Skræddersyet aluminiumsystem til New Aarch, arkitektskolen Aarhus

Annonce – Dato 23 nov 2021

Det kunne faktisk ikke blive råt nok i indretningen af den nye arkitektskole, NEW AARCH, i Aarhus. Blandt de synlige materialer og installationer, den rå beton og generelt store volumen kaldte indretningen fortsat på bastante detaljer. Derfor har DEKO leveret indvendige glasvægge og døre i et nyt, skræddersyet aluminiumsystem, der matcher skolens ærlige arkitektur.

deko, skræddersyet aluminiumssystem

Glasvægge og -døre med kraftige aluminiumprofiler

De fede streger på papiret talte sit tydelige sprog. Tegningen, der var illustreret af arkitekten og totalrådgiveren, ADEPT, forestillede det eksakte glasvægsudtryk, der var ønsket til indretningen: Kraftige aluminiumprofiler på alle glasvægge og -døre. Og hvad de ønskede, skulle de få. 

Med udgangspunkt i illustrationen gik DEKO i gang med at udvikle et nyt, fleksibelt aluminiumsystem til glasvægge, der skulle imødekomme forskellige krav og enkelte steder måle helt op til fem meter i højden. DEKO skræddersyede og leverede herefter indvendige glasvægge og tilhørende døre med kraftige aluminiumprofiler, både med og uden lydreduktion og brandklassifikation. For at forbedre akustikken og gøre glasvæggene så solide som muligt er der også monteret flytbare perforerede stålplader, som sammen med aluminiumsystemet matcher det massive design, der kendetegner det prisvindende byggeri.

deko, Glasvægge og- døredeko, aluminiumløsninger

Rustik produktionsbygning for fremtidens arkitekter

Industrialisme er ikke noget nyt inden for arkitektur og indretning, og vi ser ofte trenden kombineret med minimalistiske detaljer. Men ved opførslen og indretningen af den nye arkitektskole, skulle de industrielle elementer bestemt ikke pakkes ind i glans og smalle linjer, tværtimod. Både indvendigt og udvendigt skulle skolen minde om en rustik og autentisk produktionsbygning i al sin råhed og voluminøse pragt. Indretningens karakter grænser til ’ufuldkommenhed’. Men der er en mening med galskaben.

Som uddannelsescenter for fremtidens arkitekter og bygmestre er intet overladt til tilfældighederne i det upolerede byggeri: Det blottede håndværk, de synlige materialer og bygningselementer skal nemlig både inspirere og uddanne de unge studerende i materialers samspil og byggestruktur, samtidig med at rammerne vigtigst af alt skal udgøre et værksted, der inspirerer de studerende til at turde udforske og udfordre fremtidens arkitektur. Den arkitektoniske genialitet i NEW AARCH er tydelig for enhver: Her har vi et ærligt byggeri, der byder kreativiteten velkommen. Som et stykke blankt papir, åbent og modtageligt for nye, rene streger.

deko, rustik produktionsbygning for fremtidens arkitekterdeko, glasvægge og -døre med kraftige aluminiumsprofiler

Vi er altid klar på en udfordring

Hos DEKO er vi stolte af at kunne tage del i skabelsen af de rammer, der skal danne grundlag for fremtidens arkitektur. Og så er vi ikke mindst stolte af at kunne bidrage til den arkitektoniske foranderlighed, som også NEW AARCH eksemplificerer. Vi er altid klar på at blive udfordret på nye spændende projekter, så står du med en idé til dit næste byggeprojekt, så tøv ikke med at kontakte os. Måske når vi i mål med byggeriet sammen.

Se flere billeder af projektet på vores hjemmeside.

Referenceprojekter fra DEKO p|s

Tidl. Skt. Josephs hospital

Tidl. Skt. Josephs hospital

Udv.renovering | Aarhus | 50 Mio.kr

Udv.renovering af kontorbygning i Aarhus med 10 lejligheder på 4 etager hvor ...

Psykiatrisygehuset, GAPS

Psykiatrisygehuset, GAPS

Nybygning | Slagelse | 1,1 Mia.kr.

Nybygning af hospital i Slagelse på 5 etager . Selve byggeriet er påbegyndt m...

Furesø Rådhus

Furesø Rådhus

Tilbygning | Furesø Kommune | 83 Mio.kr

Tilbygning af offentlig forvaltning i Furesø Kommune på 3 etager . Selve bygg...

Lundgrens

Lundgrens

Hellerup

Advokatpartnerselskabet Lundgrens er flyttet ind i et nyt domicil på Tuborg...