Så meget energi kan ejendommen spare

Annonce – Dato 6 jan 2023

Flamco har regnet på, hvor meget forskellige produkter fra virksomheden kan nedsætte energiforbruget i en bygning.

For en forholdsvis lille investering kan der være store besparelser på energiforbruget i en bygning. Virksomheden Flamco har sat procenter på, hvor meget der er at spare ved montering af nogle af virksomhedens produkter.

Flamco ekspansionsholdere

Jens Pedersen, nordisk salgsdirektør i Flamco, fortæller, at nogle produkter i Danmark er oversete i forhold til brugen i nabolandene. ”I Sverige har de i 15 år haft stor fokus på luft og smudsudskillere. Det kan undre, at de ikke er på flere anlæg i Danmark. Jo renere det varmeførende medie er, både når det gælder luft og smuds, jo mere energi, kan man transportere i anlæggene. Der er mange komponenter i et varmesystem i et hus, som tager skade af for meget ilt med korrosion til følge, rustflagerne kan løsne sig og derved stilstoppe dele af anlægget for eksempel smudsfiltre (traditionelle Y filtre), ventiler, pumper og pladevarmevekslere, derfor er det væsentligt, at anlæggene er fri for smuds og ilt”, siger Jens Pedersen.

”Det er ved at blive mere almindeligt med luft og smudsudskillere i nybyggeri, men der burde også være fokus på det ved renoveringer. Det er rigtig godt at få en smudsudskiller op, for du vil opleve pludselig få varme i radiatorer, hvor det tidligere måske kneb”, forklarer den nordiske salgsdirektør. ”Luft og smudsudskillere er en lille udgift i forhold til den gevinst, du får ved at udnytte varmen bedre. Og især hvis du alligevel i en bygning er i gang med at installere nyt varmeanlæg til mange tusinde kroner, så er en billig investering, som giver en bedre effekt af varmesystemet og varmeanlæggets levetid forlænges”, siger han.

Et andet overset produkt i Danmark er ekspansionsbeholdere til brugsvand. ”Der kan være en besparelse på 1200 liter vand med en ekspansionsbeholder til brugsvand. Den sikrer, at sikkerhedsventilen ikke åbner, når trykket i varmtvandsbeholderen eller i gennemstrømningsveksleren stiger. Den er ikke meget anvendt i Danmark, men i Norge ser vi den i næsten alle huse”, siger salgsdirektør Jens Pedersen.

flamco ventiler

STRENGREGULERINGSVENTILER 10-20 PCT.

Strengreguleringsventiler sættes på varmerørene rundt om i bygningen. Det bevirker, at der er hydraulisk balance i varmesystemet, og at der cirkulerer den korrekte mængde vand rundt i varmeanlægget, så alle får den nødvendige varme hverken mere eller mindre. Forsøg har vist korrekt indregulerende varmeanlæg kan give en besparelse i energiforbruget på 10-20 pct. ”Uden strengreguleringsventiler vil det meste af varmen gå til de radiatorer, der ligger tættest på varmecentralen i bygningen, mens radiatorerne på øverste etage ingen varme får. Strengreguleringsventilerne giver en besparelse i forhold til, at varmemesteren går ned i centralen og skruer op for temperaturen eller pumperne”, forklarer Jens Pedersen.

LUFT OG SMUDSUDSKILLERE 15 PCT.

Luft og smudsudskillere holder varmerørene rene og får luften ud af dem. De kan give besparelser i energiforbruget på omkring 15 pct. ”De forhindrer, at dine varmerør gror til i kalk, rust og skidt i det hele taget, så det er svært at få varme gennem rørene. De får også luften ud af vandet, som løber rundt i bygningen”, siger Jens Pedersen. Luftbobler og især små luftbobler har en isolerende virkning, så radiatorerne ikke får den nødvendige varme. Det nytter ikke at lukke luft ud med en luftventil på radiatoren, for de mindre bobler er for små til at blive udskilt den vej. Luft og smudsudskillerne vil ofte blive sat på ved renoveringer, hvor rørene skiftes til nye og for at sikre rørene mod korrosion og dermed en lang levetid.

TERMOSTATVENTILER 7-12 PCT.

Der er i dag termostatventiler på næsten alle radiatorer. De giver en besparelse på varmeregningen på mellem 7 og 12 pct. Flamco´s termostatventiler kan styres via et App-baseret SMART HOME system, hvor man kan justere den ønskede rumtemperatur, og derudover kan termostaten tidsstyres. Når rumtemperaturen altid er tilpasset den ønskede komfort, kan der spares på energien.

EKSPANSIONSBEHOLDER TIL BRUGSVAND 1200 LITER

En ekspansionsbeholder til brugsvand optager udvidelsen fra varmtvandsbeholderen eller gennemstrømningsveksleren, når temperaturen er høj. Det bliver så presset tilbage i varmtvandsbeholderen/gennemstrømningsveksleren, når temperaturen falder. Det kan spare 1200 liter varmt vand om året. Uden en ekspansionsbeholder vil der typisk være en sikkerhedsventil i varmtvandsbeholderen/gennemstrømningsveksleren, som lukker vandet ud i afløbet, når trykket bliver for højt.

GULVVARME 10-15 PCT.

Gulvvarme systemer har en større overflade end radiator, så fremløbstemperaturen i systemet behøver ikke være så høj. Det sparer 10-15 pct. af energiforbruget, giver en dejlig komfort, da varmen er nede ved fødderne og er jævnt fordelt over gulvfladen.

Om Flamco-gruppen

Flamco-gruppen udvikler, producerer og sælger højkvalitetskomponenter til brug i HVAC-systemer – Heat, Ventilation, Aircondition og Control. Udover hovedkontoret i Holland har Flamco 12 salgskontorer på verdensplan og sælger i mere end 70 lande. Gruppen har produktionsanlæg i Europa og Kina.

Se mere her

Hent katalog her

yderligere oplysninger

Jens Pedersen, hjemmesidejens.pedersen@aalberts-hfc.com, 23393454

Mere om produktet Luft- og snavsudskiller

Luft- og snavsudskiller

De mest innovative luft- og smudsudskillere finder du i vores sortiment

Flexvent luftudlader

Flexvent luftudlader

Bruges i lukkede varme- og kølesystemer

Læs mere

Luftpotte

Luftpotte

LTA Luftpotte

Læs mere

Luftudskillere

Luftudskillere

Se de forskellige luftudskillere her

Læs mere

Smudsudskillere

Smudsudskillere

Se de forskellige smudsudskillere her

Læs mere

Air Vents
XStream luft, smuds og kombinerede luft- og smudsudskillere
Smart Luft- og Smudsudskillere
Air Seperator for Solar
Accessories for venting range and dirt separators
Degassers

Degassers

Se udvalget her

Læs mere

All-in-one side stream filter for sealed heating and cooling systems
Certifikater

Certifikater

Her finder du vores certifikater

Læs mere

CAD til luft- og smudsudskillere
CAD detaljer

CAD detaljer

Her kan du hente vores CAD detaljer

Læs mere

BIM til luft- og smudsudskillere

Referenceprojekter fra FLAMCO

Carlsberg Byen

Carlsberg Byen

Nybygning | København | 1310 Mio.Kr

Nybygning af boligblokke i København med 88 lejligheder på 30 etager . Selve ...

Nyt Hospital Herlev - Delprojekt A

Nyt Hospital Herlev - Delprojekt A

Tilbygning | Herlev | 0 Mio.kr

Tilbygning af hospital i Herlev . Selve byggeriet er påbegyndt december 2015 ...

Nordea Ørestad - Nyt hovedsæde

Nordea Ørestad - Nyt hovedsæde

Nybygning | København S | 900 Mio.Kr

Nybygning af kontorbygning i København på 7 etager . Selve byggeriet er påbeg...

Skejby sygehus

Skejby sygehus

Tilbygning | Aarhus | 60,0 Mio.Kr.

Tilbygning af hospital i Aarhus på 2 etager hvor den ene etage er under jorde...