Smart (City) bænken

Annonce – Dato 20 jun 2019

Bænke i byrummet, tilbyder et sted at stoppe op, holde pause og evt. socialisere sig med andre. Hvorfor ikke også bruge tiden til samtidigt at oplade mobiltelefonen eller el-cyklen? I flere byer rundt om i verden, findes der nu soldrevne smarte bænke med USB-porte eller netstik til opladning af batterier på mobile enheder samt udstyret med sensorer til måling af miljø- og mobilitetsdata.

Oplad din mobiltelefon eller el-cykel på en bænk i parken eller ved domicilet

Bænken ”Chill&Charge” er hurtigt opstillet. Der kan ofte ses nogen have en pause fra jobbet, fra shopping, have frokost, chatte med andre brugere eller blot, oplade ”egne” batterier, mens de venter på batterierne til deres mobile enhed, bliver opladt. Dette vil ske lige så hurtigt som i stikket derhjemme.

Hvad er det ”smarte”?

Cykle eller gå på arbejde, på shopping eller sightseeing som turist. Mobiltelefonen er hele tiden med, når moderne mennesker er på farten igennem byen. Men - hvad nu, hvis batteriet på telefonen pludseligt løber tør for strøm? Hvordan kan vi så navigere fra A til B eller informere vores arbejdsplads om, at vi kommer for sent? Løsningen leveres af en smart bænk med integreret solcellepanel og stik, hvor forbipasserende kan oplade deres smartphone, tablet eller måske el-cykel. Desuden kan der på visse smart bænke rekvireres et nødopkald via en knap, hvis der akut opstår et behov for hjælp.

Øget service til infrastrukturen

Salget af el-cykler/scootere er stærkt stigende. Det er blevet mere ”smart” at køre på E-Bikes, der designmæssigt nu tilpasses yngre kundegrupper. En hurtig voksende købergruppe, er personer mellem 21 - 40 år, med særlig behov for et trafikalt alternativ til bilen, til regelmæssige ture på cykel til skole, arbejde eller ærinder. Hvor kørslen med en traditionel cykel synes for lang eller for tung, og det mest valgte alternativ stadig er bilen, er el-cyklen nu et ideelt alternativ. Mange yngre familier investerer i ret dyre tunge elcykler med plads til både børn og varer i stedet for en bil. Tilmed, så kommer der nu flere el-cykler til motionskørsel (eks. MTB) på markedet.

ECOTAP Model Z er en ladestander der kan udstyres med bord eller bænk i træ, ECOTAP Model Z er en ladestander der kan udstyres med bord eller bænk i træ, og nemt placeres i infrastrukturen til at generere gratis ”grøn” strøm fra solenergi til borgernes elcykler, elscootere eller mobile elektronik.

Der er rundt i landet, et udækket behov for opladning af disse i infrastrukturen. I Danmark er vi godt dækket af et fintmasket net af afmærkede/skiltede nationale, regionale og lokale cykelruter. Ved at åbne mulighed for at oplade el-cykler/scootere langs disse ruter, bør det være muligt at gøre kommunerne endnu mere attraktive for cykelturister og dermed styrke oplevelsesområderne.

Virker også om vinteren

Strømmen kommer fra det indbyggede solcellepanel og via bænkens batterier - evt. suppleret fra lysnettet. Flere af smart bænkene er dog mere end blot en opladestation. De registrerer miljødata såsom luftkvalitet eller støjniveauet og i fremtiden kan borgerne online finde ud af, om bænkene er optaget, hvor varmt/koldt det er og om hvor meget energi solen genererer.

Bæredygtighed

Selv i de mørke vintermåneder er der tilstrækkelig kapacitet af solceller til en konstant strømforsyning. "Det handler ikke kun om store byparker, men også hvor man i øvrigt gerne vil sende et signal om alternativ energi og bæredygtighed, og give mennesker tilgang til ekstra gratis services”, siger Roberto Stellini fra NEWTEK. Overalt, hvor vores smarte bænke sættes op, kan disse mennesker ikke kun udvinde en af naturens største resourcer, men også surfe på internettet.

NEWTEK er interesseret i innovativ udvikling omkring emnet Smart City - bymiljø, byudvikling og byplanlægning

Uden at overbelaste dig med for meget af vores stolthed, sætter vi ”Work&Charge” i fokus for udendørsarbejde - bogstavelig talt! Med bord-bænkesættet bruger du bæredygtig energi i et udendørs rum, og som bruger får du chancen for at genoplade din smartphone, tablet eller laptop. Du kan simpelthen arbejde eller studere i naturens friske luft! Eller du kan computerspille eller høre musik.

Hvorfor anskaffe en smart bænk?

NEWTEK er interesseret i innovativ udvikling omkring emnet Smart City - bymiljø, byudvikling og byplanlægning, og bruger vores store erfaring og viden på at frembringe innovative brugbare løsninger.

Vi ser smart bænken som en intelligent kombination af byrumsinventar (bænken) og mobilitetsteknologi (ladestationen), men også som et bæredygtigt produkt ved at høste strømmen fra solen. Smart bænken viser, at udviklingen indenfor byrumsinventar fortsætter i en mere avanceret retning.

Mere om produktet Byrumsinventar

Byrumsinventar

Løsninger der understøtter bæredygtig byvækst

Smart bænke

Smart bænke

Bænke der understøtter en smartere by

Læs mere

Bænke og plinte

Bænke og plinte

Serier af uderumsmøbler, skabt til at blive brugt

Læs mere

Borde

Borde

Se udvalg af borde til byrummet

Læs mere

Borde-/bænkesæt

Borde-/bænkesæt

Se udvalg af borde-/bænkesæt til byrummet

Læs mere

Betonplinte/-pullerter

Betonplinte/-pullerter

Smarte betonplinte/-pullerter til sikkerhed i byrummet

Læs mere

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår