Optimal ”bygbarhed” er standard med SKANDI-BO glasvægge

Annonce – Dato 5 okt 2021

Skandi-Bo ID85 system fremhæves ofte på grund af det slanke og fleksible design. Og ud over det, er der også en række klare konstruktionsmæssige fordele, som man samtidig får foræret, når man projekterer og arbejder med dette glasvægssystem.

når man projekterer og arbejder med dette glasvægssystem.

Trinlydsafbrydelser og indvendige glasvægge

Der kommer løbende mere og mere fokus på lydkrav i bygninger, herunder de indvendige glasvægge. I den forbindelse ser man oftere og oftere, at der udføres trinlydsfuger i gulvbelægningen. Disse fuger giver udfordringer med traditionelle fuldglassystemer, da bundskinnen ikke er bred nok til at kunne fastgøres i gulvet og samtidig dække trinlydsfugen. Denne problemstilling løses med profilsystemet ID85 fra SKANDI-BO, som har den nødvendige profildybde til at klare begge udfordringer.

Fleksibel udligning af overgangen mellem forskellige gulvmaterialer

Samtidig har man en fuge mod gulvet, som man kan have glæde af, når de forskellige typer af gulvmaterialer møder hinanden under glaspartiet. Overkanten på de forskellige gulvtyper ender sjældent med at ligge i samme niveau, og derfor er det godt for ”bygbarheden” at have en fuge. Her kan man udligne den difference i overkanten af færdigt gulv, som er uundgåelig, når man arbejder med forskellige tykkelser på gulvtæppe, trægulv, klinker, linoleum m.v.

Glasvæggens placering i gipsvæggen

profildybde til at klare begge udfordringerGLASVÆGGENS PLACERING I GIPSVÆGGEN

Arkitekter har ofte et ønske om, at forkanten af glasvæggen skal flugte med forkanten af gipsvæggen. Dette giver udfordringer med fuldglasvægge i det klassiske U-skinne system, hvor dybden på profilsystemet typisk er 30 mm. I de første 25-30 mm er der nemlig ikke skruefast underlag i gipskonstruktionen, og deter derfor umuligt både at tilgodese fastgørelsespunktet og placeringen ved forkanten af gipsvæggen. Man ender derfor ofte med at skulle acceptere, at glasvæggen placeres i midten af gipsvæggen.

Valgfrihed med Skandi-Bo system ID85

Med SKANDI-BO system ID85 har man valgfrihed med hensyn til placeringen. Systemet har den nødvendige dybde til at kunne flugte med forkanten af den tilstødende gipsvæg og samtidig kunne fastgøres i det bagvedliggende stål-/træskelet i gipsvæggen. ID85 kan både leveres som rammesystem og fuget fuldglasvæg, hvor det kun er i periferien af hullet, at man har profil.

Dørkarme udføres tilmed i samme karmdybde som de faste glaspartier. Derved slipper man for at få en dørkarm, som springer iøjnefaldende frem i ønsket om et glat og roligt vægforløb.

Yderligere information: www.skandi-bo.dk, tlf. 5959 5054.

Referenceprojekter fra SKANDI-BO ® A/S

Arbejdernes Landsbank

Arbejdernes Landsbank

København K

Arbejdernes Landsbank startede op i 1919. Arbejdernes Landsbank ejes af LO-...

DTU Bygning 310

DTU Bygning 310

Nybygning | Lyngby-Taarbæk | 270 Mio.kr

Nybygning af undervisning & institution i Lyngby-Taarbæk på 6 etager . Selve ...

Middelgrundsfortet

Middelgrundsfortet

Ombygning | København | 120 mio.kr

Ombygning af feriecenter/-boliger svarende til 1 bygninger i København med 25...

Rigshospitalet - HovedOrtoCentret - Nord

Rigshospitalet - HovedOrtoCentret - Nord

Nybygning | København | 1200 mio.kr

Nybygning af hospital i København på 8 etager . Selve byggeriet er påbegyndt ...