SKANDI-BO når nye højder

Annonce – Dato 1 Feb 2022

De danske arkitekter har altid været kendt for deres evne til dygtigt, at arbejde med dagslys og håndteringen af lysindfald og transparens. Arkitekternes fokus på den størst mulig udnyttelse af og ønsker om, at kunne trække dagslyset ind i bygningskroppen, har været en drivkraft for udviklingen af højden på brandglasvægge.

SKANDI-BO når nye højderDe danske arkitekter har altid været kendt for deres evne til dygtigt, at arbejde med dagslys og håndteringen af lysindfald og transparens

Det er mere end 20 år siden SKANDI-BO udførte sin første brandtest og der har været en rivende udvikling i anvendelsen af glasskillevægge og døre i det danske byggeri i de sidste to årtier. Da vi gennemførte de første tests var der et ønske om, at der kunne laves branddøre med sidepartier, derfor var højden på partierne typisk 2,1- 2,2 meter. For ti år siden var højden på væggene øget til ca. 2,5 meter og enkelte tilfælde også højere, men typisk kun i den laveste brandklasse E30. I løbet af de seneste 10 år er udviklingen gået stærkt og mange projekter har brandglasvægge der er 3 meter høje eller derover og typisk også helt op til EI60 brandklassen.

Hos SKANDI-BO udvikler vi konstant vores produkter og har løbende brandtest af både glasvægge og døre for at kunneDet er mere end 20 år siden SKANDI-BO udførte sin første brandtest og der har været en rivende udvikling i anvendelsen af glasskillevægge og døre i det danske byggeri i de sidste to årtier tilbyde de bedste produkter og møde markedets ønsker. Derfor fik vi i starten af året Dansk Brandteknisk Institut (DBI) til at starte den højeste ovn de har. Vi ville teste vores stærke rammesystem ID85, i den største skala der kan testes i Skandinavien. Den 4,5 meter høje ovn blev først slukket efter 70 minutter og det stærke system klarede dermed strabadserne i over en 1 time.

SKANDI-BO ID85 rammesystemet er med sine smalle og elegante profiler ikke bare et meget stærkt glasvægssystem, som der kan bygges i højden med, det er også utroligt fleksibelt og det kan både håndtere høje lyd-, brand- og sikringskrav. Det stærke glasvægssystem er anvendt til så forskellige byggerier som folkeskoler, universitetsbyggerier, laboratorier, logistikbygninger, retspsykiatriske hospitaler, lufthavne, banker, koncertbygninger, svømmehaller og mange flere. Der er selvsagt en kæmpe stor spændvidde i de krav der stilles til de mange meget forskellige projekter. ID85 systemet kan håndtere alle disse krav og med den nye test kan vi nu også bygge glasvæggene med de smalle profiler i 4,5 meters højde.

Et enkelt design til alle funktionskrav.

LUK LYSET IND OG BRANDEN UDE

Mere om produktet DET STÆRKE - ID85 Brandglasvægge og døre

DET STÆRKE - ID85 Brandglasvægge og døre

SKANDI·BOs Brand serie er den optimale løsning, når brandsikkerhed er et afgørende parameter.

Glasrammedør

Glasrammedør

Døren er smal profil, brandgodkendt til EI 60 og lydisolerende

Læs mere

Træpladedør

Træpladedør

Døren er lydisolerende, brandsikker og fås i forskellige farver

Læs mere

Foldedør

Foldedør

Forener stilren æstetik med en kompromisløs funktionalitet.

Læs mere

Brandskydedør

Brandskydedør

Brandskydedøre med glasrammer og faste sidepartier

Læs mere

Bygningsdelsbeskrivelse Skandi-Bo ID85 Brandglasvægge og døre 2015.doc
SKANDI-BO Glasvægge og Døre DK
Skandi-Bo produktdatablad

Referenceprojekter fra SKANDI-BO ® A/S

Arbejdernes Landsbank

Arbejdernes Landsbank

København K

Arbejdernes Landsbank startede op i 1919. Arbejdernes Landsbank ejes af LO-...

DTU Bygning 310

DTU Bygning 310

Nybygning | Lyngby-Taarbæk | 270 Mio.kr

Nybygning af undervisning & institution i Lyngby-Taarbæk på 6 etager . Selve ...

Middelgrundsfortet

Middelgrundsfortet

Ombygning | København | 120 mio.kr

Ombygning af feriecenter/-boliger svarende til 1 bygninger i København med 25...

Rigshospitalet - HovedOrtoCentret - Nord

Rigshospitalet - HovedOrtoCentret - Nord

Nybygning | København | 1200 mio.kr

Nybygning af hospital i København på 8 etager . Selve byggeriet er påbegyndt ...