Tagrender i sort stål til guld-certificering i Slagelse

Annonce – Dato 16 nov 2023

Slagelse Kommune er på vej mod at færdiggøre sit første byggeri med et mål om certificering til DGNB Guld. Til byggeriet er valgt tagrender fra Plastmo A/S i den populære serie Sort Stål.

plastmo tagrender i sort stålArkitekt på Skovsøbakken i Slagelse er Friis Andersen Arkitekter

Skovsøbakken er et byggeri på knap 2000 kvadratmeter, som bliver daginstitution for 200 børn i Slagelse Kommune. Når Skovsøbakken Daginstitution står færdig ved årsskiftet vil det være med 200 meter Sort Stål Tagrender.

Sort Stål serien er i prælakeret sort, som visuelt passer ind i trenden i byggeriet i dag, og løsningen giver i Slagelse-byggeriet et flot helhedsindtryk med sorte vinduer, døre, inddækninger og tagrender.

Sort Stål til guld-certificering

Projektleder Andreas Marcher fra entreprenørfirmaet Georg Berg A/S fortæller, at entreprenørfirmaet til alle de seneste projekter har foretrukket Plastmo Tagrender.

Ved byggeriet Skovsøbakken har entreprenøren således peget på Sort Stål Tagrenderne, også fordi kommunen har som målsætning, at byggeriet skal være kommunens første projekt med certificering til DGNB Guld.

I lighed med en anden populær Stål Tagrende fra Plastmo (den såkaldte Stål Plus Tagrende) kan de Sorte Stål Tagrender fra Plastmo indgå i certificerede byggerier som DGNB, da de ikke belaster med miljøfarlige stoffer som zink eller bly, og de kan derfor også sættes op i kommuner, hvor der er forbud mod brugen af zink.

Samtidig gør det processen enklere, at tagrenderne har en produktspecifik miljøvaredeklaration (EPD) med det lavest dokumenterede CO2 aftryk på markedet.

- Den produktspecifikke EPD gjorde det nemt for rådgiveren og os at godkende produktet, siger projektleder Andreas Marcher, Georg Berg A/S.

Plastmos lange garanti for de prælakerede tagrender var også vigtig for entreprenørfirmaet, som kun ønsker at bruge løsninger, som ikke giver reklamationer og holder i mange år.

Tagrender i Sort Stål til guld-certificering i SlagelseSkovsøbakken Daginstitution står færdig om få måneder med sort som gennemgående farve.

Hurtig med løsninger

Den første dialog om tagrenderne i projektet var med Plastmos distriktschef Melina Olsen, og tagrenderne blev efterfølgende købt gennem Bygma i Sorø.

Andreas Marcher fortæller, at han er meget tilfreds med samarbejdet med Plastmo, der har været god til hurtigt at finde løsninger, som kunne løse specielle behov i projektet, hvor der blandt andet blev anvendt vandsamlerkasser, som ikke bruges så ofte.

Tagrender i Sort Stål til guld-certificering i SlagelseProjektleder Andreas Marcher, Georg Berg A/S.

Flere faggrupper kan montere

Sort Stål Tagrender kan monteres med lim, og det er en løsning, som har bevist sin styrke i mange år - og uden lodning kan tagrenderne monteres af flere faggrupper.

- Vi er jo et tømrerfirma, og vi kan ikke lodde, som blikkenslagerne kan, så det er et stort plus, at løsningen er limbar og kan monteres af tømrere, så vi selv kan montere og holde vores byggerytme, siger projektleder Andreas Marcher, Georg Berg A/S.

Sorte tagrender populære på markedet

Sort Stål serien har været en stor succes for Plastmo, siden den store kvartrunde Arkitekt Tagrende i størrelse 14, der som den første blev introduceret på markedet i midten af 2022. Siden har Plastmo fulgt op på efterspørgslen med størrelse 11 og 12 i producentens populære halvrunde tagrender.

- Markedet har taget virkelig godt imod de sorte tagrender. Vi har solgt langt flere end budgetteret, siger marketingchef Mia Krogh, Plastmo A/S.

- Sort er er en trend i boligbyggeriet og også ved renovering, hvor bygherren ønsker et stilskifte eller et nyt udtryk. Døre, vinduer og tage ser godt ud, når tagrenden matcher i sort, siger Morten Post, salgschef DK, Plastmo A/S.

Kontaktinformation: Morten Post, Salgschef, email: mpo@plastmo.dk, tlf.: 22 52 51 18, plastmo.dk

Mere om produktet Tagrender

Tagrender

Plastmo Tagrender er kendetegnet ved Skandinavisk design og kvalitet

Plast Tagrender

Plast Tagrender

Den holdbare tagrende til bæredygtigt byggeri

Læs mere

Zink Tagrender

Zink Tagrender

Den originale og holdbare tagrende

Læs mere

Stål Plus Tagrender

Stål Plus Tagrender

Det stærke alternativ til zink

Læs mere

Kobber Tagrender

Kobber Tagrender

Den eksklusive og unikke tagrende

Læs mere

Sort Stål Tagrender

Sort Stål Tagrender

Den moderne og arkitektoniske tagrende

Læs mere

Tagrender

Tagrender

Vejledning til dit valg af tagrender i alle materialer

Læs mere

Hent BIM objekter og beskrivelsestekster

Hent BIM objekter og beskrivelsestekster

Find beskrivelser og BIM objekter af Plastmos forskellige tagrendeløsninger

Læs mere

Plastmo Plast Tagrender
Udskiftning af tagrender