGGEN ER OFTE ET SIKKERT TEGN PÅ FOR HØJ FUGTIGHED.
  • KONTAKT FAGFOLK, HVIS DU BEMÆRKER LUGT AF MUG INDENDØRS.

Fakta om Jackon Thermodræn.

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår