Chokoladefabrikken, Kolding

I 1896 byggede FDB sit første fabriksanlæg til kaffe- og chokolade produktion i Kolding – et anlæg, der skulle udvikle sig til at blive den mest betydende chokoladefabrik i Danmark.
I 1976 flyttede FDB aktiviteterne til et nyopført anlæg på Platinvej under navnet Nordchokolad.
I 1990’erne blev der udført en renovering af facaderne - de blev efterisoleret og beklædt med stålplader med et nyt vindues layout, og den gamle jernbeton bygning ’forsvandt’ i den nye indpakning.
Mange ønskede bygningen renoveret på ny, tilbage til det oprindelige udtryk – gamle billeder viser en meget smuk industribygning med store støbejerns vinduespartier, så bygningen havde et klart potentiale til at blive et vigtigt element i bybilledet.
Den renoverede Chokoladefabrik er nu en realitet. Husets fremstår igen som en robust industriejendom, der rummer et væsentligt stykke dansk industrihistorie.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Involverede firmaer

Schüco Denmark ApS

Schüco har leveret aluminiuimsprofilerne til vinduesrenoveringen af den gamle chokoladefabrik i Kolding, der er bevaringsværdig. Bygningen skulle dog optimeres til de moderne krav. Vinduerne er udført og monteret af Schüco producent Eiler Thomsen Alufacader A/S i vinduessystemet AWS 75.WF.SI (Aluminium Window System, 75 mm (karmdybde), Window Facade, Super Insulated). Oplukkene er indadgående og med ”skjulte rammer”.


Produktkoblinger

Vinduer

Schüco vinduessystemer


Relaterede projekter

Idrætsanlæg Knivsta, Sverige

Idrætsanlæg Knivsta, Sverige

Knivsta

“Centrum för idrott och kultur”, CIK, er Knivstas hidtil største byggeprojekt...


Idrætscenter Vensyssel

Idrætscenter Vensyssel

Tilbygning | Hjørring | 17 Mio.kr

Tilbygning af idræt & fritid i Hjørring på 3 etager . Selve byggeriet er påbe...


Lagunen i Slagelse

Lagunen i Slagelse

Slagelse

Lagunen er navnet på det anlæg, som Slagelse bys rensede spildevand udledes...


Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår