Flamco introducerer ultrakompakt, termisk batteri til varmt brugsvand

Annonce – Dato 8 nov 2022

FlexTherm Eco arbejder effektivt med tilførsel af el eller varmt vand

I princippet skal alle boliger stoppe med at bruge gas og olie til opvarmning. Flamco introducerer en unik løsning, der hjælper med at gøre denne energiomstilling mulig.

Flamco, Flamco introducerer en unik løsning, der hjælper med at gøre denne energiomstilling mulig

Lagring i et PCM-materiale

FlexTherm Eco er en termisk ladestation. Den omdanner elektricitet eller varmt vand direkte til varme og gemmer det til varmt vand skal bruges. FlexTherm Eco passer med sit kompakte design og effektive drift i alle hjem og er et meget energieffektivt apparat (energimærke A+). FlexTherm Eco arbejder på baggrund af termisk lagring i et såkaldt Phase Change Material (PCM). Dette materiale reagerer på temperaturændringer ved smeltning eller krystallisering, henholdsvis absorberer eller afgiver energi. Termiske batterier kan også special laves som store batterier helt op til containerstørrelser.

Funktion af termisk batteri

FlexTherm Eco indeholder uorganisk salt som PCM. Dette salt varmes op til 70 °C af tilført varmt vand eller El. Ved denne temperatur er saltet helt flydende. Når der er brug for varmt brugsvand, afkøles saltet og det afgiver den termiske energi til vandfyldte varmevekslere, der genererer varmt brugsvand. FlexTherm Eco 6E leverer 12,5 liter varmt vand i minuttet (CW5), hvilket er en tilstrækkelig dispenserkapacitet til at levere mindst 170 liter varmt brusevand.

Flamco, FlexTherm Eco indeholder uorganisk salt som PCM

Masser af fordele

Den innovative FlexTherm Eco tilbyder masser af fordele i form af teknologi, brug og miljøpræstationer. Med sine kompakte dimensioner (typen 6E måler 37 x 57 x 65 cm (w x d x h)), passer apparatet i ethvert hjem og behøver kun en tredjedel plads i forhold til en gennemsnitlig vandvarmer. Batteriet er let at installere (en vandforsyning og en 230 V elektrisk forbindelse er nok) og har kun brug for begrænset vedligeholdelse (ingen bevægelige dele). Brugeren kan oplade og aflade batteriet uendeligt ofte uden tab af effektivitet. Apparatet fungerer hurtigt og effektivt takket være den høje grad af varmeabsorption og -emission og har ekstremt lavt varmetab (27 W), også takket være vakuumisoleringspanelet. FlexTherm Eco opvarmes helt på bare 2,5 time. Apparatet er også rent og miljøvenligt, fordi det ikke afbrænder nogen gasser, ikke indeholder giftige stoffer og er 100 % genanvendeligt.

Multi-purpose

FlexTherm Eco er en unik løsning specielt til montører og boligforeninger på udkig efter nye måder og mere effektive løsninger til at lagre bæredygtig energi. For øjeblikket er FlexTherm Eco beregnet til mindre brug, såsom i huse og lejligheder. Takket være det ultrakompakte format og den nemme installation er apparatet også velegnet til brug i renoveringsprojekter. Desuden passer apparatets termiske drift problemfrit ind i overgangen til gasfrie hjem. Samtidigt gør FlexTherm Eco energiforsyningen CO₂-neutral, når den bruges i kombination med for eksempel solcellepaneler og en varmepumpe (til rumopvarmning).

Flamco, Flamco leverer FlexTherm Eco i forskellige modeller alle med KIWA-godkendelse

Design

Flamco leverer FlexTherm Eco i forskellige modeller, alle med KIWA-godkendelse. Ud over standardversionen for en gennemsnitlig husstand (type 6E) er der en mindre (type 3E) og en større version (type 9E). Alle modeller har samme effekt, men varierer i højde og derfor lagerkapacitet. Flamco leverer FlexTherm Eco via grossisterne.

Firmaprofil

Flamco er en del af Aalberts og ansvarlig for salg og distribution af alle Hydronic Flow Control produkter til opvarmning, køling, vand- og solsystemer. Flamco skiller sig ud på markedet med totalløsninger inden for distributionsområdet. Flamco leverer også specialfremstillede løsninger til HVAC. Flamcos omfattende produktsortiment bruges hovedsageligt i lejligheder, huse og brugsbygninger. Flamco-produkter er blandt de mest energieffektive løsninger på markedet.

Få yderligere information her, tlf. 2329 3454, E-mail

Mere om produktet Termisk batteri

Termisk batteri

Ultra kompakt, termisk batteri til opbevaring af varme til varmt brugsvand

Referenceprojekter fra FLAMCO

Carlsberg Byen

Carlsberg Byen

Nybygning | København | 1310 Mio.Kr

Nybygning af boligblokke i København med 88 lejligheder på 30 etager . Selve ...

Nyt Hospital Herlev - Delprojekt A

Nyt Hospital Herlev - Delprojekt A

Tilbygning | Herlev | 0 Mio.kr

Tilbygning af hospital i Herlev . Selve byggeriet er påbegyndt december 2015 ...

Nordea Ørestad - Nyt hovedsæde

Nordea Ørestad - Nyt hovedsæde

Nybygning | København S | 900 Mio.Kr

Nybygning af kontorbygning i København på 7 etager . Selve byggeriet er påbeg...

Skejby sygehus

Skejby sygehus

Tilbygning | Aarhus | 60,0 Mio.Kr.

Tilbygning af hospital i Aarhus på 2 etager hvor den ene etage er under jorde...