Spar energi i din bygning med styring af lys og elektriske installationer

Annonce – Dato 2 mar 2023

Hvordan kan du spare energi ved at optimere din lysstyring, imens komforten holdes høj?

Niko - Spar energi ved at optimee din lysstyring

Hvordan kan du spare energi ved at optimere din lysstyring, imens komforten holdes høj for brugerne af din bygning? Niko leverer energibesparende og intelligente lysstyringsløsninger til bygninger af enhver type. Og vi kan hjælpe dig med energioptimering via intelligent lysstyring og sensorer. Dyk ned i vores fire vigtigste råd.

Råd 1: Reducér brændetiden for dit lys med sensorer og timere

En energibesparende lysstyringsløsning kræver sensorer med indbygget styring og timere i din bygnings rum og arealer. Det er en investering up-front, men du vil opleve, at systemet vil give overskud via en betydelig reducering af den samlede brændetid og strømforbrug for de installerede lyskilder.

Råd 2: Udnyt dagslyset optimalt

Det giver rigtig god mening at udnytte dagslyskompensering af dine lyskilder til at reducere dit strømforbrug i din bygning. Det kan du gøre ved at dæmpe lysstyrken af dine LED-lyskilder (DT8) ved hjælp af en DALI-2 sensor – og ved at opdele dit rum i zoner. På den måde kan systemet regulere lyskilder i armaturerne tættest ved vinduet mere end dem bagerst i rummet, så du får et jævnt lys i lokalet.

Råd 3: Sluk for ventilation i tomme rum

Mange tænker desværre ikke på muligheden for at styre deres bygningsventilation ud fra antal af mennesker i bygningen. Alle Niko DALI-2 P48 sensorer har et internt relæ og er i stand til at arbejde med eksterne relæer. Dette er ideelt til at opsætte funktioner og standby-tilstande, der minimerer strømforbruget for HVAC (varme, ventilation, køle) systemet.

Råd 4: Hold komforten høj i bygningen med én samlet optimeret løsning

Vejen til at få energibesparelser og høj komfort til at mødes går gennem et integreret system. Alle applikationer skal gerne afstemmes efter bygningens rum og funktioner, så de arbejder gnidningsfrit sammen i større økosystemer – på tværs af lys, HVAC og andre automatiserede systemer.

Læs mere her