Thisted Kommune vægter borgernes sikkerhed tungest

Annonce – Dato 24 nov 2020

THISTED KOMMUNE VÆGTER  BORGERNES SIKKERHED TUNGEST

Borgernes sikkerhed var afgørende, da forsyningsselskabet skulle finde en løsning til at beskytte kommunens drikkevand mod giftige kemikalier fra et tidligere industrianlæg. Ved at vælge Uponor Barrier PLUS-rør har forsyningsselskabet nu et fuldt plastisk barriererørssystem med en forventet levetid på mere end 100 år.

Da man planlagde en ny hovedvandledning i Thisted, stod forsyningsselskabet Thisted Vand over for en stor udfordring. Området havde en forureningsgrad med klasse II jord, hvilket indikerede en alvorlig risiko for, at forureningsstoffer trænger ind i drikkevandet, der ledes gennem de nye rør. Forsyningsselskabet var bekymret, fordi forureningsstofferne i det forurenede jord eller andre risikoområder kan trænge ind i standard polyethylenvandrør. Dette ville naturligvis udgøre en alvorlig risiko for den offentlige drikkevandsforsyning.

GENNEMTRÆNGELIGE KEMIKALIER I JORDEN

Thisted Vand var allerede bekendt med Uponor Barrier PLUS-røret, - et trykrørsystem udviklet specielt til at lede drikkevand gennem forurenede jordområder. Jacob Bertelsen, ansvarlig driftsleder for drikkevand hos Thisted Vand, skitserer nogle af årsagerne til, at forsyningsselskabet valgte Barrier PLUS-rørsystemet.

”Det vigtigste for Thisted Vand var, at rørledningen skulle være i stand til at beskytte drikkevandet mod giftige kemikalier, dårlig smag samt lugt i mange år fremover,” siger han. Områdets klasse II forureningsstempel går flere år tilbage til en tid, hvor der lå et gasværk, hvorfra der kan spores aromatiske kulbrintestoffer i jorden. Sidenhen har der ligget en trævirksomhed, som imprægnerede træpæle, hvorfra man stadig kan konstaterer klorerede opløsningsmidler i jorden.

Thisted Vand , Uponor Barrier PLUS-røretDOWNLOAD BARRIER PLUS DATABLAD HER

100% PLAST – 100% SIKKERT

Bekymringer om forurening genkender Produktchef Karsten Højlund fra Uponor Infra kun alt for godt. ”Det har i mange år været et ønske hos danske vandforsyningsselskaber, at kunne installere trykrør med en 100% plastspærre i barrierelaget, fordi man har ønsket sig en 100% sikker løsning. En løsning som forebygger risikoen for korrosion, når f.eks. stoffet Trichlorethylen (TCE) i jorden kommer i forbindelse med en aluminiumsspærre.”

Med Barrier PLUS-systemet har Thisted Vand nu et fuldt plastisk barriererørsystem, som også inkluderer PE Barrier Wrap til samling af rørene. Dette beskytter kommunens drikkevand mod kontaminering fra kemikalier, råolie og pesticider i jorden samt eksterne miljøfaktorer.

DOWNLOAD BARRIER PLUS DATABLAD HER

LÆS MERE OM UPONOR BARRIER PLUS

Kontakt os på tlf. +45 46 40 53 11

Referenceprojekter fra Uponor Infra A/S

Jyllingevej

Jyllingevej

Anlægsarbejde | Rødovre | 20 mio.kr

Anlægsarbejde af fjernvarme-/gasledninger i Rødovre . Selve byggeriet er påbe...

Nicolinehus

Nicolinehus

Nybygning | Aarhus | 1000 mio.kr

Bricks A/S opfører boliger og erhverv mellem Bassin 7 og lystbådehavnen, Aa...

Pilemølle Erhverv – Erhvervsudstykning i Ishøj

Pilemølle Erhverv – Erhvervsudstykning i Ishøj

Anlægsarbejde | Ishøj | 30 mio.kr

Anlægsarbejde af fjernvarme-/gasledninger i Ishøj . Selve byggeriet er påbegy...

Syvstjernen Bassin

Syvstjernen Bassin

Anlægsarbejde | Furesø Kommune | 10 mio.kr

Anlægsarbejde af fjernvarme-/gasledninger i Furesø Kommune . Selve byggeriet ...