Svømmehal bliver kemifri og vinker farvel til klor og syre

Annonce – Dato 11 mar 2020

Hvordan sikrer du sundt badevand og trygge omgivelser for personale og brugere i svømmehallen? Er det gennem en stor mængde kemikalier? Eller er du på jagt efter et miljøvenligt og sikkert alternativ?

mængde kemikalier? Eller er du på jagt efter et miljøvenligt og sikkert alternativ

Farvel til farlige kemikalier

I forbindelse med svømmehallers brug af kemikalierne, klor og syre, fortæller Mads Ramsing: ”Omregner man den koncentrerede klor til de beholdere, vi kender fra supermarkeder, så bruger en dansk svømmehal rundt regnet 50.000 bøtter klor og 5500 syrebeholdere om året. Det er en stor belastning for miljøet, men det findes der heldigvis råd for”, afslutter Mads fra BWT Danmark, der er ekspert i vandbehandling til svømmehaller.

Faktisk kan svømmehaller nu vinke farvel til de farlige kemikalier med et kombi-klorelektrolyse anlæg. Anlægget danner nemlig samme effekt som klor og syre, men virker udelukkende ved brug af salt, vand og strøm. Svømmesalen Østre Allé i Aalborg kommune er en af svømmehallerne, der har taget springet og gået en grønnere og mere sikker vej med det unikke anlæg.

mere sikker vej med det unikke anlæg

Bedre arbejdsmiljø og trygge omgivelser

Fordelene ved at udskifte de farlige kemikalier til en kemifri version, er at svømmehallerne ikke længere skal transportere, opbevare og håndtere klor og syre. Teknisk driftsleder i Svømmesalen Østre Allé, fortæller: ”Løsningen er meget nemmere at arbejde med i hverdagen og frem for alt, så slipper vi for at håndtere og opbevare store mængder kemikalier her i svømmehallen. Vi undgår også en række tunge løft og lignende.”

Løsningen giver ikke kun en kemifri svømmehal, men også et bedre og mere sikkert arbejdsmiljø og omgivelser. Når de farlige kemikalier ikke skal transporteres, opbevares og håndteres, kan personalet, brugerne af svømmehallen og ikke mindst omgivelserne føle sig mere sikre.

Teknologien er gennemtestet og mere end 200 svømmehaller rundt omkring i Europa anvender allerede løsningen.

Læs mere om vandbehandling til svømme-og sportshaller her.

 

Referenceprojekter fra BWT Danmark