STEMMEVÆRK NEDRE HALLEBY Å

Sydvest for Tissø, står stemmeværket i nedre Halleby Å.

Vandstanden i Tissø – samt andet overfladevand – reguleres her, og sendes videre til Kalundborgs industri som proces- og kølevand, via Kalundborg Vandforsyning.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Involverede firmaer

Wintec ApS

Reguleringen af vandstanden i Tissø blev ændret i forbindelse da Kalundborg Vandforsyning i 2001 fik tilladelse til at øge indvindingen af vand fra Tissø.

OMBYGNING OG RENOVERING

WINTEC har ombygget det eksisterende stemmeværk i 2002 for at sikre optimal vandstand i Tissø, hvor der også i den forbindelse blev etableret et omløbsstryg.

Porten i stemmeværket er koblet sammen med 2 vandstandsmålere i Tissø. Porten reguleres op og ned efter den aktuelle vandstand. Det sker ved, at der i hovedstationen er indlagt bestemt sigtepunkter. Disse sammenlignes med søens aktuelle middelvandstand. Hvis vandspejlet ligger over sigtepunktet sender hovedstationen besked til stemmeværket om at hæve porten. I tilfælde af det modsatte forbliver porten lukket. Porten reguleres 6 cm ad gangen.

Klimaforandringer gør at Kalundborg Kommune senest i 2020 skal tage stilling til et nyt og forbedret stemmeværk, for bedre at kunne regulere den stigende vandstand i Tissø.


Produktkoblinger

Slusesystem

Se vores udvalg af slusesystemer og sluseløsninger


Relaterede projekter

Chokoladefabrikken, Kolding

Chokoladefabrikken, Kolding

I 1896 byggede FDB sit første fabriksanlæg til kaffe- og chokolade produkti...


Idrætscenter Vensyssel

Idrætscenter Vensyssel

Tilbygning | Hjørring | 17 Mio.kr

Tilbygning af idræt & fritid i Hjørring på 3 etager . Selve byggeriet er påbe...


Lagunen i Slagelse

Lagunen i Slagelse

Slagelse

Lagunen er navnet på det anlæg, som Slagelse bys rensede spildevand udledes...


Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår